Двери: Нова влада већ одлучила да мења Устав, да се одрекнемо КиМ и окренемо леђа Русији

КРЕНУЋЕ И У ОТПУШТАЊЕ 12.000 ЗАПОСЛЕНИХ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ

  • Ани Брнабић је јасно да Србија никада неће ући у Европску унију те њен задатак и није да Србију уведе у ЕУ, већ да Србију одвоји од утицаја Русије, како би Брисел даље неометано наставио са колонијалном управом у Србији и како би и даље црпео сва наша природна и привредна богатства

        НОВА Влада Александра Вучића, на челу са Аном Брнабић, донела је за само десетак дана четири кључне одлуке: да мења Устав Србије, да се одрекнемо Косова и Метохије, да окренемо леђа Русији и да се отпусти дванаест хиљада радника у јавном сектору.

        Након три започета задатка, председник Владе не мирује. Креће даље у реализацију и у својој изјави за америчку новинску агенцију Блумберг истиче да ће Србија, ако буде приморана да бира између чланства у Европској унији и Русије, изабрати ЕУ. 

        Поред то што је њен мандат дискутабилан, обзиром да за њу нико никада није гласао, грађани Србије се никада нису на референдуму изјаснили да ли желе придружење Србије ЕУ или не. Једна од највећих европских вредности је управо поштовање воље народа, те не видимо како наметање овако важне одлуке представља даљу демократизацију друштва. 

        При том је председник Владе изјавио да „без обзира на то да ли смо у потпуности спремни 2020. да се придружимо ЕУ, то ће опет зависити од ЕУ да ли жели да прихвати нове чланице".

        Ани Брнабић је јасно да Србија никада неће ући у Европску унију те њен задатак и није да Србију уведе у ЕУ, већ да Србију одвоји од утицаја Русије, како би Брисел даље неометано наставио са колонијалном управом у Србији и како би и даље црпео сва наша природна и привредна богатства.

        Српски покрет Двери не види ништа спорно у унапређењу услова за пословање у Србији, али не зарад стварања услова за распродају привредних и природних богатстава Србије страним компанијама, већ зарад развоја домаћег предузетништва као јединог покретача привредног опоравка. У том смислу окретање од посебних услова за пословање са Руском Федерацијом и евроазијским тржиштем би представљало врло непромишљену и штетну одлуку.

        Најава отпуштања радника нас такође веома забрињава. Србији је свакако неопходна реформа јавног сектора, али никако по цену отпуштања и даљег пораста броја незапослених. Двери се залажу да Србија сама одлучује о својој судбини и о свом економском, привредном и националном напретку, те ћемо рад новог председника Владе зато мерити способношћу да се одупре притисцима ММФ-а и Брисела и не дозволи отпуштање радника и осиромашење наших породица.

         (саопштење Српског покрета Двери)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари