Додик: Српски народ првом председнику РС Караџићу не одаје поштовање које заслужује

„ИЗЕТБЕГОВИЋ СЕ ОСИЛИО ОТКАД ЈЕ У САРАЈЕВУ НА ВЛАСТИ ИЗДАЈНИЧКА ПОЛИТИКА САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ“

Милорад Додик

  • „Немогуће је да су сви наши злочинци, лопови, криминалци, а да, са друге стране Насер Орић, осведочени убица, не одговара за своје злочине. Немогуће је више живети у тој неправди. Република Српска није хтела, нити је имала могућности да брани оне који су чинили злочине, и они су масовно осуђивани. А ко је осуђен од бошњачких официра за злочине над Србима, ко је довео муџахедине у БиХ и ко је побио Србе по Сребреници, Залазју, Братунцу, Кравици?“

       ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да се Српска у политичком смислу није удаљила од ранијих опасности, које су сада можда и горе, софистицираније, те поручио да није могуће да Српска ћути на захтев лидера СДА Бакира Изетбеговића да буде укинут 9. јануар - Дан Републике.

       Додик је нагласио да стално долазе неке нове иницијативе, док Савез за промјене нема политичког карактера да се супротстави вољи Сарајева, и сваки дан се види како су из тог савеза охрабрили Изетбеговића да се чак осмелио да мења закон о оснивању Републике Српске који није био споран 23 године.

       „Мењају наш статус, одузимају надлежности, узму неколико Срба, одведу горе у Сарајево, као што су сада ови из Савеза за промјене који раде за издају свега и свачега. Онда чујете ове из Савеза за промјене да нападају Додика, а не чињеницу да је Изетбеговић тражио од Уставног суда, у коме седе дојучерашњи његови сарадници у СДА и стране судије, да преиспита Дан Републике Српске“, рекао је Додик у Осмацима.

       Он је подсетио да док је СНСД био на власти у Сарајеву нису могли ништа да промене, наводећи да више није тако од када је на власти у Сарајеву издајничка политика Савеза за промјене, Босића и осталих:

Др Радован Караџић

       „Шта је политика Савеза за промјене и има ли ишта што су направили у ове две године од када су на власти, осим издајничке политике и галаме да је Додик криминалац, али без аргумената и то упорно понављају пред изборе?“

       Он сматра да српски народ првом председнику Републике Српске Радовану Караџићу не одаје поштовање које заслужује:

       „Немогуће је да су сви наши злочинци, лопови, криминалци, а да, са друге стране Насер Орић, осведочени убица, не одговара за своје злочине. Немогуће је више живети у тој неправди. Република Српска није хтела, нити је имала могућности да брани оне који су чинили злочине, и они су масовно осуђивани“, те упитао ко је осуђен од бошњачких официра за злочине над Србима, ко је довео муџахедине у БиХ и ко је побио Србе по Сребреници, Залазју, Братунцу, Кравици.

       Закључио је: „Имамо право на своју Републику и једноставно морамо истините ствари да износимо снагом политичке воље. Да бисте износили политичку вољу морате имати политички карактер. Ако немате политички карактер онда је политика друга прича“.

       Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари