Вучић прокламује протестантски морал, али је СНС постао партија-држава

ИМА ЛИ ШАНСЕ ДА СРБИ СВОЈУ ПОЛИТИКУ УГУРАЈУ У КАКВЕ-ТАКВЕ МОРАЛНЕ ОКВИРЕ?  

Александар Вучић

 • Политичким насиљем маргинализовани део српског народа поздравља и подржава образац Св.владике Николаја:  „школа са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем и држава са Божијим благословом”
 • На основу те премијерове политике, добила је право постојања апсолутна власти СНС-партијске државе, власт увезаних група које су од политике направиле најуноснију професију у земљи и које међусобним играма, калкулацијама и домуђавањима непрестано подваљују народу
 • Премијеру не пада тешко да прети свим тајкунима а хапси само једног, да даје политичке комплименте госпођи Меркел, бираним речима говори о америчким званичницима и њиховој политици и да упоредо у српској скупштини наређује усвајање ИПАПа
 • Да ли је Шешељ у интересном савезу са Вучићем и да ли је његов удар на реформисани ДСС и Санду Рашковић Ивић био наручен из Немањине (Владе)?

         Пише: Оливер ВУЛОВИЋ

         ОДНОС морала и политике је вечно актуелно питање за филозофе, социологе, историчаре, журналисте, политичке мислиоце, али и за нас, обичне грађане.

         Важе ли и вреде ли у политици иста она правила, разлози и начела која важе и вреде и у другим областима индивидуалног и колективног живљења или је политика као специфична делатност од њих изузета?

         Да ли је, ако је изузета, политика онда по својој суштини неморална па са смирењем и стрпљењем имамо и политику и политичаре као такве, морално мањкаве, беспоговрно прихватати јер суштина професије у интересу народа и државе не дозвољава такве „слабости” као што је морал?

         Има ли алата, инструмената, начина да политику утерамо у моралне оквире или морал убацимо у савремене српске политичке процесе?

         Како су догађаји на српским просторима вековима крваво драматични, грађани су посебно заинтересовани да виде колико уопште морална начела усмеравају и ограничавају наше политичаре и друге јавне раднике.

         У Србији сведочимо о јавном сукобу неколико праваца посматрања присутности морала у политици.

Св. Владика Никојал Велимировић

         Већи, али политичким насиљем маргинализовани део народа поздравља и подржава образац Св.владике Николаја:  „школа са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем и држава са Божијим благословом”.

         Други део, тренутно у блажој дефанизиви, коалициони корпус велеиздајничких петооктобараца и тзв. невладиних аутошовиниста, без обзира на садашња њихова честа морална приговарања из оних неколико опзиционих клупа и преко многобројних натовских медија - у суштини следи ону Ђинђићеву: “коме је до морала нека иде у цркву”.

         Са квази левичарским отклоном, политичку терцу Ђинђићевом ставу да су морал и поштење ствар религије а не политике даје Ивица Дачић који каже да својом политиком жели да „брани интересе земаљске а не небеске Србије”, али се и уједно и у ходу наслонио на актуелну премијерову „веберовску политику” у којој се „напредна држава не развија на циркусу, фолклору, спорту и гламуру”.

         Премијер Србије тврди да се определио за протестантски морал у политици који по дефиницији карактеришу три начела: ако сам богатији од комшије -то није моја заслуга већ милост Небеска (скрушеност); оно што имам - није моје већ га морам увећавати и оставити наследницима (брига за будућност); своје богатство не треба да истичем већ треба да чиним добре ствари и дела за сиромашне (скромност, доброчинство и задужбинарство).

         Сада, што се под премијеров удар тренутно од српских тајкуна, којима богатство уопште није пало са Неба, који  су се веома истицали а нису баш бринули о опште друштвеној будућности и који иза себе немају задужбина, налази само Мирослав Мишковић - то је питање премијерове, у том делу, истинске политичке доследности.

         Ми смо премијера, који је иначе гласан и строг човек (тв преноси седница владе, конференције за штампу, тв гостовања), видели да  и у врло незгодним ситуцаијама, попут оне после Србренице чини за њега екстремно велики психички напор те упорно „скрушено”“ и после свега „пружа руку помирења”.

         Претходно је такву слику урби ет орби премијер слао наступом испред порушеног генералштаба и недавно, испод моста код Сремске Раче.

         Премијер се често у својим иступима позива и на политику  кнеза Милоша, а оно што у ствари повезује Вебера и Милоша је лукавост.

         Када се тихо обогатите, каобајаги скривено помажете сиротињу и на крају, поред финансијски обезбеђене породице, народу оставите зграде и фондове - ви сте доброчинитељ, али и лукав човек.

         Да ли сте били баш апсолутно морални током живота, да ли сте се обогатили на неправедно ниско плаћаним и неплаћаним надницама радницима, окористили се о државни монопол, злоупотребили политичке везе и слично, наследним генерацијама, које ће учити у вашим зградама и користити стипендије које сте им оставили, неће бити уопште важно.

         За њих сте ви високоморални у савременом тренутку а ако се у архивама појави макар и трећина нагорелог папира са писаном изјавом сведока епохе, било какве кредибилности, а који вашу моралност потврђује, тим још боље.

         У том смислу, по њему лукаво, премијеру не пада тешко да прети свим тајкунима а хапси само једног, даје политичке комплименте госпођи Меркел, бираним речима говори о америчким званичницима и њиховој политици и упоредо у српској скупштини наређује усвајање ИПАПа.

         Премијер веома успорено али чврсто спроводи Бриселске споразуме, апелује а на апелима стане у вези садистичког и незаконитог утамничења Оливера Ивановића, јавно демонстрира отклон од Сиризе, са неразумевањем али благошћу посматра Орбана како подиже зид на граници, невољно али тихо и без буке прати изручење Драгана Васиљковића и хапшење генерала Ђукића, толерише инвазију арапских имиграната и истиче срдачну али чврсту дистанцу према економским, политичким и војним интеграцијама које у свету предводи Руска Федерација

         Премијер тако и даље мисли да веберовски и лукаво купује време.

         У ЕУ, као крајњем прокламованом циљу политике ове владе, свима је јасно шта премијер Србије у ствари ради, али им се не исплати још да га нападају.

         У Великој Британији је свима од почетка јасно, а и исплати им се, да га одмах нападну јер ће они и онако брзо изаћи из ЕУ а њихова слика британских интереса на Балкану не сме ни у валеру да измени боју, а премијерова политика њихове интересе у суштини другачије није ни озбиљније напала, осим у валеру.

         Само је мало интезивније него уобичајено, стајањем испред британске слике Балкана, направила благи одраз преко неког валера огледаног рецимо у премијеровим изјавама да се у Сребреници догодио масакр, масовни злочин, да ће наклонити главу испред споменика жртава, да ће... е, не може.

         Британци нису видели разлога ни то да дозволе.

         Нису хтели да допусте ни милиметар простора за наше часно признавање политичког и дипломатског пораза и свесно су се упустили у сопствени искреирани брутални дипломатски пораз у ОУН не би ли премијера Србије тим путем и јавно озваничили, иако као слабог, али ипак као свог политичког противника и раскринкали његову личну „везу” са Руском Федерацијом и поред Николићевог искакања писањем молбе Путину и писма Јелисавети Другој.

         Премијеров механизам владања и вођења спољне политике путем калемљења протестантских начела у друштву изниклом на Светосављу и касније антифашизму је можда у некој милисекунди збунило непријатеље постојања српске државе и интереса српске нације, али их није помело и одвукло са магистралних праваца деловања према нама која су и садржински и по суштини непријатељска.

         На унутрашњем плану веберовски калем је произвео да се домаћи, на шпекулацијама настао крупни капитал склонио у сенку и више не боде очи осиромашеној јавности, а да се упоредо до неба медијски истиче сваки странац, од оног који отвори и канцеларију за посматрање привредног амбијента у земљи, до оног који и за добре наше паре отвори неколико стотина радних места - баш онако како је премијер наредио.

         Тако смо, на основу те премијерове политике, на светлост сунца добили право постојања и апсолутне власти СНС-партијске државе, власт увезаних група које су од политике направиле најуноснију професију у земљи и које међусобним играма, калкулацијама и домуђавањима непрестано подваљују народу.

         И оно што се зове патриотска опозиција и што фингира патротску опозицију има проблем са моралним начелима приликом артикулисања своје политике.

         Последњи и најсвежији пример је Војислав Шешељ, који са пуним устима увреда на рачун „Николића-издајника”, којег „мрзи” и пуним рукама спаљених шаховница, упоредо, знајући да је у данима обележавања усташке Олује, а због још многобројних неразјашњених околности у вези те трагедије најтеже бранити покојног Милошевића - само пар месеци након плачног гласа поред његовог гроба - истог у интервју СНС гласилу Курир, инсинуацијама га одвратно оклеветао да је Републику Српску Крајину свесно жртвовао зарад стварања Републике Српске и тиме још више учврстио неморални, интересни и непринципијелни савез са Александром Вучићем а самим тим и посредно са у морално-политичком смислу најпропадљивијом особом модерне српске политике, Вуком Драшковићем.

         Војислав Шешељ јесте у оквиру исте теме рекао да је Милошевић имао другачије намере и да је касније био „изигран” од англосаксонског фактора но, узимајући у обзир вансеријски интелект, искуство, знање а истине ради и његову познату политичку превртљивост, нико не може да посумња у Шешељеву евентуалну неспретност и случајну вербалну аљкавост која је ван његових моћи касније медијски злоупотребљена.

         Тај господин је увек знао шта говори, коме и када говори.

         Такав случај је био и са Слободаном Милошевићем, али у сасвим другом политичко-моралном контексту у односу на Војислава Шешеља тако да ни у затворској ћелији Војислав Шешељ није могао  да чује неко „признање” од покојног Милошевића у вези предаје Крајине Хрватима те је последњи интервју Војислава Шешеља СНСовом службеном гласнику дефиниција нечасног спровођења дневне политике са дугорочним штетним ефектима по националне и државне интересе.

         Тим више, раније изјаве Војислава Шешеља у којима је политички ангажман Санде Рашковић Ивић оцењивао као удружену политичку диверзију САД и владе СНС а што је каснији нервозни и нестрпљиви удар СНСа на реформисани ДСС демантовао и потврдио да је Шешељев напад на ДСС наручен из Немањине улице, сада Санди Рашковић Ивић дају више снаге и моралног ауторитета у њеном политичком деловању у односу на ангажман СРС и Војислава Шешеља и упоредно изазивају више поверења код бирача него сва халабука, дрека и вика СРС која се од некадашњег ДОСовског лупања у лонце и шерпе разликује само у снази акустичне непогоде и немоћи да се промени тренутни однос политичких снага а покупе бачене медијске мрвице са стола господара Вучића којем је Војислав Шешељ у ствари у континуитету изјавиљује покорност.

         СРС је партија-човек, СНС је партија-држава.

         Обе врсте политичког деловања су осуђене на пропаст јер су то пројекти који политику одвлаче далеко од морала а на крају свега, на основу народног осећаја за правду и право и због општенационалне разочараности у политичке партије као посреднике у артикулисању својих хтења и тежњи на државном нивоу, народ у Србији је у потрази и првенствено посматра и оцењује лични однос сваког појединца према моралу у политичком деловању и почиње на основу тога да се опредељује.

         Ту подвале неће проћи, ни ако сте протестант ни ако нисте, како Војислав Шешељ рече „идеални хришћанин”.

         У оба случаја, и ако дубоко у вези, српска политичка будућност тражи ипак нешто друго, одавно већ познато - политику са поштењем.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

garavi's picture
garavi 01:40 07.08.2015.

 • +1
Voting is closed.

Тешко ће се Србија решити овог пицоустог шиптарског копилета!

Vidojko's picture
Vidojko (није потврђен) 14:17 07.08.2015.

 • +1
Voting is closed.

Narod drži jaje u frižideru nadajući se da će tako sprečiti da postane mućak, upotrebi i baci ljusku ili čekaj da se pokvari sa odloženim rokom, kad zasmrdi mućak znaćemo!

Видра's picture
Видра (није потврђен) 01:42 07.08.2015.

 • +1
Voting is closed.

Увијек сам мислио да је он идиот , сад видим не само то него и умишљена будала!!!

Banoni's picture
Banoni (није потврђен) 08:44 07.08.2015.

 • +1
Voting is closed.

U sredu je bio dan zalosti u Srbiji I RS povodom zlocinacke akcije hrvatske vojske, Oluje. Ni jedna ambasada od njegovih vajnih prijatelja I pokrovitelja nije spustila zastavu na pola koplja, kako inace nalaze protokol u takvim slucajevima. On je samo tuzan zbog toga, iznenadjen I uvredjen. Od demarsa ili tako nesto slicnog nema ni govora. Sta ces, kad si gost u rodjenoj zemlji!

Ивке's picture
Ивке (није потврђен) 10:41 07.08.2015.

 • +1
Voting is closed.

Једном конвертит, увек конвертит. Како му је породица драге воље прешла у католичанство током 2.светског рата, сада му није проблем да скочи мало до протестантизма, па сутра до зен будизма. Само што даље од православља.

Hrast's picture
Hrast (није потврђен) 12:21 07.08.2015.

 • +1
Voting is closed.

Nas narod nije nikakav narod
Prvo su bili svi za Obrenovice...
Pa su preko noci svi odjedanput postali ljubitelji Karadjordjevica...
Pa su zatim svi bili za cetnike...
Pa kada su videli ko ce da dobije rat i kada su im od toga zavisile pozicije u drustvu i polozaj u opstinama sirom srbije odjedanput su svi postali veliki partizani i komunisti...
Pa su zatim svi bili za Slobu i Socijalisticku partiju...
Pa kada su videli da to propada odjedanput je sva fukara presla u
Demokrate i velike Evropejce ....
Pa su sa Kostunicom i DSS svi odjedanput postali postenjacine i veliki vernici i pravoslavci preko noci a nikad vise fabrika se nije prodalo nego u njegovo vreme i nikad vise generala nije izruceno nego u njegovo vreme
Pa kad su videli da i to propada opet svi postali liberali,demokrate ,borci za Evropsku Uniju samo da zacuvaju svoje guzice i svoja radna mesta u Javni sektor./..
Za pare Srbin ima da menja stranke kako hoces
Pa kad je fukara videla da i to propada svi iz DS iz Liberalne partije pa pogotovo G 17 i Radikali su preko noci postali naprednjaci samo da sacuvaju svoja radna mesta

Banoni's picture
Banoni (није потврђен) 12:46 07.08.2015.

 • +1
Voting is closed.

Narod ko narod, sledi vodju, lako ga je prevariti. Ali elita I politicari su ti koji su prevrtljivi, nemoralni, potkupljivi. O tome I pise ovaj covek ovde. Moral je kod politicara vrlo sumnjiva kategorija. Elita ko elita, od Rimskog doba je isla uz onog ko vise plati, ko da bolje beneficije, sve to da bi ostali upravo to sto jesu, elita.
Nas narod je zapusten, upravo zbog toga da bi se njime lako manipulisalo. Ali narod hoce ponekad da uzme kuku I motiku u ruke I pocisti elitu! Nas narod je kao auto kome treba generalka, pocev od porodice, skole. Sve dok politicari I elita ne formulisu jasnu I prihvatljivu nacionalnu politiku I interes, mi kao zemlja cemo lutati, posrtati, padati I na kraju propasti. Lakse je biti salonski politicar I surovati sa elitom nego zasukati rukave I raditi naporno I predano za dobrobit svoje zemlje. Takvih ima svugde, ne samo kod nas. Politicar treba da bude zanimanje za ponos, da bude privilegija najboljih I najodanijih ljudi u nasem drustvu, za dobrobit zemlje I u korist onih koji su te izabralil. Kriza morala je ogromna u celom svetu, ne samo kod nas, nema vise pravih vodja, sve sama fukara!

Miladin's picture
Miladin (није потврђен) 14:33 07.08.2015.

 • +1
Voting is closed.

Postovani Hraste,sigurno nisi 600 godina star a siguran sam da ne razumes sirotinjsku dusu.
Nije vazno koje si vere ili nacije ali kritikovati sirotinjsku dusu je zlodelo pred Bogom. Siguran sam da nisi osetio kako je biti gladan. Sirotinja i Bogu je teska i ne treba je jos i kritikovati.

Koliko vidim ti pucas u pogresne ljude.

Ako ti to pricinjava, neko, zadovoljstvo, demokratija je pa i vise nemoras da kazes ko si.

Nije razumno ali to je tvoj izbor. Miladin Ivanovic.

Hrast's picture
Hrast (није потврђен) 16:26 07.08.2015.

 • +1
Voting is closed.

Koja sirotinjska dusa ....
Mislis na javni sektor ....
Mislis na odprilike 800.000 do 900.000 hiljada biraca takozvanog javnog sektora koji glasa vec punih 15 godina
Kako glasa ,,,Tako sto se uvek trudi da glasa za stranku koja mu obecava SIGURAN POSAO...DA GA NIKO NISTA NE PITA DA IDE KUCI PRE RADNOG VREMENA...
Da sam doziveo da se mnogi lezilkebovici iz jav. sek. smeju nama koji radimo privatno i drzavi uplacujemo sve obaveze a niko nas ne pita ni kako ni da li mozemo ni kakvi su uslovi poslovanja u srbiji
Kazes sirotinja
Ako bih ti rekao da 70 procenata svih koji su odputovali na more cini bas ta sirotinja iz javnog sektora dok mi koji radimo privaTNO ILI RADIMO KOD PRIVATNIKA NE MOZEMO NI DA POMISLIMO DA ODEMO NA MORE...
To je ta sirotinja kazes koji svi do jednog ispred skupstine opstine ispred pio ispred javnih komunalnih preduzeca svi do jednog svakog jutra dolaze kolima idu po dorucak kolima i idu kuci u 14 h
Dok smo mi na poslu od jutra do sutra i neznamo sta ce biti prekosutra
Ta ista sirotinja je glasala za slobu,pa za djindjica pa za voju pa za pajtica za dinkica za djelica ,sada za vucica
Sve ce da urade samo da njihovo dupe niko ne dira...
Drugih milion biraca su penzioneri cija su primanja preko 35.000 hiljada a ima ih kao kusiji psi generalimpukovnici,bivse sudije,doktori policajci opet bivsi javni sektor,a gle cuda njihova deca nekim cudom nasledjuju njihovo radno mesto
To je ta kasta od 2 miliona ljudi koja ce bilo kojoj stranci da donese pobedu na izborima samo da se nista ne menja
Ja kao privatik ,mnogi koji rade kod privatnika nasi seljaci poljoprivrednici koji ove godine bacaju cak i krompir i mleko jer nema ko da im odkupi nas oko 1.5 uvek cemlo gubiti izbore jer kasta koja vlada i kojoj je lepo ti siromasi sutra ce biti za merkelovu,prekosutra za bajdena nakosutra za putina samo da ih niko ne dira
I za kraj kao sto rece Arcibald Rajs DZABE VAM KOLUBARSKA I CERSKA BITKA KADA SE RAT ZAVRSI SVE PO STAROM I COVEK JE LEPO PROREKO AKO SE NE OPAMETIMO PROPASCEMO GORE NEGO NA SLUNSKOM FRONTU
RAJS JE BIO U PRAVU NAZALOST

Каплар's picture
Каплар (није потврђен) 18:44 07.08.2015.

 • +1
Voting is closed.

Баш тако, мада постоји велика разлика између оних који стварно раде у јавном сектору, за плате које су исте или мало више него у приватном, и оних који раде мало или ништа, и за то примају доста више. Није исто ринтати цео дан у болници за 35 хиљада и пар сати дневно испијати кафу и трачарити у неком ЈП за 60

То је тзв. ''српски сан'' , и попут америчког је осмишљен да одржава систем. Све док има будала које се надају да ће једног дана баш они бити ти који ће примати високу плату ни за шта и имати статус у друштву који нема никакве везе са њиховим квалитетима (зато странчарење обично и привлачи оне најгоре, којима је то једини начин да добију својих 5 минута у животу), које ''гину'' за странке док не схвате да су те позиције резервисане за неког другог, и све док активно чланство у владајућој странци буде неопходно за завршавање било чега (од добијања дозволе до учешћа на тендерима), ништа се неће променити.

Овако имате партијску мафију и армију паразита који увек гласају за власт (са све породицама), плус пропаганду за оне довољно глупе да у њу поверују, плус мало купљених гласова (новцем тајкуна, америчких агенција и европских фондова за ширење демократије), плус мало украдених, и накупи се тих 25-30% који су довољни за апсолутну власт у овом ''демократском'' систему.

Ово је суштина нашег проблема, четници, комунисти, демократе, напредњаци, либерали... су само фарбање фасаде. Али такви су трендови у свету иначе (негде више негде мање), није то нико овде измислио.

Hrast's picture
Hrast (није потврђен) 00:04 08.08.2015.

 • +1
Voting is closed.

Odusevili ste me komentarom !
VIDIM DA JEDINO VI KAPIRATE "STA JE PISAC HTEO DA KAZE"
Moja poenta je upravo to !!!!
Cele porodice glasaju nekada za Socijaliste,pa zatim za Demokrate ...Pa jedno vreme za G17+..Pa za "uvek prepostene" DSS...
Sada pola Srbije u nadi da ce zadrzati svoje pozicije u drustvu,svoja radna mesta,privilegije i ko zna sta jos masovno glasa za Vucica i SNS...
Postoji jos jedan fenomen o kome niko javno ne govori...
A to je pomodarstvo da se uvek pljuje po vodji.U ovom slucaju na Aleksandra Vucica.
Necu da ga branim ali sta je poenta.
Moja teza je da NE MOZE JEDAN COVEK DA BUDE KRIV ZA SVE U ZEMLJI.
Jednom je Sloba u Hagu odgovarajuci na pitanje sudije da li je u nekom zaseoku pobijena neka Albanska porodica rekao,da pobijena je,ALI U NASTAVKU KAZE PA DA LI MISLITE DA JA KAO PREDSEDNIK MOGU DA ZNAM BAS SVE
ODKUD JA ZNAM STA SU NEKIH DESETAK BUDALA RADILE U NEKOM SELU MOZDA SE POZIVAJUCI I NA NJEGOVO IME.
Isto to mozemo da kazemo i za Djindjica ...Pa zatim za Tadica...Sada za Vucica...
Masovna je pojava sirom Srbije da na lokalu imamo takve prevare ,takve kradje namestanje tendera,dodeljivanja odredjenim firmama da rade javne poslove iz bdzeta,nabacivanje poslova,milioni se kradu...
A SVE TO NA FORU REKAO JE VUCIC A SIGURAN SAM KAO STO NI SLOBA NIJE ZNAO STA NEKA BUDALA RADI U NEKOM SELU NA KOSOVU ILI BOSNI TAKO NI VUCIC NE MOZE DA ZNA STA NEKE BUDALE DOGOVARAJU NEKOJ OPSTINI KAKO DA OSTETE DRZAVNI BUDZET
Imas na desetine hiljada fukara koje ce se pozivati na vodju ulizivati mu se a iza ledja pljackati narod...
Imas na hiljade Vucica malih...Kao sto si nekad imao na hiljade Dinkica,na hiljade Tadica..Na hiljade Slobica...Na hiljade Titica...
Kapiras sta hocu reci
Jajare koje ce sutra da pobedi bilo koja stranka odmah sa clanskom kartom preci u nju i postati najveci monarhisti prekosutra najveci liberali,nakosutra najveci demokratori,naprednjaci,najveci komunisti,najveci cedtnici,najveci Evropejci,najveci Rusofili,Kinezofili,samo ako se NJIHOVA DUPETA UKLAPAJU TU NEGDE FINASIJSKI
Svi mi koji nismo u toj kasti a ima nas dosta ali ipak u manini ili napustamo Srbiju zauvek ili se povlacimo u sebe pred tim MORALNIM VELICINAMA

дулебг's picture
дулебг 12:57 07.08.2015.

 • +1
Voting is closed.

СНС и Вучић имају неограничену власт - да спроводе оно што им амбасаде нареде. Хајде нек пробају само да прдну мимо налога амбасаде, па ће да им додају нове терористе, нацисте, избеглице (((

Vidojko's picture
Vidojko (није потврђен) 13:00 07.08.2015.

 • +1
Voting is closed.

Ne zavaravajmo se da Kukolj Izrodski ima nekih religioznih ili etičkih pretenzija, operisan je on od toga, Šešelj ga je učio i da se krsti, i da vuče tanku liniju između moralnog i nemoralnog (ko je učio Šešelja je posebna tema), ono što je najznačajnije u svemu je razumevanje takozvanog privatnog-kapitalističkog morala, svojine, vrednosti i pogleda na svet. Na žalost i to je Izrod naučio od Šešelja, ko poznaje prvobitni program SRS-a znaće da je u njemu sve i svja: privatna svojina i srpske teritorije, o nacionalističkoj ideologiji Vojislava Šešelja ne treba govoriti previše, radi se o čistom plagijatu, preuzetom od Dr. Lazara Kostića - Laze, koji je napisao bibliju srpskog nacionalizma a koju je Šešelj samo iskopirao, dopunjujući je svojim istorijsko-etničko-političkim fantazijama!
Žao mi je ovde više spominjem Šešelja od Vučića ali je neosporna činjenica da je današnji Vučićev rezon potekao od Šešeljevog tutorstva i oblikovanja mlade bukovine, Vučić taj obrazac sledi i danas ali ga i dopunjuje sa svojim političkim fantazijama zasnovanim na ekonomiji i pre svega PRIVATNOM kapitalu i liberalnom kapitalizmu zapadnog tipa.
Dakle, izvinjavam se šešeljevcima ali riba uvek smrdi od glave a u glavi Kukolja Izrodskog su ostale ideje iz mladih dana koje on danas realizuje, ne po principima protestanskog morala (koji jeste zasnovan na osnovnim vrednostima privatne inicijative, svojine i kapitala) nego po principima uništenja sabornosti i kolektivnog duha, tipičnog za Slovene a samim tim i za Srbe, ne uvodi on nemački duh nego nam ispira naš etno-genetski DNK!

SLO's picture
SLO 14:45 07.08.2015.

 • +1
Voting is closed.

Taj bivsi radikal, vaspitan kao nacionalista, pre toga mora da je prosao i kriz Save komunista, uvideo je relativnost svih ideologija i odabrao ono sto je konstantno i trajno u svima njima: vlast, njeno osvajanje i moc. Ali nesto o samom Seselju: kako covek, koji nije bio u stanju da procita jednog zutokljunca, moze da masta o vodjenju jedne drzave?

СЛУГА МИЛУТИН (два сонета):
https://www.academia.edu/12805395/%D0%A1%D0%9B%D0%A3%D0%93%D0%90_%D0%9C%...

Додај коментар