ГЕНЕРАЛ: Овај трибунал је само инструмент у рукама НАТО

СУЂЕЊЕ РАТКУ МЛАДИЋУ ПОЧЕЋЕ У ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ 14. МАЈА

  • „Заклели сте се да ћете ми судити поштено и часно, али сумњам у то“, рекао је Младић и пожалио се  на здравље, нагласивши да је сада „само један старац, чији се живот ближи крају“
  • Младић је судији Алфонсу Ореу рекао да се жали и због тога што његовој супрузи није дозвољено да му донесе ратну унифрму и нагласио пре него што му је Ори искључио микрофон: „Поносан сам на ту униформу и желео сам да је носим“

        ХАГ, (ФоНет) - Суђење бившем команданту Војске РС генералу Ратку Младићу почеће 14. маја уводним речима представника тужилаштва, а прве сведоке тужилаштво ће извести 29. маја, саопштенио је на статусној конференцији у Хашком трибуналу.

        Тужилаштво планира да саслуша око 400 сведока. Од тога би у судници Хашког трибунала требало да се појави њих 140, док ће остали своја сведочења доставити писмено.

        Како је најављено, Тужилаштво планира да изнесе више од 28.000 доказа.

        Сам Младић изјавио је данас да је Хашки трибунал пристрасан и уложио протест због тога што му није дозвољено да носи војну униформу.

        „Заклели сте се да ћете ми судити поштено и часно, али сумњам у то“, рекао је Младић у говору који је био прилично неповезан.

        Он је оптужио Трибунал да је само инструмент у рукама НАТО, који је бомбардовао његове јединице током рата у Босни и Херцеговини, преноси ДПА.

        Генерал се пожалио и на здравље, рекавши да је сада „само један старац, чији се живот ближи крају“.

        Младић је судији Алфонсу Ореу рекао да се жали због тога што његовој супрузи није дозвољено да му донесе ратну унифрму.

        „Поносан сам на ту униформу и желео сам да је носим“, рекао је Младић, пре него што му је Ори искључио микрофон.

        Тужилаштво у 11 тачака терети Младића за геноцид у Сребрници, као и за вишегодишњу опсаду Сарајева, прогон становништа широм Босне и Херцеговине и заробљавање и узимање за таоце припадника мировних снага Уједињених нација.  

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари