КОШТУНИЦА: Николић мора алармирати Србију кад ЕУ затражи одустајање од Косова

    ЛИДЕР ДСС ПОРУЧИО И НОВОИЗАБРАНОМ ШЕФУ ДРЖАВЕ И ЈАВНОСТИ

  • Јавност Србије треба да зна да ће ускоро ЕУ започети са најгрубљим притисцима и уценама према Србији, захтевајући потпуно одустајање од Косова зарад добијања почетка преговора за чланство у ЕУ. Поруке са оваквим садржајем већ доносе у Београд дипломате из држава ЕУ, навео је Војислав Коштуница

          ПРЕДСЕДНИК Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је данас да ће Европска унија захтевати од Србије одустајање од Косова зарад добијања почетка преговора за чланство у ЕУ и изразио уверење да ће новоизабрани председник Србије Томислав Николић, кад га Брисел о томе формално обавести, то саопштити српском народу.

          „Јавност Србије треба да зна да ће ускоро ЕУ започети са најгрубљим притисцима и уценама према Србији, захтевајући потпуно одустајање од Косова зарад добијања почетка преговора за чланство у ЕУ. Поруке са оваквим садржајем већ доносе у Београд дипломате из држава ЕУ“, навео је Коштуница.

          Он је истакао да је веома важно што је за председника Србије изабран представник опозиције, јер је, како је казао, уверен да ће Николић, када га Брисел формално обавести о својим плановима, као председник Србије саопштити српском народу шта ЕУ затева од Србије.

          „Грађане Србије више нико неће моћи да обмањује и заварава када је у питању политика ЕУ према Косову. Дошло је време за истину и на председнику Србије Томиславу Николићу је да када га ЕУ обавести шта су услови за почетак преговора о чланству у ЕУ, то и саопшти народу Србије“, истакао је председник ДСС.

          Коштуница је подсетио и да је, кад је као председник Владе Србије први пут чуо од западних дипломата да је њихов циљ независност Косова, „одмах одбацио такву идеју и о томе обавестио грађане Србије“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари