Марковић наредио, Радоњић организовао, Ромић помагао, а Курак - пуцао?

ДВА БЕОГРАДСКА ДНЕВНА ЛИСТА ТВРДЕ ДА ЈЕ ОПТУЖНИЦА ЗА УБИСТВО ВЛАСНИКА „ДНЕВНОГ ТЕЛЕГРАФА“ ВЕЋ НАПИСАНА

         ОПТУЖНИЦА против четворице осумњичених за убиство новинара и власника „Дневног телеграфа“ Славка Ћурувије је написана, тврде београдски дневни листови Блиц и Курир.

         По њиховим сазанањима, тадашњи шеф ресора Државне безбедности Радомир Марковић (68), главни је осумњичени да је директно наредио ликвидацију.

         Милан Радоњић (54), тадашњи начелник београдског центра ДБ је организовао злочин, а Ратко Ромић (51), тадашњи оперативац другог одељења Београдског центра ДБ помагао је у извршењу убиства.

         Мирослав Курак Мики (43), некадашњи припадник посебне службе обезбеђења у ДБ, директни је извршилац злочина.

         Како пише Курир, он је у време убиства Ћурувије био у обезбеђењу Милорада Вучелића, директора РТС, а претходно је чувао Марка Милошевића.

         Ћурувија је убијен 11. априла 1999. године, на Ускрс, у улазу зграде у којој је живио у Светогорској улици у Београду. Скоро 15 година после тог злочина, написана је оптужница Специјалног тужилаштва за организовани криминал и биће обелодањена за неколико дана. Тужилаштво, како пише Блиц, наставиће прикупљање доказа да ли је Радомир Марковић наредио убиство Ћурувије по налогу Мирјане Марковић, супруге бившег председника Србије Слободана Милошевића.

         Тај лист је раније обелоданио да је Ћурувија требало да буде убијен 10. априла, али је егзекуција померена за дан касније јер оператерка СДБ-а задужена за слушање и прикупљање информација од оперативаца са терена, није јавила извршиоцима убиства када Ћурувија тог дана стиже кући.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Zare2's picture
Zare2 22:29 13.01.2014.

  • +19
Voting is closed.

Radonjic, Romic, Kurak.....Svi osim Markovica iz bivsih delova juge.... Jesu li i dalje u policiji,vojsci.... JESU,ali rade za svoje rezervne domovine ciji pasos imaju.... Posebno su zaduzeni za rad u arhivama...Srbija,drzava da se uplasis ko sve rovari po njoj,i za ciji racun..

Kazandzija's picture
Kazandzija (није потврђен) 19:53 14.01.2014.

  • +15
Voting is closed.

I sta ako su iz drugih delova ex juge? Sta s tim ? Odakle je PPV ? Za koga on radi? Ciji posao zavrsava? Treba zavrsiti pricu o "zlocinackom rezimu" i humanitarnoj intervenciji.Scenario vec znamo...a glavni glumci taman bili i sumadinci...nisu mi ni malo simpaticni...

roky's picture
roky (није потврђен) 14:24 19.12.2014.

  • +0
Voting is closed.

Jesu radonjic,Jura,i ostali iz bivse juge uveli granicu izmedju srbije i kosmeta?

Поунавац's picture
Поунавац (није потврђен) 15:15 30.08.2015.

  • +0
Voting is closed.

Пиши српски бабуну!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 00:42 04.02.2014.

  • +17
Voting is closed.

Zasto je ubijen,koji je motiv?

Milan's picture
Milan (није потврђен) 09:44 01.10.2014.

  • +0
Voting is closed.

Bre radio za CIA. Kao što je radio i načelnik Generalštaba Perišic i Krga i tko bre više da ih popamti. Nije radio samo onaj koji nije dobio novčanu ponudu .

Лазар's picture
Лазар (није потврђен) 18:26 11.10.2014.

  • +0
Voting is closed.

Ћурувије је јавно позивао НАТО да бомбардује Србију ал су то полако избрисали из сећања и са медија. дај да неко поново пронађе тај материјал па да га народ преслуша и прегледа. Чисто онако. Друго, Курак није убица и егзекутор него извешилац задатка . У систему који је постојао наређења се морају извршавати.А сад идемо даље, ко је и дали је имао право тако нешто да нереди па и зашто је то наредио?Ево нас на почеку приче и ето одгопвора зашто баш Ћурувију да ликвидирају.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 10:33 18.08.2015.

  • +0
Voting is closed.

А, ,,јелте,, молићу фино,, није ли можда Бранка Прпа, у моменту убиства Ћурувије,директни сведок догађаја, рекла да Курак не одговара лику убице,..или,...

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 01:53 06.10.2015.

  • +0
Voting is closed.

Puca mu Kurak.
Zna on da ce ga premijer zastititi, posto je on organizovao sve, pa sada zataskiva istragu koja je bila zapoceta protiblv njegs.

Marko's picture
Marko (није потврђен) 13:01 26.01.2016.

  • +0
Voting is closed.

Ratko Romić Legenda.Nije njemu ni Milanu mesto tamo već mnogima koji su ih u zatvor poslali pošto je naredba za likvidaciju Slavka izdajnika stigla iz današnjeg "vrha",pa samim pokretanjem istrage prave sebi alibi.
Gnjecave lopovske defekacije,samo to mogu da kažem.

Додај коментар