А. ПОПОВИЋ: Ситуација у земљи се драматично погоршава - прети нам слом

УГОВОР СА ЕТИХАДОМ ЈОШ СЕ КРИЈЕ, А СПРЕМА СЕ ПРОДАЈА ЕПС

И ТЕЛЕКОМА, ЧЕМУ СЕ ДСС ОШТРО ПРОТИВИ

Александар Поповић

  • „Ако је полиција криминализована, онда решење нису смене него - истраге и кривични поступци“, нагласио је Александар Поповић и закључио да се стварањем афера покушава прикрити економски и државни слом

          СИТУАЦИЈА у Србији се погоршава у свим најважнијим сегментима друштва и последњи је тренутак за другачију политику и другачију Србију, рекао је Александар Поповић, заменик председника Демократске странке Србије.

          Он је на страначкој конференцији за медије поновио позив свим удружењима грађана, јавним личностима и грађанима да се окупе око платформе неутралне, слободне и суверене Србије.

          Поповић је подсетио да је 2012. године Демократска странка Србије организовала потписивање прогласа „Србија је угрожена“ који је потписало више десетина хиљада грађана, међу којима су бројне јавне личности и академици, али и незапослени, студенти и да је тим прогласом упозорено на лошу политичку и економску ситуацију.

          „Написали смо тада да је Србија угрожена јер су власти државе Србије, после једностраног проглашења независности Косова, постале саучесници у постепеном отимању Косова и Метохије, тргујући са Европском унијом по цену националних и историјских вредности Србије. Две године касније ситуација је драматично погоршана за шта искључиву одговорност сносе Влада Србије и владајуће странке. О погоршању позиције Србије и грађана који на Косову и Метохији живе, сведоче и јучерашњи насилни протести Албанаца на које Влада није реаговала. ДСС сматра да је држава дужна да реагује и да на сваки миран и политички начин јача присуство државе Србије на Косову и Метохији“, истакао је Поповић.

          Он је подсетио и на други део прогласа из 2012. који се односио на тешку економску ситуацију.

          „Данас, две године касније, спољни дуг је драматично већи, расту буџетски и спољнотрговински дефицит, а падају запосленост и инвестиције. Са друге стране, најављује се продаја ЕПС и Телекома, чему се ДСС оштро противи, посебно у ситуацији када за њихову продају нису понуђени никаква образложења. Разлога за забринутост како ће се процес продаје одвијати има и због чињенице да упркос бројним обећањима још није објављен уговор са Етихадом“.

          На самом крају, Поповић је подсетио и да је ДСС 2012. упозоравала на урушавање институција, а да тај процес достиже врхунац актуелним дешавањима у МУП-у.

          „Ако је полиција криминализована, онда решење нису смене него истраге и кривични поступци“, нагласио је Поповић и закључио да се стварањем афера покушава прикрити економски и државни слом.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари