Јанковић: Ојачаћемо савез са Ђиласом и Народном странком

ЛИДЕР ПСГ УВЕРЕН ДА СУ МАРТОВСКИ БГ-ИЗБОРИ СТВОРИЛИ НОВУ ПОЛИТИЧКУ СЦЕНУ

  • „Београдски избори супоказали да председник СНС Александар Вучић и његова листа немају велику суштинску подршку јер су победу остварили уз велику крађу, медијски линч и куповину гласова“

        ПРЕДСЕДНИК Покрета слободних грађана Саша Јанковић изјавио је данас да је циљ ПСГ да ојача савез направљен за недавне београдске изборе, и да с новим опозиционим организацијама, групама и појединцима из целе Србије понуди алтернативу за „пут државе после Александра Вучића“.

        Јанковић је на конференцији за новинаре рекао да су демократски опредељени бирачи на мартовским изборима у Београду „ставили тачку на епоху изневерених очекивања“ и „створили нову политичку сцену“.

        Оценио је да ту „сцену“ чине Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије с једне стране, а с друге су ПСГ и политичке организације демократске грађанске оријентације које су прошле цензус. У то је убројао окупљене око Драгана Ђиласа, Народну странку и организацију око Александра Шапића.

        „Нова политичка сцена је шанса и обавеза да опозиција коначно престане да се бави собом и почне да се бави Србијом окончањем деспотског режима и демократизацијом државе и друштва... Наш циљ је да ојачамо савез с београдских избора новим опозиционим организацијама, групама и појединцима демократске оријентације из целе Србије, без идеје о лидерству, већ искреним удруживањем како бисмо понудили алтернативу за пут државе после Вучића“, додао је он.

        У саопштењу ПСГ се наводи да је Јанковић рекао да су београдски избори показали да председник СНС Александар Вучић и његова листа „немају велику суштинску подршку“ јер су победу остварили „уз велику крађу, медијски линч и куповину гласова“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари