Дрецун: С. Македонија постаје центар за снажно обавештајно деловање против интереса Србије

ИЗ СКОПСКЕ ФИЛИЈАЛЕ ЗАПАДНОГ ПРОИЗВОЂАЧА АУТОМОБИЛА ДЕЛУЈЕ ЈАК ОБАВЕШТАЈНИ ТИМ

* Тај тим има задатак да блокира постизање компромисног решења Београда и Приштине, а чинега обавештајци из Бугарске, Албаније, Северне Македоније и Немачке

__________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да је пре два месеца формиран снажан обавештајни тим, који је маскиран у представништву једног великог западног произвођача аутомобила у Скопљу, чије је тајно деловање усмерено да блокира постизање компромисног решења Београда и Приштине.

         Према његовим речима, тим чине обавештајци из Бугарске, Албаније, Северне Македоније и Немачке.

         Дрецун је за „Курир“ истакао да се у појединим суседним државама води јака кампања против постизања било каквог компромисног решења између Београда и Приштине и додао да Северна Македонија постаје центар за снажно обавештајно деловање против интереса државе Србије.

          „Свако постизање компромисног решења је темељни стуб стабилизације овог региона, а непостизање компромиса између Београда и Приштине је припрема за нове сукобе у региону и за стварање „велике Албаније“, рекао је Дрецун.

         Он је истакао да би македонска власт морала да одговори која је сврха формирања обавештајног тима, чији је циљ да у потпуности нашкоди Србији.

         „ Шта они могу да раде сем да прикупљају информације и шире дезинформације. Тим није формиран да штити наше интересе, већ да ради супротно њима. То није нимало безазлено, могу да изведу неку медијску или политичку диверзију, чак и да изазову сукобе“, упозорио је Дрецун.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари