ДСС 8. маја подноси захтев Уставном суду да оцени Дачићев споразума са Тачијем

СА ПОТПИСИМА 25 ПОСЛАНИКА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ

  • Потпредседник ДСС Слободан САМАРЏИЋ: Биће то још једна прилика да Уставани суд Србије покаже да ли је стварно Уставни суд или државни орган под контролом полтичке власти

         ДЕМОКРАТСКА странка Србије ће 8. маја предати Уставном суду предлог за испитивање законитости и уставности споразума који је потписан у Бриселу пре десетак дана, најавио је данас потпредседник те странке Слободан Самарџић.

         „Тај поступак ћемо покренути на основу 25 потписа посланика у Скупштини Србије и у сагласности са представницима Срба на северу Косова и Метохије , односно руководиоцима њихових општина“, рекао је он.

         Самарџић је  истакао да ће то бити „још једна прилика да Уставани суд покаже да ли је то стварно Уставни суд или је то један државни орган под контролом полтичке власти“.

         „Јуче смо чули да су Срби јако заинтересовани да се тај поступак покрене и да усмере пажњу наредних неколико дана или недеља на тај поступак“, рекао је он.

         Према његовим речима, то ће бити  први корак после потписивања бриселског споразума „који би требало да покрене један нови круг отпора против политике Владе Србије „да се КИМ изручи косовским Албанцима и њиховим властима“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари