ЈОВАНОВИЋ: Борисе, буди лидер и позови Србе да напусте барикаде

ЛДП ОПЕТ ТРАЖИ

ОНО ШТО СЕ ОД ТАДИЋА ТРАЖИ СА ЗАПАДА

  • Позвао, па се пожалио: Суштински проблем је у томе што је Тадић, са којим ЛДП може да сарађује само после избора, по својим ставовима много ближи Томиславу Николићу него Јовановићу

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић оценио је да би председник Србије Борис Тадић требало да позове Србе са севера Косова да одустану од барикада.

        До 9. децембра морамо све европске потенцијале учинити неспорним и видљивим. Тадић би требало да буде лидер ове земље који ће рећи Србима на северу Косова да се врате кућама. Дужан је да буде храбар када је земља обесхрабрена и да говори истину онда када лажемо сами себе, изјавио је Јовановић у интервјуу за недељник НИН.

        Упитан како је могуће да политика „И Косово и Европа“ није сметала ЛДП у подршци владајућој коалицији у многим приликама током протекле три године, Јовановић је рекао да је за ЛДП Европа кључ за модернизацију земље.

        „То је начин на који ми покушавамо да променимо земљу. Због тога смо, више од Тадићевих коалиционих партнера, подржавали европску политику његове владе и штитили га од антиевропских притисака, чак и када нам је то кидало нерве“, рекао је Јовановић.

        На оцене да би евентуална коалиција ЛДП и Српског покрета обнове одговарала Демократској странци (ДС), јер би преузела гласове њених незадовољних бирача и могла у новој влади да замени Млађана Динкиђа, Јовановић је рекао да суштина деловања ЛДП није давање гласова ДС.

        „Суштина нашег деловања није да ДС дамо оно што је у мђувремену изгубила у броју гласова, него да добијемо подршку на изборима како би се искористили потенцијали Србије за другачију политику од оне коју сада води ДС“, поручио је Јовановић.

        Према његовим речима, суштински проблем је у томе што је Тадић, са којим ЛДП може да сарађује само после избора, по својим ставовима много ближи Томиславу Николићу него Јовановићу.

        „Не можемо да сарађујемо са ДС тако што ћемо одржавати у животу лажљиву косовско-европску политику“, нагласио је Јовановић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари