ДС: Ако су договори са Приштином против интереса Србије - нека их Влада поништи

ТАДИЋЕВА СТРАНКА ПОЗВАЛА ДАЧИЋЕВУ ВЛАДУ

ДА „ИЗАЂЕ ПРЕД ГРАЂАНЕ СА ИСТИНОМ И ПЛАНОМ ЗА КОСОВО“

  • Ова влада жели да оде даље од тих споразума и учини далеко веће концесије Приштини па то покушава да сакрије тврдећи да она спроводи лошу политику коју је наследила - тврди ДС

        ДЕМОКРАТСКА странка је оценила да нова власт напада ДС јер жели да избегне одговорност за сопствене поступке.

        Тим поводом је издала саопштење у које се наглашава:

        „У споразумима које је Влада Србије постигла са Приштином, не постоји ништа тајно и свако ко то тврди говори неистину. И власт и опозиција били су упознати са садржајем споразума и сам председник Николић је потврдио да у споразумима не постоји ништа тајно нити противуставно.

        Нова влада обмањује грађане тврдњом да је реч о међународним споразумима које влада мора да испуњава. Пуна истина је да је реч о закључцима владе које актуелна влада може да поништи.

        Међутим, ова влада жели да оде даље од тих споразума и учини далеко веће концесије Приштини па то покушава да сакрије тврдећи да она спроводи лошу политику коју је наследила.

        Ако влада сматра да су споразуми са Приштином противни интересима Србије и штетни, нека их поништи и поново покрене преговарачки процес“.

        Пошто је јасно да то ова влада неће да учини, нека престане да тражи кривце за сопствену политику и нека изађе пред грађане са истином и планом за Косово.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари