Ковић: Напади на Амфилохија су срамотни покушај да се застраше Српска црква и српска јавност

НАПАДИ НА АПЕЛ И МИТРОПОЛИТА ПОТВРЂУЈУ ДА СЕ ВЛАСТИ СПРЕМАЈУ ДА ПРИЗНАЈУ СЕЦЕСИЈУ „КОСОВА“

        МЕДИЈСКА кампања и лични напади чланова владе Републике Србије против митрополита црногорско-приморског Амфилохија потврђују да је у потпуности била оправдана забринутост 177 потписника - епископа, академика, професора универзитета, писаца, уметника, јавних личности - који су, заједно са Митрополитом, ставили своје име и презиме испод Апела за одбрану Косова и Метохије.

        Овај срамотни покушај да се застраше Српска црква и српска јавност, потпуно прећуткивање садржаја Апела и његових потписника на Радио телевизији Србије, која даје огроман публицитет изјавама појединаца о нужности одустајања Србије од Косова и Метохије, и објављује нападе на Апел и Митрополита, потврђује да се власти Републике Србије, у чији се сервис РТС претворио, заиста припремају да признају сецесију „Косова“.

        Личан, непристојан и увредљив тон напада на једног од најугледнијих архијереја Српске православне цркве довољно говори о властима Републике Србије и показује како оне виде „унутрашњи дијалог о Косову“. Доћи ће време када ће се ови људи стидети свега што данас чине.

        Позивам грађане да потписом испод Апела (www.neodustajemo.rs), заједно са Митрополитом и 177 јавних личности, спрече срамоту која ће, признањем сецесије „Косова“, остати на нашем поколењу, да стану иза своје историје, иза својих предака и потомака, иза својих суграђана на Косову и Метохији.

                (саопштење Демократске странке Србије)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари