Конузин честитао избор Стефановићу

ПРЕДСЕДНИК НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ СА АМБАСАДОРОМ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

  • Амбасадор Руске Федерације посебно нагласио потенцијале сарадње парламентарних делегација Србије и Русије у области енергетике, инфараструктуре и пољопривреде, као и одбора чији рад подразумева међународне активности

         ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Србије мр Небојша Стефановић срео се Њ.Е. амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Конузином.

         Амбасадор Александар Конузин уручио је председнику Стефановићу честитку председника Државне Думе Руске Федерације Сергеја Наришкина поводом избора на дужност.

         У честитки се изражава увереност да ће избор Небојше Стефановића за председника Народне скупштине допринети развоју традиционалних пријатељских веза два парламента, у интересу наших земаља и за добробит народа.

         Њ.Е. амбасадор Конузин придружио се честиткама уз оцену да су досадашњи односи српског парламента и Руске амбасаде у Београду били одлични као уосталом и односи између посланика, уз констатацију да су ти односи у складу са традицијом.

         Амбасадор Конузин предложио је интезивирање стварне сарадње између парламената Србије и Русије и најавио посету званичне делегације Државне Думе у наредном периоду.

         Амбасадор Руске Федерације посебно је нагласио потенцијале сарадње парламентарних делегација Србије и Русије у области енергетике, инфараструктуре и пољопривреде, као и одбора чији рад подразумева међународне активности уз оцену да је и до сада на том пољу била исказана тесна сарадња.

         Председник Народне скупштине Србије Небојша Стефановић захвалио се на честиткама и констатовао да и поред блиских односа постоји основ за даље јачање међупарламентарне сарадње.

         Председник скупштине очекује да ће врло брзо поново бити оформљена парламентарна група пријатељста са Русијом и уверен је да ће, као и до сада, бити једна од најбројнијих.

         Стефановић је говорио и о плановима да у наредном мандату парламент делује на пољу јаче економске сарадње у оквиру својих међународних активности.

         Председник скупштине се сложио да је неопходна интезивнија сарадња пре свега у развоју енергетских потенцијала, инфраструктуре и посебно пољопривреде. Он се такође заложио за стварање амбијента који би привредницима омогућио лакше контакте али и заједнички излазак на трећа тржишта.

         Коначно, председник скупштине Небојша Стефановић посебно је нагласио колико цени принципијелност става Русије и Руског парламента у односу на решавање спорних питања које се тичу Косова и Метохије и поштовања резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари