Двери: Вучић формирањем помоћне полиције суспендовао правну државу и створио полицију СНС

„ТРЕБА ДА БУДЕ ЛОГИСТИКА ПОЛИТИЧКОМ ТЕРОРУ КОЈИ СПРОВОДИ НАД НЕИСТОМИШЉЕНИЦИМА”

  • Да ли је ово параполицијски одред који застрашивањем грађана треба да буде подршка Вучићевој предизборној кампањи како би он обезбедио довољан број гласова? Да ли је ово нови одред под фантомкама који ће насиљем спроводити Вучићеву самовољу?

          СРПСКИ покрет Двери сматра да је Вучић формирањем тзв. помоћне полиције брутално злоупотребио позицију и суспендовао правну државу правећи парадржавну, приватну, напредњачку полицију која треба да буде логистика у политичком терору који спроводи над неистомишљеницима.      

          Зашто  Вучић параполицију формира баш сада у предизборном периоду? Да ли Вучић своје батинаше који су се „прославили” пребијањем и инцидентима на бирачким местима, сада уводи у легалне институције како би слободно могли да спроводе насиље, а не би сносили никакву одговорност?

          Да ли је ово параполицијски одред који застрашивањем грађана треба да буде подршка Вучићевој предизборној кампањи како би он обезбедио довољан број гласова? Да ли је ово нови одред под фантомкама који ће насиљем спроводити Вучићеву самовољу?

          Овај Вучићев поступак јасан је показатељ да су уздрмани темељи његовог режима и да он више не преза ни од чега, да је спреман да употреби и насиље у обрачуну са политичким противницима.

          Вучић је потпуно узурпирао државне институције својом Уредбом којом је дефинисао да се унутар полиције формира помоћна полиција, над којом ће потпуну контролу имати Вучићева десна рука, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који ће без конкурса моћи да ангажује помоћне полицајце који нису у  радном односу у МУП-у, а носиће и оружје и моћи ће да делују било где на територији Србије.

          Позивамо грађане да се не плаше и да искористе сва своја грађанска права: изборе, протесте и грађанску непослушност и супротставе се Вучићевом безакоњу, насиљу и терору и да на првим наредним изборима, ма који да буду, гласају за правну и уређену државу, јаке институције, заштићене грађане, за будућност њихове деце и Србије.

          (саопштење Српског покрета Двери)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

milovan's picture
milovan 14:34 08.01.2017.

  • +18
Voting is closed.

Opozicija bi trebala da bojkotuje prevremene izbore.

Пречанин's picture
Пречанин 16:59 08.01.2017.

  • +8
Voting is closed.

А да ли си ти бојкотовао изборе последњих година?

Gornjogruzanski's picture
Gornjogruzanski 17:32 08.01.2017.

  • +7
Voting is closed.

lepo si ga pitao Precanine. Sve neke jajare, mrsimudi i udbasevici mrse muda narodu.

Tomi's picture
Tomi 20:24 08.01.2017.

  • +17
Voting is closed.

Hitleru je osnivanje HIPO (Hilfpolizei - pomoćna policija) bio jedan od prvih poteza. Rezultate znamo. A 6.januar ima i svoju simboliku oličenu u "Šestojanuarskoj diktaturi", jer je ovo samo još jedan korak ka ostvarenju Vučićevog sna .
______________________________
PS: Ne upoređujem ovu dvojicu, mada imaju jednu zajedničku crtu - reč je o teškim psihijatrijskim slučajevima, jer je Hitler stvarno želeo najbolje za Nemačku.

Додај коментар