ДС тражи да њени функционери буду заштићени од медијског линча

ЗАТРАЖИЛИ „ХИТНУ РЕАКЦИЈУ НЕЗАВИСНИХ ТЕЛА У СКЛАДУ СА ЗАХТЕВИМА ПОСЛАНИКА ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА“

        ПРЕДСТАВНИЦИ Европског парламента су, приликом посете Београду - саопштила је Демократска странка - више пута поновили захтев да се не сме дозволити да се обрачун са корупцијом претвори у обрачун са политичким неистомишљеницима као и да се медији не злоупотребљавају и уместо истражних органа најављују хапшења, пресуђују и уништавају јавни углед људи који нису оптужени ни осуђени ни за једно дело.

       Упркос томе, оценила је ДС, у јавности траје линч против функционера Демократске странке којима остаје да само приватним тужбама заштите своја права у земљи у којој је све могуће и допуштено.

       У  саопштењу ове странке још пише:

       „Упозоравамо јавност, медијска удружења и Заштитника грађана да се данас људи подвргавају јавном линчу, проглашавају кривим или оптуженим, да се најављују хапшења преко медија, чак и у случајевима када ни истрага није покренута.

       Невероватно је да то изазива веће интересовање у ЕУ него у домаћој јавности и да се ћутањем саучествује у злоупотреби медија идентичној као пре убиства Зорана Ђинђића. Чланови породица наших функционера и чланова данас такође трпе невероватне притиске и медијска блаћења.

       Демократска странка тражи хитну реакцију независних тела у складу са захтевима посланика Европског парламента.

       Демократска странка апсолутно подржава системску борбу против корупције у којој нема заштићених, али тражи да се она води у оквиру закона и институција и тражи реакцију државе у случајевима злоупотребе те борбе у политичке сврхе”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари