Дарко Младић: Апсурдно је што Хашки механизам не пушта оца на лечење у Србији

„ОДОБРАВАЊЕ ОДБРАНИ САМО ДВА ДОДАТНА МЕСЕЦА ЗА ПИСАЊЕ ЖАЛБЕ - ТО ЈЕ СКАНДАЛОЗНО МАЛО“

  • „Највероватније ће морати поново да иду лекари код њега да га прегледају... Након тога ће поново бити поднет захтев за преиспитивање одлуке да се генералу не дозволи пуштање на привремену слободу ради лечења“

        ОДБРАНА генерала Ратка Младића сматра да је скандалозно то што је за само два месеца продужен рок одбрани за предају жалбе на осуђујућу првостепену хашку пресуду, као и да је апсурдна одлука Хашког механизма да сакрије под велом тајне одбијање захтева да се Младић пусти на привремену слободу у Србију ради лечења, рекао је агенцији Срни генералов син Дарко Младић.

        Он каже да ће одбрана наставити борбу да спаси генерала и да га извуче на лечење, те да ће размотрити садашњу процедуру и да ли је потребна нова или не.

       „Углавном, они су одлуку у вези са одбијањем захтева за лечење сакрили под велом тајне. Једноставно више не могу да издрже критику јавности за такве одлуке и сакрили су се иза тајности да не би могла да се коментарише. Само могу да кажем да је та одлука апсурдна, али не могу детаљније да је коментаришем, јер је проглашена за тајну“, рекао је Дарко Младић.

        Додао је да ће код генерала највероватније морати поново да иду лекари да га прегледају и да ће се тек након тога поново бити поднет захтев за преиспитивање одлуке о непуштању на привремену слободу ради лечења.

        Поводом одобрења суда да се за само два месеца одбрани генерала Младића продужи рок за предају жалбе на првостепену пресуду, Дарко каже:

       „То је рок до почетка и то је мало. То је скандалозно мало. Људи толико имају посла... То је очигледно опструкција одбране да на прави начин поднесе жалбу“.

        Он је навео да је одбрани потребно више од шест месеци да припреми жалбу, како би била на прави начин написана, те да се види шта је све погрешно написано у пресуди.

        Хашки трибунал је у новембру 2017. године изрекао првостепену пресуду генералу и ратном команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу и осудио га на доживотну казну затвора.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари