Лукић: Хаг би у новембру могао одлучивати о пуштању Ратка Младића на лечење у Србији

ЛЕКАРСКИ ТИМ БИ МОГАО ТОКОМ ОКТОБРА ДА ДОЂЕ У СХЕВЕНИНГЕН И ДА ПРЕГЛЕДА ГЕНЕРАЛА

        ХАШКИ трибунал би, уколико се испуне сви услови, могао већ у новембру да одлучи о пуштању оптуженика за ратне злочине Ратка Младића на привремену слободу ради лечења у Србији, изјавио је данас његов адвокат Бранко Лукић.

        Влада Србије дала је гаранције за пуштање на привремену слободу Ратка Младића из притвора Хашког трибунала ради лечења. Министарство правде је, према сазнањима РТС, навело да су гаранције издате на захтев Младићевих бранилаца и породице, након што су прибављена неопходна мишљења.

        Лукић је агенцији Бета рекао да су Младићеви браниоци добили гаранције и да очекују да сада, иако су то тражили пре девет месеци, добију лекарску документацију Младића из притворске јединице Хашког трибунала.

        „Надамо се да ће им сада суд наложити да нам дају документацију јер су до сада то одбијали. Након тога би крајем октобра уследила посета лекара, а затим њихов извештај и онда би, у идеалној ситуацији, Трибунал могао да одлучује о привременом пуштању на слободу већ у року од седам дана“, рекао је Лукић.

        Он је казао да је Младић својим браниоцима већ раније дао сагласност да се скине ознака тајности са његове лекарске документације јер Трибунал то раније није желео да објави због поверљивости података.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари