НАШИ И ОБРАЗ: Вучић влада Србијом у интересу Запада који га је довео на власт да призна Косово

ПРОТЕСТНИ СКУП „НЕ ДИКТАТУРИ“ НА БЕОГРАДСКОМ ТРГУ РЕПУБЛИКЕ

  • Иван ИВАНОВИЋ (Наши): Вучић планира промену Устава како би могао да верификује издају земље, која је почињена склапањем Бриселског споразума. Циљ Вучићевог састанка са немачком канцеларком Ангелом Меркел је постизање договора о насељавању великог броја миграната са Блиског истока и Африке у Србију
  • Младен ОБРАДОВИЋ (Образ): Србија се налази под окупацијом и њоме, на начин својствен диктатору, управља Александар Вучић, који се одрекао свих својих младалачких убеђења. У претходном животу лажно се представљао као српски патриота, али у њему сада нема ничег српског. Он више не зна ни шта је част, ни образ ни достојанство

         ПРОТЕСТНИ скуп „Не диктатури“ на београдском Тргу Републике заједно су организовали СНП НАШИ и Образ.

         Ево извештаја о том скупу агенција Тањуг и Бета. Упоредите их, мада то није лако јер се разликују толико као да су извештаји са различитих скупова.

         ЧЛАНОВИ забрањене организације Образ и покрета Наши одржали су вечерас протест у Београду, незадовољни, како је речено, политиком владе премијера Александра Вучића.

         Председник Образа Младен Обрадовић позвао је на "ослобађање Србије", истакавши да је поносан на "слободарску Србију" која је, нагласио је, смогла снаге да дође на протест.

         Организатори протеста сматрају да премијер не води добру политику у вези са Косовом и Метохијом, као ни спољну ни економску политику, најављујући да ће протесте наставити широм Србије.

         Говорећи о мигрантској кризи, организатори протеста навели су да Србија није одговорна за страдање миграната, и да саосећају са њима, али да неће дозволити да геополитички стратези, како кажу, постављају и кроје границе.

         Десничарски покрети Образ и Наши нису задовољни ни деловањем опозиционих странака у Србији и њихових челника, који се, како кажу, "покривају" патриотским паролама.

         Скуп на Тргу Републике, који је обезбеђивала полиција, протекао је без инцидената.

         (Танјуг)

         ОКО две стотине присталица десничарских организација Образ и СНП Наши протестовало је вечерас у центру Београда против Владе премијера Александра Вучића, којег су оптужили да управља Србијом у складу са интересима западних сила и да су га оне и довеле на власт да би признао независност Косова.

         На скупу на Тргу Републике под називом "Не диктатури", лидер СНП Наши Иван Ивановић оптужио је Вучића да планира промену Устава како би могао да верификује "издају земље", која је почињена склапањем Бриселског споразума.

         Он је оценио да је циљ Вучићевог састанка са немачком канцеларком Ангелом Меркел постизање договора о насељавању великог броја миграната са Блиског истока и Африке у Србију и додао да те људе треба да приме САД и земље НАТО јер су управо они, својим бомбардовањем, допринели њиховим патњама.

         Представник Образа Младен Обрадовић је оценио да се Србија налази под окупацијом и да њоме, на начин својствен диктатору, управља Александар Вучић, који се одрекао свих својих младалачких убеђења.

         „У претходном животу лажно се представљао као српски патриота али у њему сада нема ничег српског. Он више не зна ни шта је част, ни образ ни достојанство", рекао је Обрадовић.

         Представник Студентске акције Стефан Симић је критиковао Вучића због тога што је у својству саветника Владе ангажовао бившег британског премијера Тонија Блера, за којег је оценио да је крив за смрт неколико хиљада грађана Србије за време НАТО бомбардовања, као и због тога што је у Сребреницу ишао са Бакиром Изетбеговићем, који не признаје постојање Републике Српске.

         „Пре пар година био си на нашим политичким позицијама, а данас си синоним свих оних који су за мало новца и моћи спремни да продају и државу и част", рекао је Симић.

         Скуп је завршен тако што су организатори позвали окупљене да се сликају поред слике Александра Вучића у природној величини, обученог у одело кловна, како би му показали да га се не плаше. За то време са разгласа су емитоване Вучићеве патриотске поруке и делови интервјуа из времена док је био члан Српске радикалне странке.

         Присталице та два покрета махали су заставама Србије, СНП Наши и Образа, заставом Доњецке Народне Републике, као и заставом са ликом руског председника Владимира Путина. Скуп је обезбеђивало неколико десетина полицајаца а за време одржавања протеста није било инцидената.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари