Генералов адвокат: Влада Србије дала гаранције за лечење Ратка Младића у Београду

ОСТАЈЕ ДА РАТНОГ КОМАНДАНТА ВОЈСКЕ РС У ЗАТВОРУ ПРЕГЛЕДА ЛЕКАРСКИ ТИМ

Ратко Младић

        ВЛАДА Србије дала је данас гаранције за пуштање Ратка Младића из притвора Хашког трибунала на лечење у Србију, рекао је генералов адвокат Саша Лукић.

        Он је навео да су гаранције Владе достављене данас тиму одбране посредством Министарства правде Србије.

        „Влада Србије гарантује да ће, у случају да генерал буде привремено пуштен на слободу по одлуци судског већа, а у време боравка на територији Србије, Србија поштовати све налоге судског већа како би се генерал у свако време могао по налогу већа појавити пред Трибуналом“, рекао је Лукић.

        Нагласио је да одбрана ради на прикупљању документације која ће се налазити у захтеву судском већу Трибунала за пуштање Младића на привремену слободу ради лечења у Србији и да преостаје још да се обезбеди мишљење лекара који ће прегледати генерала.

        Лукић је открио да би крајем октобра лекари требало да посете генерала Младића у Хагу, где ће га прегледати и упознати се са лекарском документацијом, те указао да термин зависи од тога колико ће брзо управа притворске јединице у Хагу обезбедити дозволу и услове за рад лекарском тиму.

        Он је истакао да ће, након добијеног лекарског мишљења, хитно бити упућен захтев за пуштање генерала на привремену слободу ради лечења, јер „здравствено стање генерала Младића не трпи било каква одгађања“.

        „Чим лекари буду прегледали генерала Младића и написали извештај о здравственом стању, имаћемо комплетирану документацију и захтев за пуштање на привремену слободу ради лечења у Србији биће промптно предат“, рекао је Лукић.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари