Мерон одбио Младићев захтев за покретање поступка против др Паулуса Фалкеа

ГЕНЕРАЛОВА ОДБРАНА УКАЗАЛА ДА МУ ЈЕ ЗДРАВЉЕ ПОГОРШАНО ЈЕР У ПРИТВОРУ НЕМА ПРАВУ НЕГУ

        МЕХАНИЗАМ за међународне кривичне судове (ММКС) одбио је захтев одбране бившег команданта Војске Републике Српске (ВРС) Ратка Младића да се против медицинског особља у хашкој притворској јединици покрене поступак за непоштовање суда.

        Председник ММКС-а Теодор Мерон одбио је захтев Младићеве одбране да се покрене поступак против особа које су задужене за здравствену негу у притворској јединици Уједињених нација у Схевенингену.

       „С обзиром да поднесци Младићеве одбране, којима се изражава незадовољство медицинском негом у притворској јединици, не показују да је медицинско особље свесно и намерно ометало правду, закључујем да Младићева одбрана није показала да постоји сумња да су криви за непоштовање суда”, стоји у одлуци.

        Младићева одбрана тражила је да се покрене поступак против доктора Паулуса Фалкеа, шефа медицинског особља притворске јединице, и другог медицинског особља, наводећи да су криви за погоршање здравственог стања оптуженог.

        Адвокати бившег команданта ВРС-а су више пута тражили одгађање пресуде, кажњавање лекара те пуштање Младића на слободу, инсистирајући на томе да му је здравствено стање погоршано, да не добија адекватну негу у притвору и да му је потребна хоспитализација, јавља BIRN БиХ.

        Фена

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари