Власт са ЕУ испод жита

ВЕЛИМИР ИЛИЋ ТВРДИ ДА ЈЕ СРБИЈА СВЕ ДАЉЕ ОД ЕВРОПЕ И ДА ВЛАДА НЕ УМЕ „ГОСПОДСКИ“

Велимир Илић, председник НС

  •    Србија није требало да се обраћа Међународном суду правде јер се морало знати да ће ЕУ „ургирати да пресуда не буде на страни Србије”

     ПРЕДСЕДНИК Нове Србије  Велимир Илић изјавио је да проблема на северу Косова и Метохије не би било да се власт у Србији понашала "господски" и придржавала Резолуције 1244.

     - Интерним попуштањима ове владе и власти, пустили смо ЕУЛЕКС и започели преговоре. Сада преговорамо око печата, а о томе нема разговара - рекао је Илић.

     Како је оценио, Србија није требало да се обраћа ни Међународном суду правде, јер се морало знати да ће Европска унија "ургирати да пресуда не буде на страни Србије", па сада она потпуно поништава резолуцију 1244.

     - Ово је договор актуелне владе и власти са УН и са ЕУ да се испод жита неке ствари ураде и ево где нас је то довело. Ко су ЕУЛЕКС и ЕУ у тој причи - упитао је Илић, указујући да је две трећине земаља ЕУ признало косовску независност.

     Илић сматра да је Србија сваким даном све даље од ЕУ, чему доприносе банкроти фирми, отпуштања радника, смањење стандарда, а посебно корупција. Он је, међутим, оценио да би било "срамота" да Европа не одобри Србији статус кандидата за чланство у ЕУ.

     - Можете да будете кандидат 20, па и 30 година, али да вам неко не даје да се кандидујете, то је дискриминација. Не видим и да је нешто важна та кандидатура, важно је да ли ћемо постати чланови и када - нагласио је Илић.

     Он је подсетио да парламент није изгласао неке важне законе, као што је Закон о реституцији и констатовао да су "озбиљни закони" остали за крај.

     -И ти закони ће бити изгласани експресно, као и до сада, док се посланици месецима шетају по ходницима, јер нема заседања, или се она померају - указао је Илић.

     Фонет

     Мира Марковић српски пензионер?

     Упитан да ли би Мирјани Марковић требало дати пензију, Илић је одговорио да државни органи морају да се огласе и саопште да ли има или нема елемената за кривично гоњење, да ли госпођа може да се врати у Србију и, као пензионер, живи нормално.

     Ако јој је једина грашка у каријери била то што је "ургирала за стан својој кућној помоћници, додао је Илић, онда "свака част и правосуђу које је то опрало". Он сматра да је ружно то што за многе бивше политичаре "немамо ништа", а "знамо и сами" да је у то време било на хиљаде проблема.

     -Данас, када се све то очистило, онда ћемо јурити неког ко сад смета и имаћемо политичке прогоне, као што су доживели чланови НС, а неке који су свашта радили у своје време нико не сме да пипне, јер ће пасти Влада - закључио је Илић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Видра's picture
Видра (није потврђен) 22:52 01.12.2013.

  • +11
Voting is closed.

А ти умијеш пијандуро једна исти си као и други , није Чачак дошао тек тако на просјачки штап!

Ћира's picture
Ћира (није потврђен) 21:21 29.12.2014.

  • +0
Voting is closed.

Најгора ствар може задесити човека да изгуби осећај када у нечему треба престати. Ако не можеш престати да пијеш, у реду... сипаш у твоја уста. Твоји укућани и твоји сарадници те трпе. Али човече макни се из политике и не терориши нас више зар не примећујеш да си срозао странку да у својој кући на тајном гласању ти би имао вероватно само један глас а можда ни тај један ако будеш пијан па не знаш кога заокружујеш. Доста си се накрао нећеш моћи све да пропијеш.

kosmet's picture
kosmet (није потврђен) 03:25 06.03.2015.

  • +0
Voting is closed.

Velimire ;znas li kako ces proci . Prvo na sud a onda izvrsenje sudske presude nabijanje na suvi rapav glogov kolac

Новица's picture
Новица (није потврђен) 18:27 28.01.2016.

  • +0
Voting is closed.

Ко још није схватио да је породица Милошевић страдала због Србије а не обратно, тај је засужио све што га је снашло и што ће тек да га снађе. Иначе то су схватиле многе светски познате личности и дуг је списак да би их набрајао али издвојићу 3 скорашње изјаве. Прво су немач. бивши кнцелари Шредер и Шмит обелоданили да је према Србији прекршено међународно право а ускоро је то потврдио и нови лидер Британских лабуриста и кандидат за Британс. премијера Џероми Корбин. ПРЕДСЕДНИК Нове Србије Велимир Илић изјавио је да проблема на северу Косова и Метохије не би било да се власт у Србији понашала "господски" и придржавала Резолуције 1244...Па у томе је квака* јер да су то АВ и ТНТ желели не би дошли на власт, како су дошли а посебно
је дирљиво да им је Брисел честитао на победи 4 сата пре затварања избора. Шта ће те, људи су били обавештени!

Додај коментар