НС: У Србији је највећи јаз између богатих и сиромашних у Европи

НИКОЛА ЈОВАНОВИЋ: ПРОСЕК ПЛАТА НИЈЕ 400 ЕВРА НЕГО ЈЕ ИСПОД 300 ЕВРА

        ПОТПРЕДСЕДНИК Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да је директни резултат економске политике Српске напредне странке то што је у Србији највећи јаз између богатих и сиромашних у Европи.

        „Показатељи Еуростата, објављени у данашњој штампи, по којима је Србија по социјалној неједнакости на самом зачељу Европе, убедљиво указују на истинитост тврдњи које Народна странка износи месецима“, навео је Јовановић у писаној изјави.

        Јовановић је истакао да је економска политика актуелне власти довела до урушавања средње класе у Србији, драматичног осиромашења радника и до стварања мале касте богатих људи блиске актуелном режиму.

        „Озбиљна истраживања и показатељи такође потврђују и наводе Народне странке да просечна плата у Србији није 400 евра, него испод 300 евра, када се урачунају и мања предузећа која не улазе у званични узорак, као и велики број само формално запослених који не примају плату“, додао је Јовановић.

        Јовановић је навео да се Народна странка залаже за другачију економску политику која ће водити рачуна о дугорочном и одрживом развоју Србије, а која ће бити заснована на већим инвестицијама, департизованој и ефикасној јавној управи, сузбијању енергетског сиромаштва, као и чувању и добром управљању националним ресурсима.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари