Јакшић позвао Владу и Скупштину Србије да признају привремену скупштину АП КиМ

НОВОМ ДАЧИЋЕВОМ ПОДВАЛОМ НАЗВАО ЗАХТЕВ ДА СЕ СА ГЛАСАЧКИХ ЛИСТИЋА „СКИНЕ ГРБ РЕПУБЛИКЕ КОСОВО”

         ПОСЛАНИК Демократске странке Србије (ДСС) Марко Јакшић оценио је данас да локални избори на Косову нису статусно неутрални и оптужио премијера Србије Ивицу Дачића да подвалама настоји да наведе Србе да у њима учествују.
         „Председник Владе Србије мисли да Срби са Косова и Метохије нису довољно паметни. Како избори могу да буду статусно неутрални, кад их потписује Атифете Јахјага (председница Косова) и кад се одржавају на основу закона о локалној самоуправи самопроглашене државе Косово“, рекао је Јакшић новинарима у Скупштини Србије.
         Додао је да се Дачић наводно бори да се скине са гласачких листића грб „Републике Косово“ и навео да је то још једна подвала премијера.
         „То су подвале које треба да наведу Србе да својим изласком на изборе дају легитимитет издаји која се десила потписивањем Бриселског споразума“, рекао је Јакшић.
         Он је позвао Владу и парламент да фактички признају привремену Скупштину аутономне покрајине Косово и Метохија, која је бирана на основу закона о локалној самоуправи државе Србије, а не да власт признаје „сепаратистичку, монструм творевину која се зове независно Косово“.
         Премијери Србије и Косова, Ивица Дачић и Хашим Тачи, сутра се поново састају са високом представницом Кетрин Ештон у Бриселу да би разговарали и о локалним изборима на Косову које је Приштина заказала за 3. новембар.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари