Додик: Ни када будем члан Председништва БиХ нећу тражити заштиту хрватске полиције

„ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕМО БРЗО ИМАТИ ПУТ БАЊАЛУКА-БИЈЕЉИНА И ДА НЕЋЕ МОРАТИ ДА СЕ ИДЕ КРОЗ ХРВАТСКУ“

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да никада у Хрватској није имао, нити изазвао инцидент.

       „Пре неколико дана када сам се враћао са прославе Дана државности Србије, код Винковаца је моју колону зауставила хрватска саобраћајна полиција због прекорачења брзине. Уредно смо платили казну и то је то“, рекао је Додик новинарима.

        Он каже да када иде у Хрватску не носи оружје, нити треба да га штити полиција те земље.

        „Не треба да ме штити полиција Хрватске као министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка и члана Председништва БиХ Младена Иванића. Не осећам се сигурно да ме они штите и верујем да ће веома брзо бити изграђен пут од Бањалуке до Бијељине, до границе са Србијом, и неће бити потребе за путовањима кроз Хрватску“, рекао је Додик.

        Он је додао да када путује кроз Хрватску нема обавезу да се пријављује надлежним институцијама, те да и када буде члан Председништва БиХ неће му требати пратња, ни заштита Хрватске.

        На питање да ли је било разговора са ДНС-ом о кандидату за највише функције на предстојећим изборима (председника Републике Српске и члана Председништва БиХ из Српске), Додик је рекао да ће све бити у реду и договорено.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари