Техеран не признаје Косово!

ИРНА О ЈЕРЕМИЋЕВОМ СУСРЕТУ СА ЗАМЕНИКОМ ШЕФА ИРАНСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ АХУНДЗАДЕОМ

Заменик министра спољних послова Ирана Ахундзаде

  • Заменик министра спољних послова Ирана Мохамад Мехди Ахундзаде: Исламска Република Иран не признаје Косово као независну земљу

  • Јеремић: „Ја вас веома поштујем, вашу земљу, вашу чврсту решеност и славну историју“

  • Ирна пренела да је министар иностраних послова Србије - поводом иранског нуклеарног програма - рекао: „Ми вас у потпуности разумемо јер смо и ми били изложени негативној пропаганди Запада“

     СРПСКИ министар спољних послова, Вук Јеремић, изјавио је у среду 7. септембра да Београд поштује чврсту решеност Ирана да постигне своје циљеве.

     Он је рекао да је Иран до сада био веома успешан у извршавању својих обавеза упркос негативној пропаганди коју лансира Запад.

     Српски министар спољних послова је ово рекао на састанку са замеником министра спољних послова Ирана, Мохамадом Мехдијем Ахундзадеом, који је одржан у среду 7. септембра током јубиларног самита несврстаних у Београду.

     Исламска Република Иран има веома богату културу и цивилизацију, рекао је Јеремић, додајући следеће: „Ја вас веома поштујем, вашу земљу, вашу чврсту решеност и славну историју.“

     Поводом иранског нуклеарног програма, он је изјавио: „Ми вас у потпуности разумемо јер смо и ми били изложени негативној пропаганди Запада“.

     Сви Иранци, укључујући и оне које живе у иностранству, подржавају мирнодопски нуклеарни програм земље, рекао је Акхундзаде.

     ВЕЗЕ СА ДУБОКИМ КОРЕНОМ

     Извесне силе су усвојиле политику двоструких стандарда поводом људских права и демократије, изјавио је ирански изасланик, додајући да је Иран до сада успешно одржао 32 изборна циклуса што представља добар доказ да се ирански народ интересује за своја политичка и друштвен питања.

     Ирански изасланик предводи политичку делегацију која је допутовала у Београд да присуствује 50. самиту несврстаних на коме је Србија посматрач.

     Коментаришући дубоко укорењене везе и сарадњу између Ирана и Србије, Ахундзаде је позвао на проширивање сарадње економског и енергетског сектора две стране.

     Ахундзаде је такође изјавио да би ширење економске сарадње између Ирана и Србије довело до поспешивања робне размене између две земље.

     ИРАН ХОЋЕ СРПСКУ РОБУ

     Обраћајући се новинарима, он је рекао да Србија и Исламска Република Иран поседују капацитете у многим областима и да могу проширити економску сарадњу тако што ће једни другима извозити своје производе.

     Коментаришући питање Косова, према Ирнином извештају, он је изјавио да Исламска Република Иран не признаје Косово као независну земљу.

     Такође је изразио наду да би ширење пријатељских веза између Ирана и Србије помогло да се промовишу пријатељске везе међу другим нацијама у свету.

     Ирански изасланик је присуствовао вечерњем банкету који су, како преноси Ирна, у Београду организовале извесне „медијске личности“.

     Факти претпостављају да су у питању били челници адвертајзинг агенција.

 

     Јеремићева изјава у енглеском оригиналу може преузети са:

     http://www.irna.ir/ENNewsShow.aspx?NID=30553303

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари