ДОДИК: Странци кажњавају Србију нудећи јој нека далека обећања

ЕВО САМО ДЕЛА ОНОГА ШТО СЕ НИ НИКОЛИЋ, НИ ДАЧИЋ, НИ ВУЧИЋ НЕ УСУЂУЈУ ДА КАЖУ

  • Србија је данас сигурно веома важна држава у комуникацији балканских земаља. Зато треба да јачамо њено позиционирање, рекао је председник Републике Српске у Виминацијуму где је присуствовао отварању изложбе „Константнин Велики и Милански едикт 313”

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је у Виминацијуму код Костолца да странци на Косову упорно кажњавају и потцењују српску државност и српски народ у целини.

         „И кад није било реалног основа, они су то чинили. Кад су подржали независност Косова, говорили су да Албанци и Срби не могу заједно и да Косово мора да се одвоји, а сада народ са севера Косова гурају у неку врсту приче јединственог Косова, или интегрисаног, како кажу”, рекао је Додик.

         Он је истакао да на тај начин излажу Србију и значајним проблемима, притискајући је и тражећи од ње разне уступке и нудећи јој нека далека обећања.

         Чињеница да је овде рођен значајан број императора који су промовисали и стварали вредност тог времена и цивилизације, говори и о значају територије Србије, сматра Додик.

         „Србија је данас сигурно веома важна држава у комуникацији балканских земаља, али треба да гледамо и да јачамо њено позиционирање”, закључио је председник Републике Српске.

         Он је синоћ у Виминацијуму присуствовао отварању изложбе „Константнин Велики и Милански едикт 313”.

         Изложбу је у римској вили Археолошког парка Виминацијум, у оквиру државног програма обележавања 17 векова Миланског едикта, свечано отоворио председник Србије Томислав Николић, у присуству бројних званица, представника дипломатског кора и посетилаца.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари