ЈЕРЕМИЋ: Да побољшамо живот грађана, са чланством у Европској Унији или без њега

Сад српски еврофанатици постају скептични

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Нема начина да се драматично убрза европски пут Србије, али то не значи да треба да одустанемо од реформског процеса, изјавио је министар спољних послова Србије Вук Јеремић, после разговора са шефом дипломатије Шведске Карлом Билтом, који је истакао да његова земља подржава процес проширења Европске уније (ЕУ) на Западни Балкан.

        Јеремић је рекао да треба наставити процес европских реформи и трансформацију друштва у складу са правним тековинама ЕУ, како би се побољшао живот грађана, са или без чланства у Унији.

        Кроз билатералну сарадњу са партнерима у Унији биће учињени и формални кораци у процесу европских интеграција, када се испуне неопходни услови, додао је Јеремић.

        Јеремић је рекао да је познат став Шведске, која заговара наставак процеса проширења.

        Он се захвалио Билту на подршци Србији у мултилатералнимж форумима, наводећи недавни избор Србије у Комитет УНЕСКО за светску баштину и најављујући кандидатуру Србије за председавајућег Организације за европску безбедност и сарадњу.

        Билт је рекао да је чланство Западног Балкана у ЕУ најбољи и најсигурнији начин да се обезбеди стабилност у овом региону.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари