Пајтић: Влада даје новац за споменик Ђинђићу, али у ономе што ради нема ништа од Зорановог

„РЕВИЗИЈА ЈЕ НА ДЕЛУ – ВИДЕО САМ ПАРОЛУ ДА СУ ВУЧИЋ И ЂИНЂИЋ ИСТА БАНДА”

  • „Говорити о томе да је (председник Србије и Српске напредне странке) Александар Вучић следбеник, нема никаквог смисла. Осим тога што данас Вучић не скида (уличне) табле с именом Ђинђића, већ издваја средства за споменик, све остало је исто”

          БИВШИ председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић изјавио је вечерас да Влада Србије издваја средства за споменик убијеном премијеру Зорану Ђинђићу, али да промовише вредности супротне онима за које се Ђинђић залагао.

          Гостујући у емисији на ТВ Н1, Пајтић је казао да власт гуши индивидуалне и медијске слободе, као и да разара институције и демократију.

          “Нема ничега од онога за шта се Зоран залагао, осим техничког процеса придруживања ЕУ. Европској унији не треба оваква Србија. Говорити о томе да је (председник Србије и Српске напредне странке) Александар Вучић следбеник, нема никаквог смисла. Осим тога што данас Вучић не скида (уличне) табле с именом Ђинђића, већ издваја средства за споменик, све остало је исто”, каже Пајтић.

          Наводећи да је 15 година на делу “процес замагљивања” онога што је дело и политичка заоставштина Зорана Ђинђића, Пајтић је указао на непостојање поштовања убијеног премијера.

          “Нису само прекречене плоче, видео сам паролу где се Вучић и Ђинђић проглашавју истом бандом, ревизија је на делу, неке групе подржавају такав приступ где треба потирати успомену на Ђинђића”, казао је Пајтић.

          Бивши лидер ДС-а оценио је да су избори у Београду били прилика да се покрену процеси који би “релативизовали свеукупност власти једног човека”, али та прилика је изгубљења и не види како би се сада то могло променити.

          “Упозоравали смо да ће се странке наћи испод цензуса, а да грађани очекују да се створи грађански фронт”, казао је Пајтић.

          Говорећи о останку ДС-а испод цензуса на изборима у Београду, Пајтић је казао да ДС због Ђинђића нема право да одустане од политичке борбе, да је улога те странке незаменљива и да она мора постојати, а да јој је потребно време да се консолидује.

          (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари