Власт Србију за три године задужила шест милијарди евра, а то су два и по `Јужна тока`

СНС  тражи одговорност за све  који су презадужили земљу и истину о богаћењу потпредседника ДС

* Реалне плате су нам на нивоу из 1971. године. Наш друштвени бруто-производ је само 60 одсто онога од пре 20 година, а индустријска производња - само 40 одсто оне од пре 20 година – нагласила др Зорана Михајловић

* Она је у име странке поставила питање: како су се одређени политичари, потпредседници Демократске странке пре свега, енормно обогатили управо онда када су дошли на одређене јавне функције

* Затражила је да Агенција за борбу против корупције `преиспита све оне политичаре који су у претходном периоду били на јавним функцијама, а изузетно брзо су се обогатили, док су грађани Србије далеко најсиромашнији грађани у овом региону`

* Очекујемо од Агенције – истакла је Михајловић - да нам да такве извештаје због тога што имамо потпредседнике Демократске странке који су вршили врло значајне функције - од министарских позиција, председника скупштина, јавних предузећа - а данас представљају готово најбогатије људе у Србији

          СРПСКА напредна странка поново тражи хитно расписивање ванредних парламентарних избора због тога што сматрамо да ова Влада, заједно са Борисом Тадићем, директно угрожава будући дугорочни развој Србије. Пре свега прекомерним задуживањем са једне стране, али и невероватно брзим растом криминала и корупције у земљи – рекла је функционер странке др Зорана Михајловић.

          Не само да су оптерећене садашње генерације, већ су оптерећене и задужене и будуће генерације. Данашња деца и бебе које се рађају ће вероватно, у годинама које долазе, док буду одрастали, бити оптерећени новим дуговима и каматама на те дугове. Дуг Србије данас је 80 одсто друштвеног бруто-производа, а то значи да је Србија високозадужена држава. Ми смо данас земља на рубу егзистенције, имамо најниже плате, односно реалне плате које су на нивоу из 1971. године. А наш друштвени бруто-производ је само 60 одсто онога од пре 20 година. Наша индустријска производња је само 40 одсто оне од пре 20 година. То је резултат рада, између осталог, и ове Владе.

          Ми питамо: по којим критеријумима нас је ова Влада задужила само у последње три године за близу шест милијарди евра?

          За шест милијарди евра Србија је могла да изгради шест електрана. Србија је тим новцем могла да изгради комплетну саобраћајну инфраструктуру. Или комплетну гасну и енергетску инфраструктуру.

          За тих шест милијарди евра, према њеним речима, смо могли да имамо два и по „Јужна тока“ рецимо који пролазе кроз Србију.

          Српска напредна странка зато сматра да - поред моралне одговорности, за коју претпостављам да Влада и њени чланови не знају - постоји политичка одговорност коју ће они итекако осетити на изборима и већ данас је осећају, пошто немају упориште у народу, односно грађанима Србије. Али, ми из Српске напредне странке тражимо и кривичну одговорност за све оне који су нас задужили, презадужили без икаквих критеријума!
Није нам јасно - и због тога тражимо помоћ државних органа - како су се одређени политичари, челници Демократске странке пре свега, рецимо, потпредседници Демократске странке енормно обогатили управо онда када су дошли на одређене јавне функције? Конкретно, тражимо од Агенције за борбу против корупције, која је данас углавном инструмент владајуће класе, да почне да ради свој посао. Тражимо од ње да преиспита све оне политичаре који су у претходном периоду били на јавним функцијама, а изузетно брзо су се обогатили, док су грађани Србије далеко најсиромашнији грађани у овом региону.

          Очекујемо, дакле, од Агенције за борбу против корупције – нподвукла је Зорана Михајловић - да нам да такве извештаје због тога што имамо потпредседнике Демократске странке који су вршили врло значајне функције - од министарских позиција, председника скупштина, јавних предузећа - а данас представљају готово најбогатије људе у Србији.

 

Разне `студије` о ЈАТ коштале 500 милиона евра!

          Предраг Ђурковић (Прва ТВ): Какав је коментар Српске напредне странке поводом хапшења Владимира Антонова, сувласника једине компаније која је откупила конкурсну документацију за ЈАТ ервејз?

          Зорана Михајловић: Цела прича око приватизације у Србији и покушаја приватизација у Србији је толико накарадна и лоша да не може да нас изненади селективно понашање у разним ситуацијама ове Владе и њених представника. Поводом ЈАТ-а, ми постављамо следеће питање: колико пута је било потребно да се раде студије изводљивости, односно студије реструктурирања ЈАТ ервејза? Колико су коштале, а коштале су -све заједно за последњих неколико година - преко 500 милиона евра,! Тражимо одговор: ко је то радио и да ли се то ЈАТ сада, уништен и руиниран, продаје и коме се продаје?

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари