Павловић: Тадићева власт је била пљачкашка али Вучић нема никакво право да о томе говори

ОН ИМА ГОРИ ОДНОС ПРЕМА ДОДИКУ И РС ОД ТАДИЋА, АЛИ БОЉИ ПРЕМА ШИПТАРИМА И ЂУКАНОВИЋУ  

 • Сваки, макар и површан увид у, тзв.“Боркове“ споразуме, тачније Тадићеву форму лаганог признавања сецесије тзв. Косова и Бриселске споразуме, мора констатовати 100% континуитет тих политика. Само што се Бриселским споразумима много темељније и опасније и брже признаје сецесија тзв. Косова
 • Вучић је само у свом мандату задао најјаче ударце Српској које је могао да зада, што Тадић ипак није чинио; тиме што се изјаснио против референдума о Дану државности, тиме што није присуствовао прослави Дана државности и тиме што није осудио санкције председнику Републике Српске Милораду Додику
 • Тадић је због личне анимозности био на дистанци од Мила Ђукановића, а Вучић је 100% на страни Мила Ђукановића.      У време најжешћих притисака на Србе у Црној Гори Вучић прима премијера Црне Горе, изјављује да односи никада нису били бољи, а Србе назива националном мањином
 • Након вишегодишњег успешног одбијања да прихвати војну сарадњу са Русијом, није имао одговор када се Путин досетио како да га натера да узме Србији преко потребно модерно наоружање – па нам га поклања!Не би Вучић ни поклон примио, него не зна како да обмане људе да је патриота и када не узима поклоњено оружје. Кад би знао како да смисли и ту превару – не би узео ни поклон
 • Да ли је неко из врха претходне власти процесуиран? Нико. Тадић – не. Пајтић –не. Шутановац – не. Јовановић – не. Петровић – не. Вучић нема права уопште да говори о „пљачкашком карактеру“ претходне власти. Једина стварна разлика између претходне власти и ове Вучићеве је у томе што је она била, а ова јесте власт. То је једини дисконтинуитет

Пише: Бранко ПАВЛОВИЋ, Фонд стратешке културе

          ЗАШТО гласати за Вучића?

          Какво је то питање, скочиће одмах критичари – па ваљда зато да се не врате жути на власт, и то баш сада када је Вучић остварио тако значајан дисконтинуитет у односу на њихову власт 2008.-2012-године. Да не наставе са невиђеном пљачком коју су спровели.

          О ком дисконтинуитету Вучић (истина уз хорско певање као у грчким драмама) говори и ко су ти пљачкаши на које он мисли - реч је у овом тексту.

          Косово и Метохија

          Сваки, макар и површан увид у, тзв.“Боркове“ споразуме, тачније Тадићеву форму лаганог признавања сецесије тзв. Косова и Бриселске споразуме, мора констатовати 100% континуитет тих политика. Само што се Бриселским споразумима много темељније и опасније и брже признаје сецесија тзв. Косова. Другим речима, дисконтинуитет постоји само у методу који је сада радикално повољнији за сецесионисте, а никако и нигде у садржини и циљу коме се тежи.

          Да гласамо за Вучића? 

          Република Српска

          Као и Тадић, тако и Вучић увек иде на руку екстремним, истина владајућим, бошњачким политичарима, непрекидним изостављањем критика на њихов рачун, релативизацијом свих напора Срба за очување дејтонске БиХ и Српске у тим оквирима и непрекидним извињавањем за ратне злочине, преко сваке мере и без иједног захтева да се и бошњачка страна такође извини за своје ратне злочине над Србима.

          Реч је такође о 100% континуитету политике претходне власти. Вучић је само у свом мандату задао најјаче ударце Српској које је могао да зада, што Тадић ипак није чинио; тиме што се изјаснио против референдума о Дану државности, тиме што није присуствовао прослави Дана државности и тиме што није осудио санкције председнику Републике Српске Милораду Додику.

          Да гласамо за Вучића? 

          Срби у Црној Гори

          Ту постоји одређени дисконтинуитет. Тадић је због личне анимозности био на дистанци од Мила Ђукановића, а Вучић је 100% на страни Мила Ђукановића.

          У време најжешћих притисака на Србе у Црној Гори Вучић прима премијера Црне Горе, изјављује да односи никада нису били бољи, а Србе назива националном мањином.

          Да гласамо за Вучића?

          Приватизација

          Да ова власт прихвата претходни модел у коме све треба распродати одмах и без двоумљења, у то мислим да не сумња нико. Разлика је само у томе што је раније било прописано да директна погодба онога ко је власт и купца није дозвољена. Сада се све најзначајније трансакције обављају управо у четири ока, тако да брутално арчење државне имовине није више ни могуће процесуирати као криминал.

          Оно што је одувек и свуда било незаконито, сада је, за време Вучића, постало законито.

          Да не бих детаљисао, само у наставку да констатујем: на ову закониту корупцију треба додати чињеницу да су сви тендери, свих 100%, намештени у Србији данас (то је у великој мери потпуни континуитет са Тадићевом/Микија Ракића влашћу) у корист Вучића или Звонка Веселиновића и сличних људи дневно блиских премијеру Вучићу.

          И ту није крај, на то додати невероватну корупцију у иностраним кредитима за инфраструктурне радове, па на то додати невероватну корупцију у подели тзв. стимуланса страним инвеститорима.

          Да гласамо за Вучића? 

          Монетарна политика ММФ

          Е, ту се под милим богом није ништа променило. Осим особе на месту гувернера.

          Монетарна политика као главна омча око врата српске привреде, наравно уз готово потпуну контролу и финансијског сектора од стране странаца, само се додатно стегла. Упрошћено, али не нетачно изражено у бројкама, за додатних 9 милијарди евра, или за око 20% бруто друштвеног производа Србије.

          И кад смо већ код те бројке, само да констатујемо да је у истом периоду укупно БДП Србије тек за око 2% већи него што је био 2008. године. Сад би још само требало да смо се задужили 20%, а да никаквог раста није било. То чак ни Вучић не би успео.

          И шта кажете, да гласамо за Вучића? 

          Војска и полиција

          Потпуни континуитет. Једино што Вучић, након вишегодишњег успешног одбијања да прихвати војну сарадњу са Русијом, није имао одговор када се Путин досетио како да га натера да узме Србији преко потребно модерно наоружање – па нам га поклања! Да Вучић не би стоти пут измислио како „Србија нема тих пара“ (иначе за много више наоружања од поклоњеног и то по пуним тржишним ценама, укупно издвајање би било око 1 милијарде евра – подсећам Вучић нас је већ задужио за 9 милијарди).

          Не би Вучић ни поклон примио, него не зна како да обмане људе да је патриота и када не узима поклоњено оружје. Кад би знао како да смисли и ту превару – не би узео ни поклон. 

          Разлика постоји само у томе што се хијерархијски односи, нарочито у полицији, а нажалост и у војсци, урушавају за мандата Вучића до нивоа потпуне деструкције државних органа.

          За Вучића? 

          Кина

          Односи са Кином су бољи. Али, пре свега због две ствари које немају никакве везе са Вучићем: Кина је стратешки одлучила да своје девизне резерве пласира у инвестиције свуда – и у свету и код куће, па је тако пруга Београд-Будимпешта ушла у стратешки план Кине. И друго, због тога што нико са Запада није био заинтересован за железару Смедерево. Иначе, пре уласка Кине из својих стратешких разлога, Вучићева екипа је једнако правила 100 милиона евра годишњих губитака у Смедереву, као и претходна.

          Слично као код МИГ-ова, Вучић није имао куд. А како је обећавао, на чисто блефирање, да ће он запослити менаџмент који ће правити профит, што се наравно није догодило, улазак Кине била му је последња сламка спаса. 

          Образовање, медији, култура

          Потпуни континуитет образовног урушавања, медијске контроле и одсуства сваког озбиљнијег српског становишта у култури.

          Неке ствари које је Вучић урадио остаће трајна срамота на српству: нису обележени ни 100 година од сарајевског атентата и почетка Првог светског рата, ни 200 година од рођења Његоша.

          Да гласамо за Вучића? 

          Претходна пљачка

          Да ли је неко из врха претходне власти процесуиран?

          Нико. Тадић – не. Пајтић –не. Шутановац – не. Јовановић – не. Петровић – не. Па о каквој одговорности претходне власти Вучић прича када нико за 5 година од када је он власт није ни процесуиран?

          Вучић нема права уопште да говори о „пљачкашком карактеру“ претходне власти. Опљачкано је много (увек треба имати у виду да је далеко највише отишло странцима), али он о томе не сме, после пет година, реч да каже. 

          И да не набрајам даље. Једина стварна разлика између претходне власти и ове Вучићеве је у томе што је она била, а ова јесте власт. То је једини дисконтинуитет.

          А то нас доводи до суштинске поруке Вучића: гласајте за власт иначе вам се зло пише.

          Нећу. Нисам ја Николић. А презирем и Клинтонове.

          Ако бих аналитички хтео да објасним свој став, онда је то због тога што је Вучић: 1. издајник, 2. бандит, 3. није сам свој, 4. зато што је успешан издајник, бандит и… тако мало чудан.

          http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/politika/zasto-glasati-za-vu...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Лазар's picture
Лазар 08:34 26.02.2017.

 • +4
Voting is closed.

Да имало образа имају сви горе поменути "политичари" би се сами покопали у најцрњу таму. Морамо овог пута распознати ко је за Србију, Србе, Русију, Породицу, Православље и бескомпромисно казнити промотере НАТО, ЕУ, САД и осталог олоша.

Slobodanka's picture
Slobodanka 13:03 26.02.2017.

 • +4
Voting is closed.

Hm, onaj "nevaljali" predsednik Slobodan Milošević je svojevremeno govorio da niko za vreme sankcija neće ostati bez posla, a nije otpuštanje radnika i ovoliku nezaposlenost planirao ni za kasnije.
Ove razne "naše" velike"dobrice", vrli pametnjakovići i razne demoNkrate koji su došli posle njega samo otpuštaju, a bez pronalaženja ozbiljnih rešenja za novo značajno zapošljavanje.
Stranci po prvom Zakonu o privatizaciji nisu mogli da postanu većinski vlasnici, a posle je dozvoljeno da globalisti mogu da postanu vlasnici svega u Srbiji. Bićemo samo roblje u sopstvenoj zemlji, a to znači da ni državu nećemo imati.
Jedino je izuzetak Koštunica jer se za njega ne može reći da je on lično učestvovao u pljački Srbije, ali su zato svi ostali debelo masnih brkova.
A, gde je posebna odgovornost za vršenje vlasti?

Odličan je ovaj Pavlovićev komentar.

Baja's picture
Baja 11:03 26.02.2017.

 • +5
Voting is closed.

Bože dragi kakve nebuloze.
Da li si svesna u kakvu nas je rupu,poraze i pljačku uvukao taj tvoj predsednik Milošević.Neverovatno zlo i propast koju će generacije Srba ispaštati jer su takvu budalu birali da nas vodi u važnom istorijskom trenutku.
Bože spasi nas,sami sebi smo najveći neprijatelji!

Slobodanka's picture
Slobodanka 14:10 26.02.2017.

 • +3
Voting is closed.

Ne pravi se slep. Posle demonstracija u Beogradu 09.marta 1991. godine postalo je sumnjivo da će druga Srbija - srbomrzačka i kukavička Srbija napraviti nam vremenom iznutra teške probleme. Oni koji su nas napadali time su ohrabreni, a oni koji bi nam eventualno pomogli time su obeshrabreni!!! Da smo se tada ponašali stabilnije možda bi godinu dana kasnije jedna od stalnih članica SB UN Kina ili Rusija stavile veto na sankcije UN prema SR Jugoslaviji. Ovako skočili smo sami sebi u stomak.
Ako su klipovi u bicikl ubacivani spremno već tada, pa kako je ta vladavina mogla da se završi?
Bilo je već tada "preletačevića" i otvorenih i prikrivenih, pa možda ne baš u svaku reč (ovo o "desnici"), ali otprilike je tako kako je rekao tada Slavko Budihna: "...na političkoj sceni Srbije "desnica" je spremna, radi svojih interesa, da sarađuje i sa krajnjom proustaškom i profašističkom Hrvatskom i svakom drugom ekstremnom desnicom, iako je to suprotno vitalnim i istorijskim interesima srpskog naroda."... Postigli su šta su hteli 05.oktobra.2000.godine.

Srbija se već deceniju i po razara u miru tako što iz godine u godinu napušta ovu zemlju veliki broj mladih ljudi. Oni koji odu u većini slučajeva neće se vratiti.
Pre dolaska na vlast DOS je tvrdio da ćemo posle 2005, a zasigurno tek 2010 početi da živimo bolje. Gde su ti tada2000.godine obećani pozitivni rezultati ??? Koliko još decenija i vekova će Vam kao dobar izgovor služiti te 90-te godine? Gde su ti dobri rezultati rada političkih ekipa iz 2000-tih? Sad već možemo početi analizirati i 2010-te godine! Karakteristika nesposobnih je da za sebe uvek imaju spreman nekakav izgovor.

Našli ste svojevremeno dobar izgovor u preteranoj i neobjektivnoj kritici i satanizaciji Miloševića sinhronizovano sa Zapadom i samo pevate jedno te isto godinama kao Švaba "Tra-la -la".
Uporno nam ispirate mozak da je klintoidni i sorošoidni globalistički Zapad bio prema nama dobronamerni dobrica, samo mi to neuki nismo znali da prepoznamo i cenimo.

Najviše ličite na Vidosavu, ljubu Momčilovu iz epske narodne pesme "Ženidba kralja Vukašina". Niste ni za poredjenje sa Vukašinom jer on je ipak u jednom momentu shvatio kuda izdaja vodi, a o Momčilu da ne govorimo.

"...pak iziđe kuja Vidosava te dočeka kralja Vukašina,..
Al' da vidiš čuda velikoga:
što Momčilu bilo do koljena,Vukašinu po zemlji se vuče;
što Momčilu taman kalpak bio, Vukašinu na ramena pada;
što Momčilu taman čizma bila, tu Vukašin obje noge meće;
što Momčilu zlatan prsten bio, tu Vukašin tri prsta zavlači;
što Momčilu taman sablja bila, Vukašinu s' aršin zemljom vuče;
što Momčilu taman džeba bila, kralj se pod njom ni dignut ne može!

Tad govori krale Vukašine: „Avaj meni do boga miloga!
Nuto kurve mlade Vidosave! Kad izdade ovakog junaka,
koga danas u svijetu nema, to li mene sjutra izdat neće!“

https://sr.wikisource.org/sr-el/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B4%D0%B1%D0%...

Baja's picture
Baja 12:23 26.02.2017.

 • +3
Voting is closed.

"Neverovatno zlo i propast koju će generacije Srba ispaštati jer su takvu budalu birali da nas vodi u važnom istorijskom trenutku.
Bože spasi nas,sami sebi smo najveći neprijatelji!"
Stvarno si očekivala da ono što je kriminalna SPS i SRS vlast Miloševića slupala 90. godina može lako da se popravi.
Podsetiću te da tzv DOS vlast koja je pruzela vlast krajem januara 2001. godine nije imala većinu u narodu(koji je i dalje žalio za ludacima) i da je već posle decembarskih izbora 2003 godine bilo nemoguće sastaviti vladu bez idiota iz 90. godina.(bolje se živelo svakako,naprimer "izdajničke" vlasti su vratile popljačkanu staru deviznu štednju i štednju kod Jezde i dafine,ali reslovi u kriminalu,očajnoj ubilačkoj državnoj administraciji nisu popravljeni.

Sada vlast i podršku naroda od 75% imaju stranke koje su vladale 90. godina.
To je to narode,uživaj.

дулебг's picture
дулебг 15:32 26.02.2017.

 • +4
Voting is closed.

Да ли мислиш да се још неко прима на те форе: Запад нам припремио пецива, а Слоба из ината све упропастио?! Па што нас сад не помогну, шта још треба да учинимо да би доказали своју послушност? - имали су 17 година времена да се одљуте, а они нас само уништавају; ајде куд нас - ми смо дакле криви, али зашто и све остале? - Словенце, Хрвате, Мађаре, Муслимане, Шиптаре, Македонце?

Baja's picture
Baja 17:14 26.02.2017.

 • +4
Voting is closed.

Sve si rekao,još samo kada bi razumeo suštinu.
Namesti se budala našim dušmanima,ko kec na desetku,tako je narod hteo...
Svi sve dobiše a Srbi sa budalama sve izgubiše.

Zorbas's picture
Zorbas 14:11 26.02.2017.

 • +4
Voting is closed.

Од 1945. до 1970. једина перспектива СВИХ тих политичара, епилог њихове каријере био је ЗИД испред стрељачког строја. За такве ЗЛОЧИНЕ, таква и КАЗНА. А сада ... Никад се неће десити да нам се скину са грбаче, чак и кад их скину, с времена на време учиће нас памети. Као на пример Горбачов ...

дулебг's picture
дулебг 15:38 26.02.2017.

 • +4
Voting is closed.

Ја само знам да ми је 2008.-2016. зарада спала на пола. 2008-ме је Бог ходио Земљом, данас се борим да поплаћам рачуне и да имамо да једемо. Не разумем ко онда зарађује те паре које сам ја зарађивао? Људи које познајем у истом су чабру као и ја.

Baja's picture
Baja 17:19 26.02.2017.

 • +3
Voting is closed.

2008, godine je počela svetska ekonomska kriza,koja je trajala do kraja 2011. godine.
Posle toga dođoše oni tvoji iz 90. godina...
Da svim časnim ljudima je teško,ali da narod sa 75% podržava vlasti iz 90. godina,jednostavno je to tako kako je,biće još gore.

Додај коментар