У Београду 20.000 тражило политичку и кривичну одговорност Малог и Стефановића

ЧЕТВРТИ ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ ЗБОГ РУШЕЊА САВАМАЛЕ И ДРЖАЊА ВЛАСТИ

(фото: Лука Радуловић)

* Дугачка колона до Палате Србија дошла преко Бранковог моста привремено блокирајући саобраћај ка Новом Београду. Према процени полиције, коју је пренела телевизија Н1, на протесту је било 5.000 људи. Протест је прошао без инцидената, иако су се у једном тренутку, пре уласка у Теразијски тунел, појавили и грађани супротног мишљења који су носили пароле "Нисте ни за патку" и "Патку дајте оцу а можете и мајци"

* Учесници протеста носили транспаренте "Како смо систематски уништавани од комплетних идиота", "У Малог су кратке ноге", "Београд на води лоповима годи" и "У потрази за државом"

         ПРОТЕСТ и протестна шетња Инцијативе Не да(ви)мо Београд због рушења објеката у Савамали, завршени су вечерас пред Палатом Србија, где је на платоу био постављен симбол протеста - велика жута патка.

         Организатори су након двочасовног протестног окупљања и шетње од Скупштине града до Палате Србија, где је седиште МУП-а, још једном послали поруку да ће се инсистирати на политичкој и кривичној одговорности градоначелника Синише Малог, министра полиције Небојше Стефановића и начелника Комуналне полиције Београда Николе Ристића.

         „Док буду расле лажи - рашће и патка", поручили су организатори и додали да је циљ протеста да Београд постане слободан град, као и да ће због тога бити настављена окупљања док се сви захтеви не испуне.

         Дугачка колона, у којој је према проценама било око 20.000 грађана свих узраста, до Палате Србија дошла је преко Бранковог моста привремено блокирајући саобраћај ка Новом Београду.

         Према процени полиције, коју је пренела телевизија Н1, на протесту је било 5.000 људи.

 

         Протест је прошао без инцидената, иако су се у једном тренутку, на почетку протестне шетње, пре уласка у Теразијски тунел, појавили и грађани супротног мишљења који су носили пароле „Нисте ни за патку" и "Патку дајте оцу а можете и мајци".

         Полиција је обезбеђивала протест, али не и у великом броју.

         Атмосфера испред Палате Србија подсећала је на фестивалску, а целим путем могли су се чути пиштаљке.

         Објекти у Херцеговачкој улици срушени су у ноћи између 24. и 25. априла, а по изјавама сведока, багерима су их порушили људи са фантомкама, који су очевице затварали у хангар. Полиција је грађане који су их звали у помоћ упућивала на Комуналну полицију која није реаговала.

         Грађани су носили транспаренте "Како смо систематски уништавани од комплетних идиота", „У Малог су кратке ноге", „Београд на води лоповима годи" и „У потрази за државом".

         Организатор, иницијатива „Не да(ви)мо Београд", подсетила је да је прошло тачно два месеца откад су срушени објекти на углу Мостарске и Херцеговачке улице, а да за то још нико није одговарао.

         „Рушили су, везивали и малтретирали, док се полиција није одазивала на позиве грађана у помоћ. Ћутали су и заташкавали кривична дела. Лагали да их нису починили. Затим су признали да су идиоти међу њима, али да то није ништа страшно, јер су се идиоти заиграли у најбољим намерама", навели су представници инцијативе.

         Мандатар за формирање нове Владе Србије Александар Вучић изјавио је пре двадесетак дана да иза рушења у Савамали стоје највиши органи градске власти Београда и да ће они за то сносити одговорност.

         (Бета)

 

ИЗВШТАЈ СА ЧЕТВРТОГ ПРОТЕСТА ДРЖАВНЕ НОВИНСКЕ АГЕНЦИЈЕ ТАНЈУГ

„Падај маско и неправдо” - „Савамала није шала”, „Ко се боји Малог још”

 

         ПРОТЕСТ због рушења у Савамали, у организацији Иницијативе Не да(ви)мо Београд одржан је данас, четврти пут у два месеца, а учесници су поновили захтеве за одговорност надлежних.

         Окупљеним грађанима испред Скупштине града Београда обратили су се новинар Милош Васић, Жељко Станетић из Војвођанског грађанског центра, као и Наталија Симовић и Радомир Лазовић из Иницијативе Не да(ви)мо Београд.

         Окупљени захтевају оставке градоначелника Београда Синише Малог, председника Скупштине града Београда Николе Никодијевића, министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, в. д. директора полиције Владимира Ребића, као и начелника комуналне полиције Николе Ристића.

         Учесници су имали пиштаљке и носили транспаренте „Савамала није шала”, „У потрази за државом”, „Ко се боји Малог још”, „Падај маско и неправдо”, „Не дам Бгд”.

         Учесници протеста упутили су се потом преко Бранковог моста ка Палати Србије, где је, како су рекли, седиште МУП-а Србије и где “седе одговори и одговорни”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Pantelija's picture
Pantelija (није потврђен) 23:21 25.06.2016.

 • +2
Voting is closed.

Dosta je bilo tiranije fasisticke SNS kvislinske fukare!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 09:02 26.06.2016.

 • +23
Voting is closed.

Слажем се!

Само ме плаши да не буде опет 5-октобар и да нас опет преведу „жедне преко воде”.

Тако беше и против Слобе, цела држава у беди а ништа се не дешава, а кад нешто у Београду не ваља е онда демонстрације и онда све може.

Пицоустог-полушиптара, жуте, аутономаше и осталу ситну боранију највише бих волео да видим иза решетака. Али ово има неки скривени циљ!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 09:12 26.06.2016.

 • +12
Voting is closed.

И како то „ИЗВШТАЈ СА ЧЕТВРТОГ ПРОТЕСТА ДРЖАВНЕ НОВИНСКЕ АГЕНЦИЈЕ ТАНЈУГ”

Када је „Саша Мирковић регистровао „Танјуг инфо”

ево линк: http://rs.sputniknews.com/drustvo/20151125/1101356205/Tanjug-Info-firma-...

Шешељевац's picture
Шешељевац (није потврђен) 00:24 26.06.2016.

 • +16
Voting is closed.

Видим ћирилићне пароле, изгледа да овде протестују и Срби.

Владимир1's picture
Владимир1 (није потврђен) 02:23 26.06.2016.

 • +16
Voting is closed.

А што ти ако си Србин ниси изашао на протест против тираније Вучићеве банде?

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 08:55 26.06.2016.

 • +15
Voting is closed.

Како да протествује против војводиног политичког унука?!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 09:17 26.06.2016.

 • +18
Voting is closed.

Шешељевац's picture
Шешељевац (није потврђен) 11:02 26.06.2016.

 • +9
Voting is closed.

Vukajlija,
Опет си почео да присмрђујеш у овај лепи портал Факти.

Владимир1's picture
Владимир1 (није потврђен) 13:19 26.06.2016.

 • +14
Voting is closed.

Дедер момче, изјасни се дал си ти за Велику Србију или за ЕУ.

Шешељевац's picture
Шешељевац (није потврђен) 20:08 26.06.2016.

 • +8
Voting is closed.

Синко,
Ако је нешто писало на оном линку „Vukajlija“, да знаш да нисам то ни сада прочитао, нити имам намеру. Вероватно је то разлог зашто ми твоје питање изгледа глупо.

Владимир1's picture
Владимир1 (није потврђен) 20:29 26.06.2016.

 • +6
Voting is closed.

Није ваљда да те толико боли што ЕУ иде на сметлиште историје. Прозивам те да си за ЕУ јер волиш Вучића.

haha's picture
haha (није потврђен) 11:58 26.06.2016.

 • +13
Voting is closed.

Ovo je super.

Srpkinja's picture
Srpkinja (није потврђен) 13:29 26.06.2016.

 • +22
Voting is closed.

Vladimir1 - Sa pitanjima: "Ako si Srbin", ili "Ako si za pravdu i poštovanje zakona", i slično ne možete Vi nas nagovoriti ili vrbovati da se pridružimo protestu "Ne da(vi)mo Beograd".
Kažete protest je "protiv tiranije Vučićeve bande" - Ne kažete nam ko je politička banda koja organizuje ovakav protest! Zašto to prećutkujete?
Ovakvo Vaše pitanje znači da računate sa ljudima kojima je nacionalna pripadnost veoma važan kriterijum i da bi dokazali da jesu Srbi, a i da jesu za pravdu očekujete da će osetiti moralnu dužnost da izadju na ovakav protest.

Na temu MORALNO u ovom slučaju ima još veoma važnih stvari da se kaže.
Ne pada nam na pamet da izadjemo na protest koji organizuju predstavnici NVO u Srbiji.
Ispod časti i ljudskog dostojanstva nam je da poslužimo naivno kao toalet papir onima koji plaćaju NVO u Srbiji. Ako se zna za koga Nevladine organizacije u Srbiji rade i ko ih plaća te da je njihov posao da iznutra uništavaju ovu zemlju - ne želimo da im poslužimo za njihova posla bilo da je to nekakav medjusobni obračun ili neka druga politička igra.
Naslućuje se da sva nepravda i loše funkcionisanje vlasti iz slučaja Savamala služe samo kao povod, a da se izbegava odgovor šta je pravi cilj održavanja ovakvih protesta.

To Vaše druženje sa NVO vidimo kao u nekom kriminalnom filmu kada ožalošćena deca posle ubistva oca prihvataju saradnju sa njegovim ubicom koji je moćna osoba. Neka deca znaju da je to ubica, ali o tome ćute jer im odgovara dobijeni posao i još su zadovoljni što će naslediti delić kuće i okućnice. Neka deca to ne znaju, mada su im svi dokazi ispred nosa. Pritom ubica će dobiti najviše jer vešto uzima najvredniju imovinu koju je pokojnik iza sebe ostavio. U filmu postoji i Agent osiguravajuće kuće i prezauzeti policajac koji su dosta blizu da reše slučaj...

Владимир1's picture
Владимир1 (није потврђен) 13:49 26.06.2016.

 • +17
Voting is closed.

Не прећуткујем ништа, иста сте ви банда, и они са патком и напредњаци.

Srpkinja's picture
Srpkinja (није потврђен) 19:08 26.06.2016.

 • +9
Voting is closed.

Vladimir 1 -To stoji da je i SNS došla na vlast uz blagoslov Zapadnjaka, kaso i mnoge pre nje. Ali taj isti blagoslov imaju i organizatori protesta Ne da(vi)mo Beograd.
Šta sad očekujete? Da udari u zemlji Srbiji TUK na LUK i da to sve bude u orgasnizaciji, ali i kontroli Zapadne kuhinje.
Ako se sav naš politićki život bude i dalje odvijao onako kako Zapadni strani faktor diktira onda ova zemlja sigurno umire.
Možemo li da pronadjemo neko autentično naše rešenje i da tako spasimo svoju zemlju?

Владимир1's picture
Владимир1 (није потврђен) 20:27 26.06.2016.

 • +11
Voting is closed.

Моје поштовање, Запад више овде неће бити јак као што је био. Очекујем врло брзо да се овај напаћени народ узме упамет па да рајуримо напредњачко - паткашко - Сорошевску банду.

Srpkinja's picture
Srpkinja (није потврђен) 21:43 26.06.2016.

 • +8
Voting is closed.

Vladimir 1 - Osećaju i oni to, pa su sad u velikoj muci kako da to prežive.
TRESI MESI igraju tu neka velika kola i očekuju da će opet lako da nas nahvataju.
Jedni su rastegli kolo do Moskve, a koliko znam još ni ona dva helikopterčića nisu stigla.
Drugi razigravaju narodno kolo oko Beograda i Savamale.
I jedno i drugo kolo zasad izgleda prilično bezveze.
Treba da budemo oprezni jer kad osete da sve ovo ne prolazi - smisliće još nekakvih igara.

Шешељевац's picture
Шешељевац (није потврђен) 20:20 26.06.2016.

 • +7
Voting is closed.

Владимир1,
Изгубио си живце па сам себи упадаш у уста. Сада су за тебе банда они са патком, а у горњем коментару пишеш „А што ти ако си Србин ниси изашао на протест.......“.
Ова „Srpkinja“ те културно спустила на земљу и показала да си паметнији кад ћутиш.

Владимир1's picture
Владимир1 (није потврђен) 20:25 26.06.2016.

 • +8
Voting is closed.

Зар нису иста банда и напредњаци и ови са патком. И једни и други раде против српског интереса. Него, ниси се изјанисо, јел си ти за Велику Србију или за ЕУ? Пусти ти српкињу, она ја паметна жена, него лепо ти одговори на моје питање ако си Србин.

Шешељевац's picture
Шешељевац (није потврђен) 20:38 26.06.2016.

 • +7
Voting is closed.

Владимир1,
Када сам био мали, синови комуњара су ме увек питали „Дали си за партизане, или Немце“?
Ивер не пада далеко од кладе.
А мислиш ли да то што си открио да је „Srpkinja“ паметна, доказује и твоју интелигенцију.?

Владимир1's picture
Владимир1 (није потврђен) 21:13 26.06.2016.

 • +9
Voting is closed.

Моја интелигенција је мој проблем, а ти би требао мало да се сабереш и да решиш да ли си за Велику Србију или ЕУ.

Mile's picture
Mile (није потврђен) 14:40 26.06.2016.

 • +16
Voting is closed.

Srpkinjo, u ptavu si 100%. Ne radi se ovde o Savamaloj, ovde se radio ponovnom dovodjenju na vlast DS i slicne bande. Ovaj olos na ulici bih najradije podavio bojnim otrovima. Ova polupismena i agresivna bagra, tipicna za stranke DOS-a koja je samu sebe proglasila za nekakvu "elitu" i spremna je da ide do krajnjih granica radi osvajanja vlasti i moci, ne preza ni od najgnusnijih radnji, od rusenja, palenja, pljacke, atentata . . sve smo to vec videli i ovde zavrsili. Nadam se da ce i medju njih da se zaleti poeki bombas samoubica.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 14:45 26.06.2016.

 • +11
Voting is closed.

Добро је да ово није полуписмена и агресивна банда, спремна да иде до крајњих граница ради освајања власти и моћи, не преза ни од најгнуснијих радњи, од рушења, паљења, пљачке, ИЗДАЈЕ КОСОВА, УСТУПАЊА НАШЕ ТЕРИТОРИЈЕ И РЕСУРСА НАТО, итд...

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 20:59 26.06.2016.

 • +10
Voting is closed.

Ovi što protestuju, a i oni protiv kojih se protestuje - svi oni rade za istog gazdu. Nema tu pravog protesta, oni su braća i to braća Amerosrbi ili braća EUsrbi.
Šta ovi tobož novi što se sad kriju baš iza brazilske patke zapravo imaju nameru da urade?
Kad izadju na proteste sa tom brazilskom patkom oni uopšte ne ruše Vučića, nego zapravo ga podržavaju.
Ovaj protest Ne da(vi)mo Beograd, a i neka druga negodovanja objavljena od strane Žutih ovih dana, su kao prevara ili podvala narodu, jer ako nam npr. pokazuju brazilsku patku onda mi indirektno treba da zaključimo da je Vučić još nekako i dobar. Ako ga Pajtić optužuje da hoće novi ruski humanitarni centar u Ečkoj pa to još preuveliča i nazove da je rusku baza, onda mi treba naivno da zaključimo da Vučić nije za NATO.
Patkaši i to žuti su se rasporedili i zauzeli scenu i sa tim lažnim napadima na njihovog mladjeg brata Vučića nas navode da izvodimo pogrešne zaključke.

Владимир1's picture
Владимир1 (није потврђен) 21:17 26.06.2016.

 • +11
Voting is closed.

Потпуно се слажем са Вама.

Шешељевац's picture
Шешељевац (није потврђен) 20:28 26.06.2016.

 • +8
Voting is closed.

Anonymous,
Џабе трошиш папир, то што мало смрдуцка није ништа страшно, те линкове треба отворити да би засмрдело баш као што смрди. А видим за тебе је то опојан мирис, па га често користиш. Ствар укуса.

Baja's picture
Baja (није потврђен) 00:35 26.06.2016.

 • +17
Voting is closed.

Treba ljude pustiti da protestuju,samo budali to može da smeta jer skandal u kojem je vlast zloupotrebila državu je ogromnih razmera.
Ljudi su očajni i u bezizlazu i samo treba nego gori od njih da ih proziva bezumnim komentarina.
Ko hoće da se buni ,neka sebuni,svaka čast.

Шешељевац's picture
Шешељевац (није потврђен) 01:05 26.06.2016.

 • +11
Voting is closed.

Увек треба људи да се буне, нарочито против неправде, али није ми јасно зашто увек округло 20.000 њушки?

Baja's picture
Baja (није потврђен) 08:56 26.06.2016.

 • +14
Voting is closed.

Nije bilo toliko,ljudima koji se nalaze u masi uvek se čini da ih je ogroman broj,razvuče se kolona ...
Realno bilo je negde oko 10-12 hiljada u šetnji.Policija kaže 5 hiljada.U svakom slučaju dosta je bilo ljudi
Asuština je u problemu i skandalu koji je napravlje.
Da citiram premijera"idioti su srušili Savamalu i glavni organizator zloupotrebe državnih orggana je vrh gradske vlasti Beograda"
Ako se puste bez da se podsećaju ,ništa od odgovornosti eće bit,a to je njihov cilj.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 11:32 26.06.2016.

 • +14
Voting is closed.

Каплар's picture
Каплар (није потврђен) 04:14 26.06.2016.

 • +18
Voting is closed.

Мени је најсмешније што су по целом граду поставили путоказе за ''Београд на води'' који практично још и није почео да се гради, ако не рачунамо ону кафану где се СНС банда окупља и асфалтиран прилаз ка њој. Овакву трагикомедију од власти немају ни у Африци.

Протесте треба подржати, ко год стајао иза њих, јер је ова власт гора по Србе него НДХ.

Cika Sloba's picture
Cika Sloba (није потврђен) 05:04 26.06.2016.

 • +22
Voting is closed.

Kakve "Patke" kakvi bakraci, kad sam procitao ko ih vodi i ko im se obraca, onda mi ne preostaje nista nego da im porucim:"E, vala ovog puta necete nam jos jednom jaram na vrat staviti! Gde su bile vase demonstracije kad su mnogo bitniji ptoblemi bili?
A, policiji poruka: Ne igrajte se vatrom, nego sto pre objavite rezultate istrage, inace cemo vas smatrati izdajnickim elementom koji drzavu Srbiju, zeli da destabilizuje!
"Patkasima", mars iz Srbije! Mi, sami mozemo svoju drzavu urediti, pa nece valjda Milos Vasic da nam soli pamet!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 08:06 26.06.2016.

 • +12
Voting is closed.

20.000? Ви се шалите.

Или рачунате Дениса Ибишбеговића, да вреди једно 10-15к?!

дулебг's picture
дулебг 08:54 26.06.2016.

 • +21
Voting is closed.

Богами време да почнем да навијам за Вучића.
Док су Американац и Енглез залегли против њега - значи да смо на истој страни!
Овако сте и Слобу рушили јер "од овога не може бити горе"; па је могло.
Нешто је Вучко закувао са Русима и Кинезима, док паткица диже рацку на њега.

naivan si's picture
naivan si (није потврђен) 08:58 26.06.2016.

 • +12
Voting is closed.

U velikoj si zabludi,kao što si u zabludi pritekle dve i po decenije...

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 09:05 26.06.2016.

 • +15
Voting is closed.

Svaka cast Dule !

Četnik's picture
Četnik (није потврђен) 13:10 26.06.2016.

 • +13
Voting is closed.

Ovo je gomila ĐUBRETA, kakvih 20.000?!?

I Vučić je čak manje zlo od ovih titovaca,
on je bar nekada bio Srbin, a ovi su uvek bili PUŠIKURE TITOVE!

Nećete pobeći da odete na kraj sveta...

mma's picture
mma (није потврђен) 13:23 26.06.2016.

 • +13
Voting is closed.

isti rukopis kao u makedoniji prvo su smenili ministarku plicije i db da oslabe pozicije predsednika vlade i ovde isti scenario daleko da sam za vucica ali se vidi da im je cilj izazivanje gradjanskog nacinalnog i verskog rata na balkanu pa sretno nam bilo svima brexit nije slucajan

Предатор's picture
Предатор (није потврђен) 16:38 26.06.2016.

 • +9
Voting is closed.

Кад један народ уштроје, а они који су успели некако то да избегну побегли у подруме, онда лезилебовићи штрајкују. И пастири патака и вукови који би их појели. А ЛИСИЦЕ МЕСО ЈЕДУ! Нема ништа док они из подрума не добију пушке и не изађу.

peaceofmind's picture
peaceofmind 09:13 21.10.2016.

 • +0
Voting is closed.

Тако сам добио кредит од ова жена именом госпођа Шениква Еатман, био сам у потрази за кредит од $ 5000 и свих кредитора сам контактирао мене су сви превару од мог новца, па када је дошао у контакт са том женом нисам јој веровати u почетку она разговара са мном и покушати да ме убеди да је било када сам рекао да треба дати прилику, кад сам радио следећа ствар коју прима је био аларт из моје банке да депосите од $ 5000 tako сам срећна па ако вам је потребна кредит контакт права особа и добити кредит форуме, емаил је [email protected]

mr Јонес

Додај коментар