ВУЧИЋ: За изборе ћемо направити најшири народни покрет

ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА СНС НАЈАВИО,

АЛИ БЕЗ ОТКРИВАЊА ПОЈЕДИНОСТИ

  • Грађани су сити њихове владавине. Грађани хоће друге људе. Грађани хоће да живе боље. Зато ћемо - онако како је преседник наше странке, Томислав Николић, и најавио - гледати да за изборе направимо најшири народни покрет
  • Видећемо како и на који начин и под којим називом ћемо ићи на изборе, али тај најшири народни порет мора да значи огромну снагу. Огромну силу људи који желе промене. Али, и снагу стручности, снагу знања, снагу способности. Много енергије свих оних који желе и који могу да учине да Србија крене напред у наредном периоду
  • ПИТАЊЕ (Тања Алексић, Б-92): Господине Вучићу, да ли можете да нам објасните шта значи то „широки народни покрет”? Да ли је то неки нови ДОС? Ко би чинио тај покрет, како би то изгледало?
  • ВУЧИЋ: Знам више од онога што бих могао у овом тренутку да вам кажем, али оно што можемо да вам саопштимо је то да ће ту бити представници народа у најширем смислу речи, различитих удружења, различитих организација. Не неважних и не немоћних. То је оно што могу да вам кажем, плус политичких странака      

        СРПСКА напредна странка у 2012. години очекује промене у Србији и своју победу на изборима.

        Уверени смо у ту победу, изјавио је заменик председника СНС Александар Вучић, јер је много већи број људи у Србији који желе промене, који желе другачији, бољи живот од оних који желе статус кво. Од оних који желе опстанак истог. Од оних који желе даље урушавање наше Србије.

        Српска напредна странка не жели да одговара режимским лидерима - од председника Србије и преседника Владе Србије до свих њихових министара - који полупрете грађанима Србије шта би све могло да им се догоди уколико би дошло до промена.

        Грађани су, оценио је Вучић на страначкој конференцији за медије, сити њихове владавине. Грађани хоће друге људе. Грађани хоће да живе боље. Грађани хоће много више посла за себе и чланове својих породица. Зато ћемо - онако како је преседник наше странке, Томислав Николић, и најавио - гледати да за изборе направимо најшири народни покрет.

        Видећемо како и на који начин и под којим називом ћемо ићи на изборе, али тај најшири народни порет мора да значи огромну снагу. Огромну силу људи који желе промене. Али, и снагу стручности, снагу знања, снагу способности. Много енергије свих оних који желе и који могу да учине да Србија крене напред у наредном периоду.

        Наш посао ће бити да политику и земљу водимо на што другачији начин од онога на који је водила Демократска странка са својим сателитима.

        Ми нећемо наше дугове плаћати новим задужењима, ми ћемо водити развојну политику. Ми ћемо обезбеђивати инвестиције.

        Не морате да се хвалите и да кажете да, рецимо у Београду, имате дуг од 524 милиона евра, што је са каматама 800 милиона, јер морате и камате, а не само основни дуг, да враћате од нових кредита. Једном и то мора да стане!

        Е, нећемо такву Србију! Хоћемо Србију у којој ћемо да имамо и развојну банку која неће да троши новац на партијске програме. Хоћемо развојну банку која ће да улаже у производњу у Србији. Хоћемо инвестиције у овој земљи.

        Причали смо толико о Савском амфитеатру, а зашто нису решени имовински проблеми, проблеми експропријације и тако даље? Па, само ту можете да узмете од инвеститора 500 милиона евра. Па да од такси и пореза враћате дугове које имате, а да не причамо шта то значи за инвеститоре.

        Резултати које је власт постигла показују зашто су промене потребне. Србија је у претходних 20 година, за две деценије транзиције, изгубила трећину бруто друштвеног производа, док су све земље у окружењу превазишле ниво од пре 20 година.

        Мађарска је на 138 одсто, Словенија на 156, Бугарска на 114, Хрватска на 111, Румунија на 128 одсто, што мора да се промени. Није Србија толико сиромашна! У Србији живе вредни људи, али у Србији мора да се мења систем!

        Зато је важно да победимо Демократску странку, СПС, Млађана Динкића и све њихове сателите.

        ПИТАЊЕ (Тања Алексић, Б-92): Господине Вучићу, да ли можете да нам објасните шта значи то „широки народни покрет”? Да ли је то неки нови ДОС?  Ко би чинио тај покрет, како би то изгледало?

        ВУЧИЋ: Знам више од онога што бих могао у овом тренутку да вам кажем, али оно што можемо да вам саопштимо је то да ће ту бити представници народа у најширем смислу речи, различитих удружења, различитих организација. Не неважних и не немоћних. То је оно што могу да вам кажем, плус политичких странака.      

        ПИТАЊЕ (Тања Алексић): А шта то значи, „представници народа“?

        ВУЧИЋ: Нисмо завршили све разговоре, па зато не могу да вам кажем. Али, у сваком случају - од радника до сељачких удружења, до избегличких организација и тако даље.

        ПИТАЊЕ (Тања Алексић): Синдикати?

        ВУЧИЋ: Не бих искључио ни такву врсту могућности. Дакле, најшири могући покрет, о томе говорим.

Какав Тадић! Какав Клуни!

        ПИТАЊЕ (Давор Лукач, Фонет): Како коментаришете да је један про-режимски лист објавио анкету према којој СНС води испред Демократске странке, а Тадић има више негативних поена од Николића?

        ВУЧИЋ: Згрожен сам чињеницом да су режимски медији као главну вест ставили, замислите, „рекао Дан Тана“! Славомир Топаловић, звани Дан Тана или тако некако, саопштио да је Тадић лепши од Клунија! И то је главна вест у свим режимским медијима! Или готово свим медијима. Па, то је парадигма наше стварности! То је парадигма катастрофе у којој се ова земља налази. Шта нас брига за Клунија! Шта нас брига ко је лепши од њих? Дан Тана, извињавам се човеку што нисам запамтио његово име, има кафану и у његовој кафани су мерили да ли је лепши Клуни или је лепши Тадић? И то је главна вест! Није било важније вести!

        ПИТАЊЕ (Тања Алексић, Б-92): А да је то рекао за Николића, онда би вам било у реду?

        ВУЧИЋ: Не, не би нам било у реду! Тај став показује да људи погрешно мисле да су сви политичари исти. Ја мислим да је тај став не само бесмислен, него одвратан према грађанима, зато што људе интересује како ће да живе, а не да ли си леп, да ли ти је фотографија лепа или није.

Треће отварање моста!

        ПИТАЊЕ (Александар Мушицки, Свет плус инфо): Имали смо свечано отварање моста у новогодишњој ноћи...

        ВУЧИЋ: Имали смо више пута отварање моста. Ово је било треће отварање моста.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари