Обрадовић: Вучић вређа интелигенцију својих бирача неистинама попут оне да сам некада био на власти

„ДВЕРИ И ЈА НИКАДА НИСМО БИЛИ ДЕО ВЛАСТИ И ТОТ ЗНА ЦЕЛА СРБИЈА“

* „Нико није предао КиМ пре Вучићевог доласка на власт, иако је било много крупних грешака у свим претходним властима. То је до времена Вучићеве власти ипак био замрзнути конфликт, а од тренутка његовог доласка на власт креће предаја КиМ. То што он сада жели лажно да представи да је раније све изгубљено и да сад он малтене спашава што се спасти може и чак добија више него што сада имамо – то је монструозна лаж и превара

         ПОВОДОМ јучерашње изјаве председника Србије из Анкаре да је Бошко Обрадовић учествовао у предаји Косова и Метохије и подизању граничних прелаза на Брњаку и Јарињу, огласио се народни посланик и председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић:

         „Србија има председника државе који своје политичке противнике назива сецикесама, лопужама, кретенима и слично... Чак и посете страним земљама користи за клевете и оптужбе против опозиције у својој земљи. Србија. Србија има председника који вређа интелигенцију својих бирача и својих грађана говорећи им неистине попут оне да сам ја некада био на власти.

         Најновији пример где ме Вучић оптужује да сам као део власти предао Косово и Метохију и направио граничне прелазе на Брњаку и Јарињу све говори. Двери и ја лично никада нисмо били део власти и то зна цела Србија, па је питање шта Вучић мисли о својим бирачима када им пласира такву неистину.

          Не само да никада нисам учествовао у предаји КиМ и прављењу граничних прелаза са КиМ, већ сам лично много пута био на барикадама на северу КиМ које су то спречавале, а познато је да су Двери велики противник тзв. независности Косова и да смо организовали први протест против најављеног проглашења независности, још дан раније – 16. фебруара 2008. године, као и много пута после тога, као, рецимо, и 2013. године управо против Вучићевих антиуставних бриселских споразума којима се одрекао институција државе Србије на КиМ и предао их у руке шиптарским терористима.

         Није овде уопште толико битно што председник Србије лаже и вређа своје политичке неистомишљенике, већ што лаже и вара јавност Србије. Јер је управо он тај који спрема дефинитивну предају КиМ, а већ је много поодмакао на томе путу.

         Иако је пре доласка на власт 2012. године обећавао да ће поништити све што је бивши режим радио по питању КиМ, он је отишао много даље у одрицању од КиМ и дошао до финала у коме је остало још само потписивање правно-обавезујућег споразума са лажном државом Косово којим ће се Косову омогућити улазак у УН и тиме признати независност од стране Србије.

         То је оно што председник Вучић жели да сакрије од народа и да за своју издају окриви неког другог. Нико није предао КиМ пре његовог доласка на власт, иако је било много крупних грешака у свим претходним властима. То је до времена Вучићеве власти ипак био замрзнути конфликт, а од тренутка његовог доласка на власт креће предаја КиМ. То што он сада жели лажно да представи да је раније све изгубљено и да сад он малтене спашава што се спасти може и чак добија више него што сада имамо – то је монструозна лаж и превара.

         Управо је супротно: он предаје оно што је било у нашим рукама, попут севера КиМ, полиције, тужилаштва, судова..., и ту своју издају хоће да прогласи патриотизмом и да за издају оптужи опозицију која, разуме се, није на власти и не може бити одговорна, што је врхунац медијске манипулацијеˮ.

            (изјава председника Двери Бошка Обрадовића)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари