ГВОЗДЕН: Официр какав је Младић није могао наредити ликвидацију муслимана у Сребреници

ПЕНЗИОНИСАНИ ГЕНЕРАЛ ВОЈСКЕ РС РЕКАО У ХАГУ

ДА ЈЕ МЛАДИЋ 16. И 17. ЈУЛА 1995. БОРАВИО У БЕОГРАДУ

Генерал Младић

         ПЕНЗИОНИСАНИ генерал Војске Републике Српске (ВРС) Бошко Гвозден рекао је данас на суђењу генералу Ратку Младићу да је неспојиво са Младићевом личношћу да би могао наредити ликвидацију муслимана заробљених у Сребреници у лето 1995. године.

         Гвозден, који је током сукоба у БиХ био везиста при Главном штабу српске војске, изјавио је пред Хашким трибуналом да Младић није могао командовати својим трупама у Сребреници јер се 16. и 17. јула 1995. налазио у Београду.

         Сведок одбране је навео да је имао увид у многа Младићева наређења и да се ни у једном није могло ни наслутити било шта што би одступало од војних прописа и међународних конвенција, преносе медији.

         „Генерал Младић је био изузетно способан, неко кога би требало уважавати као вођу, човекољубив, дружељубив и изузетно, изузетно строг, што је услов свих услова да се обави задатак са што мањим губицима“, рекао је Гвозден.

         Он је напоменуо да су Младића, због његове храбрости, волели борци и додао да су му, уочи одласка у Хаг, многи рекли „поздравите генерала - то је наш херој“.

         Тужиоци нису имали питања за Гвоздена, а Младићева одбрана биће настављена сутра исказом следећег сведока.

         Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари