Народни посланици Јакшић и Пелевић подносе кривичну пријаву против Дачића

ЗБОГ РУШЕЊА УСТАВНОГ ПОРЕТКА ЗЕМЉЕ И РАЗБИЈАЊА ЦЕЛОВИТОСТИ

И ТЕРИТОРИЈАЛНОГ ИНТЕГРИТЕТА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ

Марко Јакшић и Борислав Пелевић

  • Марко Јакшић је приложио документе који потврђују да на Јарињу и Брњаку функционише класична царина која се не разликује од било ког царинског прелаза према суседним државама. Нагласио је да печати на документима које је посланик Јакшић предочио, било на шиптарској било на српској страни, доказују постојање државне границе
  • Борислав Пелевић најавио да ће он и Јакшић поднети пријаву и против председника Скупштине Србије Небојше Стефановића уколико у наредних десет дана не распише локалне изборе у К. Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку

         НАРОДНИ посланици Марко Јакшић и Борислав Пелевић - на конференцији за штампу одржаној у холу Скупштине Србије - обавестили су јавност да ће поднети кривичну пријаву против председника владе Републике Србије Ивице Дачића због рушења уставног поретка земље, разбијања целовитости и територијалног интегритета државе Србије што је по члановима 306. и 307. Устава Србије чин националне велеиздаје.

         Др Јакшић је на почетку конференције за штампу прочитао закључак владе Србије где у тачки 5 стоји да држава Србија неће постављати царине на Јарињу и Брњаку и тачки 8. у којој стоји да ће влада Србије суспендовати сваки споразум са Европском унијом и Хашимом Тачијем који би значио увођење царине.

         Јакшић је навео документе који потврђују да на Јарињу и Брњаку функционише класична царина која се не разликује од било ког царинског прелаза према суседним државама.

         Печати на документима које је посланик Јакшић предочио било на шиптарској било на српској страни, доказују постојање државне границе.

         Он је у наставку рекао и да је председник владе Србије Ивица Дачић потписник тзв. Бриселског споразума који је антиуставни и антидржавни акт који руши целовиту државу Србију.

         Нико не очекује да ће суд бити ажуран по овој кривичној пријави, имајући у виду да је Србија окупирана држава са марионетском влашћу и да су судови политички зависни - додао је у наставку Јакшић.

         Међутим, због историје, личне савести и морала, Пелевић и Јакшић желе овом кривичном пријавом да покажу да у Србији постоји отпор издаји земље.

         Јакшић је додао да нико није овластио Дачића да продаје његову кућу, његово младост, успомене и територију на којој он и његови преци вековима живе.

         Самостални посланик Борислав Пелевић затражио је од председника Скупштине Србије Небојше Стефановића да распише локалне изборе за четири општине на северу Косова (Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Косовска Митровица) којима је влада Србије незаконито и антиуставно увела привремене мере.

         Пелевић је констатовао да је прошло више од двадесет дана од истека рока за расписивање поменутих локалних избора.

         Истовремено је упозорио Стефановића да ће он и Јакшић и против њега - уколико у року од 10 дана не буде расписао локалне изборе у те четири општине на северу Косова и Метохије - поднети кривичну пријаву зато што не спроводи одлуке прописане Уставом и законом о локалној самоуправи.  

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари