МИХАЈЛОВИЋ: Влада неће забранити референдум, то није њен метод

И ВЛАДАЈУЋА КОАЛИЦИЈА, ЕВО,

ПОЧИЊЕ СА ПРЕДИЗБОРНИМ УДВАРАЊЕМ

  • Суштински, референдум неће допринети решавању проблема на Косову и Метохији, не може много да искомпликује ситуацију, али неће допринети, оценио директор владине канцеларије за сарадњу са медијима Миливоје Михајловић
  • Очигледно је и то један од мотива људи који покушавају да организују референдум, да се испуни партијски задатак странке из Београда, а то је да на неки начин спрече или поставе препреке на том путу Србије ка ЕУ, рекао је Михајловић
  • ФАКТИ: Шеф владине канцеларије, дакле, не искористи „лопту“ коју му је на пенал поставила Рада Трајковић. Али, осумњичи српске лидере са севера Косова за постављање „питања на које сви знају одговор“. Ух, па зар сви нису унапред знали одговор на питање које је ова владајућа коалиција послала Међународном суду правде у Хагу поводом једнострано проглашене шиптарске независности?! Неће ли бити да референдум власт у Београду много више „жуља“ због онога у име чега је Мирко Цветковић већ најавио мењање Устава Србије, а не због измишљених подела међу Србима северно и јужно од Ибра?! Осим ако „Србима јужно од Ибра“ не сматра Трајковићку, главом и брадом!

        БЕОГРАДА, (ФоНет) - Директор Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима Миливоје Михајловић изјавио је да најављени референдум о прихватању косовских институција нема смисла, да неће допринети решавању проблема на Косову, већ подели Срба северно и јужно од Ибра, оценивши да је то својеврсни партијски задатак из Београда.

        „Сама идеја је дискутабилана од почетка, од формулисања референдумског питања. Ако постављате питање на које сви знају одговор, онда вероватно постоји други мотив или неки други циљ референдума“, рекао је Михајловић гостујући у Дневнику РТС.

        Михајловић је рекао да референдум доприноси подели Срба северно и јужно од реке Ибар, што је лоше за опстанак Срба на Косову и Метохији.

        „Суштински, референдум неће допринети решавању проблема на Косову и Метохији, не може много да искомпликује ситуацију, али неће допринети“, истакао је Михајловић.

        Говорећи о преклапању термина референдума и Савета министара ЕУ на коме би требало да се расправља о статусу кандидата за Србију, Михајловић је оценио да то неће имати пресудну улогу.

        „Очигледно је и то један од мотива људи који покушавају да организују референдум, да се испуни партијски задатак странке из Београда, а то је да на неки начин спрече или поставе препреке на том путу Србије ка ЕУ“, рекао је Михајловић.

        Говорећи о предлогу да Влада Србије забрани одржавање референдума, Михајловић је рекао да то нису методе које су својствене овој Влади, али да ће Србима на Косову бити послата јасна порука о референдуму.

        „Суштина је да људи на самом северу схвате да тај референдум нема никаквог великог смисла, да је то губљење енергије и да они имају озбиљнијих и пречих послова од тога“, нагласио је Михајловић.

        Коментаришући очекивања од наредне рунде дијалога, Михајловић је рекао да Влада Србије сматра да представници Албанаца треба да буду присутни на регионалним скуповима и да је то веома важно за стабилизацију прилика у овом делу Европе.

        Влада, међутим, сматра да то не треба да буде лажно представљање, већ у складу са Резолуцијом 1244, рекао је Михајловић и додао да Београд није далеко од решења, већ да је потребно само „мало добре воље из Приштине“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари