Јанковић: Вучић практично потврдио да је одговоран за рушење у Савамали

ШИД: „ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ ПОТРЕБНА ЈЕ ДРЖАВА, А НЕ ДИКТАТУРА

И САМОВОЉА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА“

  • Саша ЈАНКОВИЋ навео да је Вучић рекао да имовина, без судских налога и решења, треба дању да се руши, да на позиве људи полиција не треба да реагује, да се место злочина чисти градским грађевинским машинама: „Уколико то треба да се ради још и дању, онда нам је јасно у каквој држави Александар Вучић жели да живимо“

        КАНДИДАТ за председника Србије Саша Јанковића изјавио је данас у Шиду да је премијер Александар Вучић практично потврдио да је одговоран за рушење у Савамали када је рекао да би он дању рушио објекте у Херцеговачкој улици.

        „Човек који жели да буде председник државе, а већ је председник Владе и руководи свим другим министарствима, агенцијама, тужилаштвом, каже да би људи са фантомкама требало дању да неовлашћено хапсе грађане и одузимају им мобилне телефоне“, рекао је Јанковић, а пренео његов тим.

        Јанковић је додао да Вучић каже да имовина, без судских налога и решења, треба дању да се руши, да на позиве људи полиција не треба да реагује, да се место злочина чисти градским грађевинским машинама.

        „Уколико то треба да се ради још и дању, онда нам је јасно у каквој држави Александар Вучић жели да живимо“, рекао је Јанковић.

        Он је казао да Србија мора бити земља у којој власт поштује закон, у којој нико не сме грађане да лишава слободе и гура им главу међу ноге, у којој не смеју црна возила без таблица да заводе ред, односно неред.

        „Србија мора бити држава у којој се зна ко за шта одговара. Грађанима Србије потребна је држава, а не самовоља и диктатура Александра Вучића. То ћемо и добити“, рекао је Јанковић.

        У ноћи између 24. и 25. априла прошле године порушене су зграде у Херцеговачкој улици у Београду. Група маскираних људи порушила је објекте багерима, а пресретала грађане који су пролазили туда, одузимала им телефоне и малтретирала их. Грађани су позивали полицију, али она није реаговала.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари