Двери предложиле заједнички фронт против Тадића

ЗБОГ ОТВОРЕНЕ ПРЕДАЈЕ КИМ ОД СТРАНЕ ТАДИЋЕВОГ РЕЖИМА,

ПОНУДА СВИМ ОПОЗИЦИОНИМ НАЦИОНАЛНИМ СТРАНКАМА

  • Ваша политичка тежина - написале су Двери лидерима ДСС, СНС, СРС и НС - и национална одговорност захтевају да сви уђете у јединствени фронт-предизборну коалицију против режима, јер појединачна опозициона договарања немају ту тежину. Заједничким наступом ископали бисмо ров између странака режима и свих нас који осећамо понижење због издаје коју су нам приредили
  • Уколико будете сачинили заједничку предизборну коалицију против режима - Двери су спремне да у њу уђу и подрже је свим снагама
  • Предлажемо предизборну коалицију која би се окупила око ових принципа: 1. обустављање преговора о прикључењу Србије Европској Унији 2. прекид свих преговора са Тачијевом квазидржавом на КиМ 3. заустављање процеса стварања парадржаве Војводине и сепаратизма у северној Србији и Рашкој области 4. предузимање мера за интеграцију Србије и Републике Српске 5. проглашавање Руске Федерације за најважнијег стратешког партнера Србије
  • Потребно је политичко кажњавање режимских странака за издају и уништавање државе, што значи да се све опозиционе политичке организације које би чиниле нашу коалицију писмено обавежу да неће после избора улазити у власт нити са једном странком која сада чини режимску коалицију

*   *   *

        Председнику Српске напредне странке

        Председнику Демократске странке Србије

        Председнику Српске радикалне странке

        Председнику Нове Србије

        ПОСТЕПЕНО признавање независности тзв. државе Косово, које Тадићев режим спроводи већ годинама уназад, ових дана је ушло у фазу отворене издаје. Ову издају, вређајући здрав разум, режимски медији приказују као велику победу политике И Косово и ЕУ која је због обећања Европске уније предала Косово и Метохију, а спремна је да ради истог циља упропасти и наше животе.

        Свесни смо да постоје велике препреке у сарадњи националних опозиционих странака и да те препреке често изгледају непремостиве. Такође смо свесни и да овакав тренутак у историји једног народа, када режим отворено пристаје на издају, јесте време када се све личне лидерске несугласице и страначки интереси морају оставити по страни.

        Двери као ванпарламентарни политички покрет су свесне да Ваше странке, као парламентарне, имају већу политичку тежину, па препуштамо Вама, као старијим и одговорнијим чиниоцима политичког живота да преузмете иницијативу око обједињавања предложеног патриотског и антирежимског фронта преточеног у предизборну коалицију против режима Бориса Тадића. Поново наглашавамо да Ваша политичка тежина и национална одговорност захтевају да сви уђете у јединствени фронт-предизборну коалицију против режима, јер свака појединачна опозициона договарања немају ту тежину. Заједничким наступом ископали бисмо ров између странака режима и свих нас који осећамо понижење због издаје коју су нам приредили. Уколико будете сачинили заједничку предизборну коалицију против режима, Двери су спремне да у њу уђу и подрже је свим снагама.

        Наш је предлог да се ова предизборна коалиција против режима сабере око два принципа:

        1) Одбрана Србије и Косова и Метохије - што у спољној политици значи следеће заједничке ставове:

        - обустављање преговора о прикључењу Србије Европској Унији

        - прекид свих преговора са Тачијевом квазидржавом на КиМ

        - заустављање процеса стварања парадржаве Војводине и        

        - сепаратизма у северној Србији и Рашкој области

        - предузимање мера за интеграцију Србије и Републике Српске

        - проглашавање Руске Федерације за најважнијег стратешког партнера Србије.

        2) Политичко кажњавање режимских странака за издају и уништавање државе, што значи да се све опозиционе политичке организације које би чиниле нашу коалицију писмено обавежу да неће после избора улазити у власт нити са једном странком која сада чини режимску коалицију.

        Двери - Покрет за живот Србије овим позивом жели да допринесу обједињавању свих антирежимских и патриотских гласова на предстојећим изборима, чиме показујемо да нам није намера да својим самосталним појављивањем на изборима остварујемо било какав себичан интерес. Сагласно томе, оваква, патриотска и антирежимска предизборна коалиција има смисла само ако би све позване странке имале искрену намеру да је и сачине.

        У нади да ћете Ви, као лидери својих странака, и Ваши страначки органи имати разумевање за наш позив, који је уједно и жеља већине српског народа, као и да ћете бити свесни драматичности ситуације у коју нас је Тадићева издаја Косова и Метохије све  довела - очекујемо што хитнији позитиван одговор на наш предлог.

        Ми у нашем Покрету имамо обичај да своје апеле завршавамо народном изреком: Како радили тако нам и Бог помогао. Нека буде тако и овај пут.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари