Додик: Савјет за промјене више неће моћи да Српску лажно представља у Сарајеву

СРБИ ТРЕБА ДА КАЗНЕ ЛОКАЛНУ ВЛАСТ У ДОБОЈУ ЈЕР ГРАД ВОДИ КА „ТУРСКОМ СВЕТУ”

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је у Добоју да се – после договора који је у Иточном Сарајеву постигао са Бакиром Изетбеговићем и Денисом Звиздићем – више нико не може лажно представљати и тако деловати у име Српске.

         Додао је да управо то смета Савезу за промјене јер се лажно представљао да заступа Српску на фону су издаје, а још финансијски скрнаве Српску - од неприхватања кредита Светске банке, руског аранжмана, па до садашње приче са Међународним монетарним фондом.

         „Савезу за промјене било је важно да ми не дођемо до тог новца и да Српска уђе у то, како они желе да виде или како причају, да је Српска банкротирала”, рекао је Додик.

         Одговарајући на новинарско питање да ли ће Српска бити на добитку с обзиром на неслагања између странака ХДЗ и СДА у вези са механизмом координације, Додик је навео да никада на тај начин није посматрао њихове активности:

         „Ја сам давно рекао да је за мене иностранство то шта они у Федерацији БиХ раде, ХДЗ и СДА”.

         За Добој је рекао да је важан привредни и политички центар Републике Српске, али да га је досадашња политика локалних структура удаљавала од Српске и приближавала ономе што се зове турски свет.

         Притом је нагласио: „Зато локална власт мора бити кажњена од свих, пре свега од Срба који овде гласају”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари