Претучено и похапшено шест припадника МУП Србије - Тадић и Дачић ћуте

А БЕОГРАД ТВРДИ ДА У БРИСЕЛУ НИЈЕ ПРИЗНАО КОСОВО

АКЦИЈА ТАЧИЈЕВЕ СПЕЦИЈАЛНЕ ЈЕДИНИЦЕ РОСУ

У ГЊИЛАНСКИМ СЕЛИМА ПАРТЕШ, ПАСЈАНЕ И ГОРЊЕ КУСЦЕ

Тачи и Јахјага врше смотру специјалне јединице РОСУ

  • Могуће је да је међу ухапшенима и начелник деташираног гњиланског одељења МУП Србије
  • Да ли је све изведено уз знање и сагласност Београда, с обзиром да је током првих десет сати од хапшења у заштиту похапшених устао једино Независни синдикат полиције, од лијег се саопштења хашиму Тачију, нема сумње, тресу гаће
  • Љута противница сретењског референдума и фан Бориса Тадића, Рада Трајковић, оценила да је акција РОСУ „дефинитивно разоткрила стратегију институционалног протеривања Срба са Косова и Метохије“
  • Ако ово што се догодило дан после Брисела „дефинитивно разоткрива стратегију институционалног протеривања Срба са Косова и Метохије“ - зар се то није морало знати и дан пре Брисела?! Зар се онима који су, очито, имали у приправности „стратегију институционалног протеривања Срба са Косова и Метохије“ уопште смело преговарати?!

        ЗВАНИЧНИ Београд се „уби“ да докаже недоказивно: да у Бриселу тобоже није де факто признао НАТО-државу Хашима Тачија, да фуснота у коју су преместили резолуцију 1244 није ПАХУЉА која ће се већ за који дан истопити. Наводно Србија има разлога да се истопи од „бриселске среће“ и да и она осећа слатке жмарце који пролазе владајућу коалицију од самог изговарања речи „кандидатура“.

        Међутим, бриселски потписа Борка Стефановића није стигао ни да се осуши, а Тачи је сурово - радећи на „даљински“ из Вашингтона, Брисела и Берлина - продемонстрирао и Борису Тадићу, и Мирку Цветковићу, и Ивици Дачићу да уопште неће чекати да се њиховба ПАХУЉА истопи сама од себе. Припадници његове специјалне јединице РОСУ рано јутрос, око 05,00 сати, похапсили су у Косовском Поморављу шест особа, који су већином припадници Министарства унутрашњих послова Србије (МУП) који раде у Врању. Има индиција да је међу ухапшенима и начелник деташираног гњиланског одељења МУП Србије.

        Ако је тако, онда би крајњи број малтретираних и ухапшених нио - седам. А цела операција, у том случају, има далекосежнији значај. Јер, може бити само најава за нове сличне акције у другим српским енклавама. На крају - и на северу Косова.

        Сама акција хапшења одвијала се у селима Партеш, Пасјане и Горње Кусце, а агенције су јавиле да су приликом хапшења неки од њих и тучени.

        Припадници специјане јединице РОСУ претукли су оца начелника полицијске управе у Гњилану који је лекарски збринут и налази се у болници у Грачаници.

„Косовски заштитни корпус”

        Лекари на хирушког одељења потврдили су КИМ радију да је у болницу примљена једна претучена особа из Косовског Поморавља, али више детаља нису могли да саопште.

        Ухапшени су радили на издавању личних докумената у одељењу Полицијске управе Гњилане, које је од 1999. измештено у Врању.

        Ухапшен је и матичар службе која ради по законима Републике Србије, наводи исти радио.

        Незаобилазно питање је: зашто више од десет сати ћутао државни врх Србије? Да ли зато што је за све знао унапред и дао Тачију „зелено светло“? Да ли зато што је у Бриселу постигнут и неки тајни договор?

        Било како било, на прву „лопту“ су се огласили само Независни синдикат полиције и посланица у Скупштини Косова Рада Трајковић. Она што се такође „убијала“ претходних дана да убеди све око себе и у Србији да Тадић  поводом кандидатуре и сретењског референдума зна шта ради и да делује у најбољем интересу и земљеи косметских Срба.

        Полицијски синдикат је саопштио да најоштрије протестује због хапшења колега, које су ухапсили припадници специјалне јединице РОСУ и најавио да ће, уколико хитно не буду ослобођени, бити принуђен да позове своје колеге које раде на административним прелазима према Косову, да их блокирају.

        Наше колеге ухапшене су само зато што живе на територији Косова и Метохије, а раде у Полицијској управи Врање, што је противно свим законима и стандардима европског демократског друштва, каже се у саопштењу.

        Независни синдикат полиције у саопштењу захтева од Еулекс и надлежних органа Србије да хитно предузму активности и мере на њиховом ослобађање и превазилажење проблема како се не би понављали.

        У саопштењу се наводи да ће о овом догађају бити обавештен Савет европских синдиката полиције, чији је Назвисни синдикат полиције, пуноправан члан.

        Ево: оволико! Тачи мора да се тресе од страха!

        Акција припадника Специјалне јединице косовске полиције (РОСУ), коју су извели рано јутрос у селу Пасјане код Гњилана, током које су упадали у куће Срба, брутално их тукли и малтретипали, разоткрива стратегију институционалног протеривања Срба са Косова и Метохије, изјавила је Рада Трајковић.

        Акцију су изводили против ненаоружаних људи и њихових укућана, који нису пружали никакав отпор, притом користећи неразумну и прекомерну силу. Шесторо Срба је брутално претучено, од којих неки имају и тешке телесне повреде и потом ухапшено, навела је Трајковић.

        Затим су, како је истакла, специјалци РОСУ у селу Шилово брутално претукли старца Стојановић Живојина, демолирали му кућу и тешко повређеног оставили на поду.

        Недужни старац је, потом возилом Службе хитне помоћи пребачен у КБЦ Грачаница, где му се тренутно пружа ургентна лекарска помоћ, рекла је Трајковић.

        Она је подсетила и на акције паљења Српских кућа у Косовском Pоморављу последњих дана, на шта је упозорила и мисија ОЕБС, што дефинитивно разоткрива стратегију институционалног протеривања Срба са Косова и Метохије.

        Овај вид притиска је очигледна стратегија Министарства унутрашњих послова и Владе Косова да Срби буду потпуно протерани са Косова и Метохије, оценила је Трајковић у писаној изјави.

        Е, сад - ако ово што се догодило дан после Брисела „дефинитивно разоткрива стратегију институционалног протеривања Срба са Косова и Метохије“ - зар се то није морало знати и дан пре Брисела?! Зар се онима који су, очито, имали у приправности „стратегију институционалног протеривања Срба са Косова и Метохије“уопште смело преговарати?!

        Ово што се догодило само потврђује: да је власт у Београду већи проблем и за Србију и за косметске Србе и од Брисела и од Приштине.

ТАКО ТО РАДЕ ШИПТАРИ

Ради остављања утиска, објавише да су ухапсили једног свога

        ГЊИЛАНЕ, (ФоНет) - Косовска полиција саопштила је да је идентификован и притворен осумњичени Албанац за паљење две српске куће у мешовитом селу Церница код Гњилана.

        Две српске куће, у којима не живи нико, запаљење су 29. јануара ове године.

        Косовска полиција неводи да је осумњичени Албанац, држављанин Косова А.М (31) и да су у његовој кући пронађене три металне шипке, један метак непознатог калибра као и рукавица ручне гранате.

        Он је притворен и одређено му је задржавање у трајању од 48 сати.

        Истрага на проналажењу других могућих учесника се наставља, рекао је ФоНету портпарол Косовске полиције за регион Гњилане Исмет Хашани.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари