Јакшић: Какав државни курс, какав мудри вођа: Косово дајемо, а један жалосни зид - не дамо!

А „ШИПТАРСКИ ГРАДОНАЧЕЛНИК“ ГОРАН РАКИЋ ТВРДИ ДА ПРИШТИНА НАД ЊИМ НЕМА „АГЕРЕНЦИЈУ“

  • Барикаду су рушили чланови СНС. Направљен је Парк мира, али се Београд потом сложио да уклони и тај Парк мира. Да би макар колико-толико сачувао образ - поставио је зид у дужини од 15 метара који, и овако и онако, Србима не значи ништа, али је властима у Београду служио да србују и да се јуначе на празно. На крају је Вучић пристао да и тај зид сруши уз жестоку дерњаву и страшну халабуку како би опрао косовску издају
  • Да би маскирао свој пристанак, председник Владе Србије је почео да удара у ратна звона тако да су се огласиле сирене у Рашкој, војска и полиција у истом месту је обукла ратне униформе и са дугим цевима шетала кроз град. Председник хеликоптером слеће у Рашку и разговара са наводним представницима српског народ тј. са „шиптарским градоначелницима“ (јер су бирани по закону самопроглашене републике Косово) да би их наводно „бесне“ умирио и наговорио да полижу све оно на шта је председник Владе Србије у Бриселу пристао
  • Када наредних месеци Срби са Косова и Метохије буду разговарали са својим пријатељима и рођацима у остатку Србије у ромингу, схватиће да је власт још један симбол државности уступила сепаратистима у Приштини, а то је посебан позивни телефонски број. Макар у подсвести схватиће и осетиће да Косово и Метохија више није Србија а да главна заслуга за то припада премијеру Александру Вучићу
Пише: др Марко ЈАКШИЋ, члан Председништва Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“
 

        ПОСЛЕДЊИХ дана Срби на северу Косова и Метохије били су сведоци једне хистерије, праве панике коју је наметао јавности Србије њен премијер Александар Вучић.

        Све је почело после бриселских преговора на највишем нивоу између Београда и Приштине, када су се највиши представници Србије сложили да тзв. зид у дужини од петнаестак метара изграђен према мосту на Ибру мора да се уклони и када су схватили да од стварања „шиптарске заједнице српских општина“ нема ништа.

        Да би маскирао свој пристанак, председник Владе Србије је почео да удара у ратна звона тако да су се огласиле сирене у Рашкој, војска и полиција у истом месту је обукла ратне униформе и са дугим цевима шетала кроз град. Председник хеликоптером слеће у Рашку и разговара са наводним представницима српског народ тј. са „шиптарским градоначелницима“ (јер су бирани по закону самопроглашене републике Косово) да би их наводно „бесне“ умирио и наговорио да полижу све оно на шта је председник Владе Србије у Бриселу пристао.

        За цело то време стање у северном делу града Косовске Митровице је било мирно, изузев што су запослени у здравству и просвети, које још финансира Влада Србије, добили радну обавезу да чувају „зид“.

        Председник Владе Србије је здушно пренео овлашћење по питању преговора некомпетентном „шиптарском градоначелнику“ Горану Ракићу (положио је заклетву и писмено се обавезао да ће поштовати устав и закон републике Косово) о судбини зида у Косовској Митровици.

        Какав је стручни и политички квалитет Горана Ракића најбоље се видело током конференције за штампу Александра Вучића када је он констатовао да Срби на северу Косова имају болест страха, а да Приштина, како он каже а сви смо чули, нема „агеренцију“ над северним делом града Косовска Митровица. Иначе, пре ове функције Горан Ракић је био ватрогасац.

        Председник Владе Републике Србије је признао да је Албанцима дао све што су тражили, а десетак дана пре тога је исто поновио и Председник Републике Србије Томислав Николић, рекавши да је Београд многе државне надлежности пренео на привремене институције Косова.

        Обичан народ овакве политичке грешке, ако су грешке, дефинише националном издајом јер нигде у свету држава оној територији која врши сецесију драговољно не преноси државне надлежности као што то ради садашња власт у Београду.

        Исход је свима познат, Срби су сами срушили постављени зид, а председник и његови сеизи су тај пораз и понижење оправдали мудром политиком Александра Вучића јер је спречио „сукобе ширих размера“.

        А како је све почело?

        Срби из северног дела града поставили су на самом мосту на Ибру 2011. године огромну барикаду висине преко 6 метара, са бетоном и бетонским блоковима, да би спречили експанзију Албанаца из јужног дела града у сверни део Косовске Митровице.

        Актуелна власт је зарад отварања разних поглавља за улазак у Европску унију пристала да барикаду на мосту сруши и да на њено место постави, сетимо се, тзв. Парк мира.

        Барикаду су рушили чланови Српске напредне странке и због јачине барикаде рушење је трајало, без обзира на тешку механизацију, више од три часа.

        Током даљих преговора, Београд се сложио да уклони и тај Парк мира и да омогући слободну комуникацију из јужног дела град у северни део град у свим правцима.

        Да би макар колико-толико сачувао образ Београд је поставио зид у дужини од 15 метара који, и овако и онако, Србима не значи ништа, али је властима у Београду служио да србују и да се јуначе на празно. На крају је Вучић пристао да и тај зид сруши уз жестоку дерњаву и страшну халабуку како би опрао косовску издају.

        Марта месеца 2004. године, после познатих догађаја када је извршен погром српског народа на Косову и Метохији, био сам члан штаба за одбрану северног дела Косовске Митровице.

        Северни део града тада је посетио велики број политичара из Београда као и црквених великодостојника. Међу онима који су посетили Косовску Митровицу био је и генерални секретар Српске радикалне странке Александар Вучић. Обилазећи мост који су тада чували припадници KFOR-а и UNMIK полиције, а пред телевизијским камерама и својим партијским друговима, Александар Вучић је тврдо србовао да би у једном тренутку „разјарено“ кренуо према јужном делу града док су га његови страначки пријатељи спречавали.

        Сећам се, питао сам тадашњег покрајинског функционера СРС, који нажалост данас није жив, шта овај наступ генералног секретара Српске радикалне странке значи. Одговорио ми је: „Ма пусти га, видиш да фолира, где он да иде у јужни део када је плашљив као зец“.

        На крају, када током наредних месеци Срби са Косова и Метохије буду разговарали са својим пријатељима и рођацима у остатку Србије као у ромингу, схватиће да је власт још један симбол државности уступила сепаратистима у Приштини, а то је посебан позивни телефонски број. Макар у подсвести схватиће и осетиће да Косово и Метохија више није Србија а да главна заслуга за то припада премијеру Александру Вучићу. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 18:12 06.02.2017.

  • +58
Voting is closed.

Totalno je razgolićen Vučić!
Sada je očigledno da je obećao predaju KiM globalistima, jer da nije tako, on bi nakon njihovog odlaska, sasvim mogao da izbaci na sto Rezoluciju1244SbUN i da pozove u pomoć danas moćnu Rusiju i Kinu, koje to nijesu bile u trenutku njegovog preuzimanja vlasti 2012.godine, ili ne ovoliko koliko su danas.
On to ne radi iako su EU u manje moćni nego ikada a globalisti polako ali sigurno odlaze sa scene...
Dakle, oni imaju njegovo obećanje, korpus delikt, crno na bijelo, ili možda snimljeno, tako da on mora da učini ono što im je obećao, da sprovede u dijelo, u protivnom ta dokumentacija bi bila stavljena na uvid građanima.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 18:17 06.02.2017.

  • +35
Voting is closed.

...

Bojan's picture
Bojan 19:52 06.02.2017.

  • +51
Voting is closed.

Ma narod je totalno sludjen ćima dozvoljava da ga vuku za nos takvi foliranti kao što je Vučić, a uostalom i svi postpetooktobarci. Verovatno su svi potplaćeni i/ili ucenjeni. To je totalno ludilo, očekivati od nekakve EU da zaštiti naše interese na Kosovu, kada su nas oni i bombardovali zato da bi nam to isto Kosovo oteli!
Što reče Gospodar Zarin, celi Briselski sporazum je izdaja i svi od 5. oktobra pa na ovamo koji su učestvovali u stvaranju Briselskog sporazuma su izdajnici!
Da su patriote, rekli bi: - Mi nemamo ovlašćenja da bilo šta potpisujemo u ime svog naroda i da time vama koji ste nam ga praktično oteli, dajemo bilo kakav legitimitet, nego pošto je sila u vašim rukama, vi činite što vam je volja ali kao okupatori što zapravo i jeste, a ne kao nekakvi pravednici i oslobodioci. Oni su umesto toga toliko daleko otišli, da čak dobijaju preporuke od Federike Mogerini da svome narodu ne govore o čemu su razgovarali u njegovo ime???!!!

Hazar Erbe's picture
Hazar Erbe 11:29 07.02.2017.

  • +31
Voting is closed.

Проблем који већ деценијама постоји на Косову и Метохији, очигледно захтева и нове људе који ће га решавати у име Срба. Господин Марко Јакшић, кад оптужује друге људе (за које и ја мислим да не вуку најбоље потезе које могу), требало би да се осврне и на два своја поступка из новије прошлости, кад је био у прилици да нешто значајно учини у корист Срба, али је те прилике очигледно и он пропустио.
Господин Марко Јакшић је те 2010.г. био у власти кад је Међународни Суд Правде у Хагу објавио своју одлуку „да шиптарска ткз. Декларација о независности Косова, није у супротности са међународним правом.“ Некако одмах после тога, добронамерни Срби са КиМ му понудише као најбољи правни одговор на ту сецесионистичку пашквилу, СРПСКУ ДЕКЛАРАЦИЈУ О НЕЗАВИСНОСТИ САВЕЗА СРПСКИХ ОПШТИНА НА КиМ од те новопроглашене шиптарске творевине (али не и од државе Србије!). Стицајем околности, у поседу сам текста ове српске Декларације, која је правно у потпуности утемељена на Уставу Србије, али и на правним аналогијама произишлим из Одлуке МСП-а у Хагу о оној шиптарској декларацији. Убрзо потом више десетина хиљада Срба са КиМ, окупљених у центру северног дела Косовске Митровице на СВЕНАРОДНОМ САБОРУ, којима је на том скупу претходно јавно прочитана та српска Декларација, акламацијом ИЗГЛАСАШЕ И ПРОГЛАСИШЕ ову српску Декларацију. Али, читава ствар је већ сутрадан, под притисцима из Београда, па чак и претњама смрћу из Приштине српским протагонистима тог проглашења српске Декларације, стављена ад акта. Једноставно, српске вође су прихватиле „компромис“ да разводњени наводни извештај новинара „Блица“, постане ЗВАНИЧНА ИСТИНА. И тако, по „Блицу“, ЗВАНИЧНО ПРОГЛАШЕЊЕ СРПСКЕ ДЕКЛАРАЦИЈЕ, постаде „протест окупљених пар хиљада Срба“.
Колико ми је познато, и још једном је господин Марко Јакшић пропустио прилику да повуче плодотворан потез у корист Срба са КиМ, када је то могао. Наиме, пре одржавања шиптарских избора крајем 2013.г., на које су Срби натерани да изађу и тако дају легитимитет шиптарској ткз. „Репубљика е Косовес“, велика група одборника четири српске општине са севера КиМ, којој су се придружили и неки из других општина, одлучила је, позивајући се веома правно засновано на члан 2 Устава Србије, да Скупштину свих одборника ове четири општине ПРОГЛАСИ за ПРИВРЕМЕНУ СКУПШТИНУ ПОКРАЈИНЕ КиМ, што је било потпуно у складу са важећим Уставом Србије и другим правним прописима по аналогији са Скупштином АП Војводине. Наиме, ови тадашњи одборници, изабрани у складу са важећим изборним законима Србије, имали су ПОТПУНИ правни легитимитет, али и ЛЕГАЛИТЕТ, да то учине као изабрани на слободним изборима представници својих бирача, што гарантује члан 2 још увек важећег Устава Србије. Ни ова иницијатива добронамерних представника српског народа са КиМ, није добила подршку тадашњег народног посланика Марка Јакшића. Дакле, остало је да објасне и Марко Јакшић и сви остали тадашњи српски челници, због чега је све до те јесени 2013.г. држава Србија расписивала (и одржавала) локалне и републичке изборе на КиМ у српским срединама, али НИКАД после 2000.г. то није учињено и за ПОКРАЈИНСКЕ ИЗБОРЕ. Волео бих да нисам у праву, АЛИ ОПРАВДАНО МИСЛИМ да је то чињено да се НЕ УГРОЗИ ЛЕГИТИМИТЕТ оне шиптарске, сецесионистичке, ткз. „Супштине Репубљика е Косовес“ у Приштини!
Из претходног се види да би реализација претходне две иницијативе поставила на сасвим друге основе правни положај косметских Срба, али и државе Србије, и дала свему међународно неоспорив легалитет и легитимитет.
Па кад господин Марко Јакшић, као и сви остали који сада жестоко „србују“, објасне због чега нису успеле оне две претходне иницијативе, као и своје улоге у томе, могу слободно да наставе своје „србовање“, А ДОТЛЕ, нека пусте људе чистог образа да „србују“ како знају и умеју!

Димитрије Изворни's picture
Димитрије Изворни 13:42 07.02.2017.

  • +29
Voting is closed.

Епска песма о ВУЧИЋУ

Вино пију два добра јарана,
Два јарана бриселског пазара,
Један ти је Уснија Вучићу,
Друго ти је Хашиме Тачићу.

Вино пију у Бриселу граду,
Гдје Србина једнако покраду,
Вино пију ситну књигу кроје,
Султанија диктира обоје.

Када су се вина поднапили,
Те су очи мутне укрстили,
Султанији директиве траже,
Како опет Србин да се лаже.

Султанија очима зашара,
Ђаво њу већ учи как да вара,
Промјешаће опет она карте,
Да је Срби на Космету памте.

Заповједа Султанија град Брисела,
Своме псићу вучијег имена:
Ој ти Вучко преваранте стари,
Лажи теби никада не фали.

Све си досад одрадио бајно,
Талентован за глуму си сјајно,
Твој се образ ничега не стиди,
Да ти црни Луцифер завиди.

Србима си откинуо крила,
Што су тамо на Сјеверу била,
Судове си српске све укино,
И Хашиму у Приштину прино.

Патриотске Србима структуре,
Развластио ти си све из прве,
Док си пузо пред хаљином мојом,
Султанији поклањао својој.

Ајд сад вако организуј псиће,
Из Белграда што са тобом пуће,
Па са њима у Рашку похитај,
Те их тамо шатро нешто питај.

Ти призови и сеизе своје,
Митровачке продане полтроне,
И дозови и ТеВе камере,
Скрени народ ти од главне теме.

Драматизуј приличи ти јако,
Па уплашиш Србље свакојако,
Кукај како Шиптари те лажу,
Што не творе ка што овдје кажу.

Скрећи тему и зид тај помени,
Па бетоном око Ибра крени,
Хвали себе и цмиздри једнако,
Да се народ не сјети никако.

Ваља нама Косово уздићи,
До позивног броја хитро стићи,
Да јаран ти Тачи љута Змија,
Косовом се хвали позивима.

Док ти балиш по древноме Расу,
И док кукаш на Спец Службу Росу,
Свијет ће Призрен Царски позивати,
Новим бројем од тебе нам датим.

Они Србљи што те вазда траже,
Кроз шарене РТС-ке лаже,
Опет ништа примјетити неће,
Ето нама наше нове среће.

Зато пружи ти Хашиме руку,
Своме другу Уснији шенлуку,
И наточи њему јоште вина,
Прославити ваља нама свима.

Наздравише два добра јарана,
Из два пуна пунцата бокала,
Вучко црни и Хашим зван Змија,
Док их гледа Брисел Султанија.

Ал се Христа Бога не сјетише,
Небеса им посо одбацише,
Тутњи Небо пријетњом Светог Саве,
Пашће Брисел и све тајне мале.

Додај коментар