Стаматовић: Изетбеговићев нож у леђа Србије није био могућ без Ердоганове сагласности

АКСЕЛ ДИТМАН О СРБИЈИ ГОВОРИ ОНО ШТО О ЊОЈ МИСЛИ ЊЕГОВА КАНЦЕЛАРКА АНГЕЛА МЕРКЕЛ

• „Вучић обмањује народ јер неће да призна да је за чланство Србије у Европској унији (ЕУ) обавезно признање независности Косова и одрицање од 17 одсто територије и да је то недвосмислено потврдила и политика Немачке“

        ПРЕДСЕДНИК Иницијативног одбора „Здраве Србије“ Милан Стаматовић оценио је данас да бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјаву о Косову није могао да без сагласности турског председника Реџепа Тајипа Ердогана.

        „Јучерашњи Изетбеговићев нож у леђа Србима сигурно није дошао без прећутног сагласја Вучићевог великог пријатеља Ердогана“, оценио је Стаматовић у саопштењу и оптужио председника Србије да најаве промене Устава и дијалога о Косову искључиво служе као увод у дефинитивно одрицање од Косова.

        Стаматовић је додао да окупљање стручњака које је представљено као дијалог не може да служи успостављању консензуса о решавању статуса Косова јер то питање може да реши једино народ на референдуму, док би сваки други вид доношења одлуке о питањима као што су измене највишег правног акта и територијалног интегритета био противуставан и представљао би државни удар.

        Он је оптужио Вучића да обмањује народ јер неће да призна да је за чланство Србије у Европској унији (ЕУ) обавезно признање независности Косова и одрицање од 17 одсто територије и да је то недвосмислено потврдила и политика Немачке, чији је амбасадор Аксел Дитман рекао да је његова земља признала независност Косова и да подржава његово чланство у УН, а да Србија мора да призна ту независност ако жели да буде пуноправна чланица ЕУ.

        „Вучићево идолопоклонство Немачкој и њеној канцеларки иде толико далеко да немачки слуга на челу Србије не сме да зуцне ни реч протеста чак ни када немачки амбасадор директно изједначава геноцидну нацистичку историју Немачке из два светска рата са Србијом и српским злочинима почињеним на простору бивше СФРЈ, оптужујући нас да смо геноцидан народ, чиме аутоматски себи узима за право да, у име Немачке и ЕУ, отме и присвоји део српске територије“, рекао је Стаматовић.

        Стаматовић је додао да је Дитман на тај начин само рекао оно што о Србији мисли „Вучићева пријатељица Ангела Меркел“.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Водканов's picture
Водканов 14:57 14.11.2017.

  • +14
Voting is closed.

Апсолутно тачно да иза свега стоји Вучићев и Путинов пријатељ - Ердоган!
Ваздух са Златибора добро утиче на мождане вијуге, а београдски тера у Лазу Лазаревића!

Vrijedni radnik's picture
Vrijedni radnik 11:21 15.11.2017.

  • +9
Voting is closed.

Stamatovic ubacuje klipove pod tockove Srbije, jer su dobri odnosi sa Erdoganom ujedno i dobri odnosi sa zemljama
sa kojima ima dobar odnos i Putin i Kina i svi oni koji 'kvare ' ulazak u 'obecanu nedodjiju' zvanu EU. Prozirno i pokvareno do srzi.

Vrijedni radnik's picture
Vrijedni radnik 11:22 15.11.2017.

  • +10
Voting is closed.

Stamatovic ubacuje klipove pod tockove Srbije, jer su dobri odnosi sa Erdoganom ujedno i dobri odnosi sa zemljama
sa kojima ima dobar odnos i Putin i Kina i svi oni koji 'kvare ' ulazak u 'obecanu nedodjiju' zvanu EU. Prozirno i pokvareno do srzi.

Slobodanka's picture
Slobodanka 11:51 15.11.2017.

  • +8
Voting is closed.

To je bio intervju za nemački Dojče vele, a naša stara "prijateljica" Nemačka valjda nam je prepoznatljiva i u ovom novom ruhu. Uticaj zapadnih ambasada na celom bivšem jugo prostoru je najznačajniji !!! Dok je bila u SFRJ za BIH ipak nije važila ona austrougarska aneksija, a sada im je prilika da je konačno anektiraju. Šta radi Incko u BIH, a i njegovi prethodnici? Održava tenzije po principu PODELI (ZAVADI) PA VLADAJ i gleda interese svoje EU.
U intervjuu za Dojče vele Bakir Izetbegović prilično snishohodljivo kaže kako je Sarajevo dalo jedan svetski rat svetu pre 103 godine. To isto govorio je i Mekejn kada je bio u poseti Sarajevu i Beogradu. Aha, oni su svi nevini i mirotvorci, a samo mi nismo željni mira.
Veoma dobro se zna da pre tog atentata velike evropske sile - Centralne sile Austrougarska, Nemačka i Italija, kojima se kasnije priključila i Turska i Bugarska, planirale su najpre ceo Balkan pod svojom kontrolom, pa ceo Bliski istok pod svojom kontrolom, a atentat je poslužio samo kao povod za otpočinjanje rata. Za razliku od nekad Nemačka sada vidi Tursku kao konkurenciju na ovim prostorima. To je tako zbog izmenjenih odnosa Turska- Nemačka tj. EU. Mislim da nam Turska sada ne predstavlja problem i da sada trenutno nema smisla ova optužba na račun Erdogana.
Treba da postanemo nekako otporniji na sve što se dešava u Evropi i svetu te da njihova razmimoilaženja, zaokreti, lutanja, sukobi ali i osvajanja kroz lažna obećanja ne ostavlaju ovde štetne posledice.

Додај коментар