ДОДИК: Попис ће показати да Бошњаци нису већина у БиХ

ПОСТАЋЕ ЈАСНО И ДА ЈЕ САРАЈЕВО ОСТАЛО БЕЗ СРБА

ЗБОГ ГЕНОЦИДА БЕЗ УБИЈАЊА

  • Показаће такође да је Федерација БиХ „празнија“ од Срба, него Република Српска од Бошњака, а то Бошњаци упорно негирају

         БОШЊАЦИ се противе попису јер знају да сигурно неће показати њихову доминацију у БиХ, односно да су већина и да им припада држава - изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

         „Попис ће очигледно показати и раскол у бошњачком националном телу, јер ће једни бити Бошњаци, други Босанци, а трећи муслимани. Показаће и да је Сарајево без Срба и да се тамо десио својеврсни геноцид, јер он не подразумева само убијање, већ и системско расељавање становништва“, нагласио је Додик.

         Председник Српске је за „Еуроблиц“ истакао да ће попис показати да је Федерација БиХ „празнија“ од Срба, него Република Српска од Бошњака, а то Бошњаци упорно негирају.

         Делегат у Дому народа парламента БиХ Крстан Симић нагласио је да, кад попис „покаже“ етнички очишћена подручја, неће постојати могућност тужби између ентитета, јер се у тим случајевима утврђује појединачна, а не колективна одговорност.

         Он сматра да ће попис разбити и догму ко је кога више терао и протеривао.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари