ДСС тражи да се Бриселу поручи да циљ Србије није чланство у ЕУ

ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ ОЦЕНИЛА

ДА ЈЕ ТАДИЋЕВ КУРС ДОЖИВЕО „ПОТПУНИ КРАХ“

Петар Петковић

  • „Србији су потребне праве и суштинске промене, одбацивање политике Европа нема алтернативу и успостављање војне и политичке неутралности“, изјавио портпарол ДСС Петар Петковић
  • Основни циљ Србији, како је реако, треба да буду држава, њени грађани, Косово и Метохија, а не ЕУ у којој су евидентни раслојавање, прекомпозиција на државе првог, другог и трећег реда, смањење кредитног рејтинга, демонстрације…

        ДЕМОКРАТСКА странка Србије је саопштила да права мера односа Србије сa Европском унијом треба да буде развијена економска сарадња са државама чланицама ЕУ а не чланство у ЕУ.

        „Притисци на Србију се појачавају како се приближава датум одлуке о томе да ли ће Србија добити статус кандидата и све то указује на потребу стварања нових односа Србије са ЕУ“, рекао је Петар Петковић на конференцији за новинаре.

        Он сматра да ЕУ појачава притисак и тражи „од Србије да призна независност Косова и успостави добросуседске односе са својом јужном покрајином како би добила кандидатуру“.

        Према његовим речима, циљ Србије више није чланство у ЕУ, треба одустати од политике „Европа нема алтернативу“, а економско и политичко стање у Србији говори о потпуном краху те политике.

        „Србији су потребне праве и суштинске промене, одбацивање политике Европа нема алтернативу и успостављање војне и политичке неутралности“, казао је Петковић.

        Како је истакао, основни циљ Србији треба да буду држава, њени грађани, Косово и Метохија, а не ЕУ у којој су евидентни раслојавање, прекомпозиција на државе првог, другог и трећег реда, смањење кредитног рејтинга, демонстрације…

        Петковић је рекао да је да је ДСС упозоравала на политику актуелне власти чији су резултати више од милион незапослених, највиша инфлација у региону, најниже плате и пензије… и још једном истакао потребу за суштинским променама и економском јачању земље.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари