ДСС: Ђурићева реакција - доказ да је Апел пореметио намеру власти да КиМ преда у тишини

„НИЈЕ НИ ПОКУШАО ДА ОСПОРИ АПЕЛ, АЛИ ЗАТО НЕИСТИНАМА ПОКУШАВА ДА ДИСКРЕДИТУЈЕ ДСС“

  • Демократска странка Србије позвала Марка Ђурића да, уместо понављања отрцаних фраза попут некаквог робота, јасно одговори на питање: Да ли је Српској напредној странци прихватљиво потписивање правно обавезујућег споразума са Косовом и чланство Косова у Уједињеним нацијама? 

       РЕАКЦИЈА Марка Ђурића на Апел за одбрану Косова и Метохије показује да су садржина Апела и ауторитет његових потписника пореметили намеру власти да предаја Косова и Метохије буде спроведена у тишини.

       Марко Ђурић ни једном једином речи није покушао да оспори и одговори на ставове изнете у Апелу, али је зато покушао да дискредитује Демократску странку Србију износећи бројне неистине.

       Апел за одбрану Косова и Метохије, јесте потекао од Политичког савета Демократске странке Србије, али је писан у сарадњи овог Савета са бројним нестраначким јавним личностима.

       Питање Косова и Метохије није страначко питање, оно је српско питање и свака политизација је недопустива. То Марко Ђурић није у стању да разуме, па Апел представља као ДСС-ов, покушавајући да му домет и значај који има, а дају му га потписници, сузи у оквире једне странке.

       Бежећи од суштине, бежећи од осврта на садржину Апела, Ђурић пише о ДСС-у износећи у свом памфлету безброј бесмислених оцена. Најупечатљивија је она којом му се ставља на терет чињеница да је за власти ДСС дошло до једнострано проглашене независности Косова.

       Доследно је користећи, овај политикант би одговорност за НАТО агресију, којом је започето отимање Косова и Метохије Србији, једнако несувисло могао да стави на терет ондашњој Влади у којој су били многи од оних који су и данас на власти.

       Демократска странка Србије позива Марка Ђурића да, уместо понављања отрцаних фраза попут некаквог робота, јасно одговори на питање: Да ли је Српској напредној странци прихватљиво потписивање правно обавезујућег споразума са Косовом и чланство Косова у Уједињеним нацијама? 

        (саопштење Демократске странке Србије)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари