ГЕНЕРАЛ МЛАДИЋ: Хоћу идентитет сваке жртве коју ми приписујете

Хашки трибунал планира да суђење ратном команданту Војске РС  започне 27. марта 2012.

  • Обраћајући се судији, Младић је рекао: "Можда се вама жури, мени се не жури, за мене време ништа не значи»
  • Жао ми је сваке жртве на свим странама, рекао је Младић и најавио да ће тражити идентитет сваке жртве за коју се терети и податке о томе да ли је учествовала у рату
  • То тражим да се поклоним свима невинима који су дали живот на све четири стране света", рекао је Младић и додао да није починио никакав злочин против мира и да му је жеља да нестане и реч рат
  • Младићеви браниоци су изјавили да до 27. марта не могу бити спремни за почетак суђења
  • ФАКТИ: Милошевића изручише на Видовдан. Младићу би да почну суђење на 27. март. Ови се не баве само прекрајањем, него и скрнављењем историје!

        ХАГ, (ФоНет) - Суđење бившем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу, оптуженом за геноцид у Босни и Херцеговини, могло би почети крајем марта следеће године, објавио је у на статусној конференцији оквирни план суђења у том предмету предрасправни судија Хашког трибунала Алфонс Ори.

        Последње предрасправно рочиште одржало би се 26. марта, а дан касније почело би изношење уводних речи тужиоца и одбране, рекао је Ори.

        Младићеви браниоци су изјавили да до тада не могу бити спремни за почетак суђења.

        "Наш тим не може завршити посао", рекао је Младићев бранилац Бранко Лукић, преноси Фена.

        "Ти датуми нису уклесани у камен", одговорио је Ори, али је позвао стране у поступку да се припремају за те датуме.

        Обраћајући се судији, Младић је рекао: "Можда се вама жури, мени се не жури, за мене време ништа не значи".

        Он је рекао да нема још комплетиран правни тим.

        Младић је приговорио да му није дозвољено да га у притвору посете пријатељи, као ни лекари и рекао да је од доласка у Схевенинген пре шест месеци изгубио више од 20 килограма.

        Ори је на статусној конференцији рекао да је по налазу лекара који је добио почетком децембра Младићево здравствено стање "довољно добро" да он може учествовати у поступку.

        Младић је на статусној конференцији рекао да му је жао обичних људи који су настрадали у сваком народу на простору бивше Југославије.

        "Жао ми је сваке жртве на свим странама", рекао је Младић и најавио да ће тражити идентитет сваке жртве за коју се терети и податке о томе да ли је учествовала у рату.

        "То тражим да се поклоним свима невинима који су дали живот на све четири стране света", рекао је Младић и додао да није починио никакав злочин против мира и да му је жеља да нестане и реч рат.

        Судија Ори је рекао Младићу да статусна конференција није "најпогоднији тренутак" за изражавање таквих осећаја али је додао да су његове речи ушле у записник.

        Одговарајући на више пута поновљене приговоре Младића због стављања лисица током превоза између суда и притвора, Ори је рекао да према лечничком налазу "нема здравствених разлога због којих не би могао имати лисице током транспорта осим кад хода".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари