„Кинески мост“ Земун-Борча биће готово до октобра 2014!

ЂИЛАС И АМБАСАДОР КИНЕ ЏАНГ ВАНШУ

ОБИШЛИ ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ

  • Мост ће имати више од 20 километара приступних саобраћајница
  • Тренутно се гради помоћни челични мост, који ће се протезати са обе стране реке. До сада су челичне цеви побијене у дужини од 300 метара, а укупна дужина помоћног моста са борчанске стране је 781, а на јужној обали 190 метара, а између њих ће остати пловидбени пут од 150 метара

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Мост Земун-Борча биће готов до октобра 2014. године, као и све приступне саобраћајнице, изјавио је градоначелник Београда Драган Ђилас који је, са кинеским амбасадором Џанг Ваншуом, обишао градилиште моста.

        Већ сада импресивно делује оно што су наши кинески партнери урадили у протеклих неколико месеци. Сигуран сам да ће истом динамиком наставити да раде, а како смо чули, већ се увелико постављају шипови за главну конструкцију приступних мостова и конструкцију главног моста, рекао је Ђилас.

        Како преноси Студио Б, он је најавио да ће до краја децембра бити отворен мост преко Аде Циганлије и да се очекује да у октобру 2014. године буду завршени сви радови на мосту преко Дунава и приступним саобраћајницама, које заједно имају више од 20 километара.

        Према његовим речима, овај мост је изузетно важан јер ће омогућити потпуно укидање транспортног саобраћаја у Београду и бољи проток аутомобилског саобраћаја, као и развој овог дела града.

        На овом радилишту тренутно се гради помоћни челични мост, који ће се протезати са обе стране реке.

        До сада су челичне цеви побијене у дужини од 300 метара, а укупна дужина помоћног моста са борчанске стране је 781 метар.

        На другој, јужној обали, помоћни мост ће бити дугачак 190 метара, а између њих остаје пловидбени пут од 150 метара.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари