ДС: У Пећинцима се већ купују гласови и спремају „пакети за сиромашне гласаче”

„ЖУТИ” ТВРДЕ И ДА СЕ О ЗАПОСЛЕНИХ У УПРАВИ ТРАЖИ ДА ЗА СНС ОБЕЗБЕДЕ „КАПИЛАРНЕ ГЛАСОВЕ”

         ОПШТИНСКИ одбор Демократске странке (ДС) у Пећинцима позвао је данас Министарство унутрашњих послова да у вези са информацијама о “куповини гласова” за предстојеће локалне изборе у тој општини 24. децембра, “заштити законитост изборног процеса и спречи безакоње и предизборне махинације”.

         Наводећи да од становника општине Пећинци свакодневно добија информације о “куповини гласова”, ДС је саопштио и да су жалбе које се односе на “куповину гласова” долазиле и од запослених у јавној управи општине, који су тврдили да се од њих тражи да “за владајућу странку (Српска напредна странка) обезбеде капиларне гласове”.

         “О сличним притисцима говорили су и запослени у појединим приватним предузећима, чији су послодавци активни учесници предизборне кампање”, пише у саопштењу.

         Одбор Демократске странке је навео и да су му достављене фотографије са садржајем пакета који су намењени најсиромашнијим грађанима у Пећинцима и другим насељеним местима у тој општини.

         ДС је упозорио да има сазнања и о томе да је Општинска изборна комисија доставила Српској напредној странци као владајућој странци у општини, списак грађана који су својим потписима подржали опозициону Демократску странку.

         “Локална полиција несумњиво већ сада има сазнања о незаконитим предизборним радњама, али се не усуђује да било шта предузме без налога из МУП-а”, стоји у саопштењу.

         ДС је упозорио и да ће изостанак реакције полиције значити да “врх републичке власти није само заштитник предизборног насиља и безакоња, већ директни инспиратор и налогодавац”.

         Одлуком Владе Србије, у општини Пећинци распуштена је Скупштина општине и образован Привремени орган, који ће до 24. децембра, односно до локалних избора обављати све послове из надлежности скупштине и извршних органа општине Пећинци.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари