Шешељ оптужио Вучића да само фингира борбу против криминала и изазвао га на тв-дуел

ЗА КРИМИНАЛ ОСУМЊИЧИО АЛЕКСАНДРА ВУЛИНА, МАЈУ ГОЈКОВИЋ, ИВИЦУ ДАЧИЋА, ИГОРА МИРОВИЋА...

  • Премијеру понудио директан дуел на једној од телевизија са националном фреквенцијом и нагласио: „Нека сам изабере на којој. Па да видимо колико је он паметан и способан. Да видимо колико јаким аргументима располаже. Он је до сада избегавао да одговори на тај изазов. Он користи стандардну поштапалицу, да ми жели оздрављење, а видите да сам ја много здравији од њега”
  • Хашки трибунал никада ниједан услов мени није поставио. Нити сам било шта потписивао, нити је било ко из Трибунала са мном о томе разговарао. Једноставно је мени саопштено да треба да се пакујем и да идем. Да сам ја одбио да се пакујем, они би ми све те ствари побацали. Морао сам да спакујем бар оно што је било највредније

         СРПСКА радикална странка сматра да влада премијера Александра Вучића само фингира борбу против криминала. Уместо да ухапси главне криминалце, најближе сараднике Александра Вучића - Александра Вулина, протагонисту његове политике, Мају Гојковић и Игора Мировића - она се бави појединцима које медијски линчују изјавама политичара из врха режима, рекао Војислав Шешељ.

         Лидер Српске радикалне странке овоме је додао:

         „Кључни проблем су људи који су огрезли у криминалу, попут Александра Вулина, који је актер најновијих афера свог министарства. Александар Вулин је одлучио да потроши око 1,5 милион евра тако што је наложио подручним филијалама свога министарства, центрима за социјалну помоћ, да купују намештај и још неке потрепштине према унапред припремљеној спецификацији, а које се могу набавити само код одређених произвођача или набављача. С друге стране, актуелна је и афера којом је подељено 2 милиона евра путем конкурса новоформираним невладиним организацијама за наводно унапређивање вођења социјалне политике.

         Организација за борбу против корупције, на чијем се челу налазила Верица Бараћ, направила је списак од 24 спорне приватизације у којима су откривене криминалне афере којима је опљачкана Србија, а међу њима се посебно истичу: Сартид, Југоремедија Зрењанин, Издавачко предузеће Просвета, Азотара Панчево (првоокривљени је био Душан Ступар, који је пуштен из затвора јер је један од финансијера СНС), Национална штедионица (због које би најмање Динкић и Лабус морали да заврше иза решетака), Галеника (у чијој афери је учествовао Ивица Дачић, министар иностраних послова), а посебно АТП Војводина, у коју су директно умешани челници режима и блиски сарадници Александра Вучића, Маја Гојковић и Игор Мировић. Зато се поставља логично питање: како је могућа борба против криминала док ти криминалци слободно шетају Србијом.”

         „Користим ову конференцију за штампу да још једном изазовем Александра Вучића на директан ТВ дуел на једној од телевизија са националном фреквенцијом, а он нека сам изабере на којој. Па да видимо колико је он паметан и способан. Да видимо колико јаким аргументима располаже. Он је до сада избегавао да одговори на тај изазов. Он користи стандардну поштапалицу, да ми жели оздрављење, а видите да сам ја много здравији од њега”, поручио је Шешељ. 

         Претходно је лидер радикала оценио:

         „Ви знате за Ивицу Дачића у колико је криминалних афера умешан: и ”Кофер” афера, и ”Галеника” и ”Миша Банана”, то са Шарићем, и многе друге. Како он може да остане потпредседник владе и министар иностраних послова, ако та влада заиста води борбу против криминала?

         Вулина је Шешељ назвао Вучићевом десном руком, човеком од највећег поверења и главним протагонистом Вучићеве политике.

         Поводом декларације коју је усвојио Саборе Хрватске и оне која је предложена Европском парламенту којом се осуђују његови наступи и позива Хашки трибунал да му постави нове услове или да га врати у Схевенинген, рекао је и ово:

         „Знате да је Александар Вучић учинио све што је у његовој моћи да блокира моје наступе у кључним српским медијима, поготово у српским телевизијама са националном фреквенцијом, где се програм емитује уживо. Пошто сам блокиран у Србији, одмах се то осетило првих неколико дана после мог доласка, ја сам се досетио да кренем у риболов на сомове. А сомови су хрватски политичари.

         Забацио сам удицу, на њу натакао дурдубак, и они су се одмах упецали. И, пошто немам публицитета у Србији, ја сам отишао заобилазним путем, добио огроман публицитет у Хрватској и сви српски медији су сад просто присиљени да о томе извештавају. А сад се Хрватска дигла на ноге као опарена. Заратило се међусобно, тамо се похваташе, умало се не подавише на седници Сабора. Дакле, то је био пун погодак, бар што се мене тиче. И веома сам поносан на ту саборску декларацију.

         А бићу још поноснији када парламент Европске уније усвоји резолуцију која ће бити усмерена против мене и мог политичког деловања. А што се тиче Хашког трибунала, никада ниједан услов мени није био постављен. Нити сам било шта потписивао, нити је било ко из Трибунала са мном о томе разговарао. Једноставно је мени саопштено да треба да се пакујем и да идем. Да сам ја одбио да се пакујем, они би ми све те ствари побацали. Морао сам да спакујем бар оно што је било највредније. А сад сам чуо од једног свог пријатеља из Хашког трибунала који ми се јавио да су дошли затворски стражари и све оно што је остало у мојој ћелији стрпали у кутије и негде однели.

         Што се тиче евентуалне одлуке Хашког трибунала да ме позову назад, ја сам вам већ саопштио на првој конференцији за штампу да се ја сигурно добровољно нећу вратити. И шта је онда могуће?

         Могуће је да Томислав Николић и Александар Вучић одлуче да ме на силу испоруче. У том случају морају да ме ухапсе и морају да воде судски поступак који минимално траје 14 дана. Ту постоје законом прописани рокови. Ја се томе радујем као могућности да ме моји главни саучесници у свим евентуалним ратним злочинима и злочинима против човечности хапсе и испоручују Хашком трибуналу. Шта би човек више од тога могао да пожели”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари